Sveitsi-pelin sankari Filppula kehuu Kanadan leveyttä ja ylivoimaa − "Kaksinkamppailutilanteissa tietää, miten lähestyä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Valtteri Filppula kohtaa Kanada-pelissä monia tuttujaan.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Leijonille elintärkeän 3−2-voiton Sveitsiä vastaan ampunut Valtteri Filppula näkee etuna sen, että nimivahvasta Kanadan kokoonpanosta löytyy monia tuttuja pelaajia.

Uudehkoja joukkuekavereita ovat Travis KonecnyWayne SimmondsClaude GirouxSean Couturier ja Brayden Schenn.

A-kirjainta rinnassa kantava hyökkääjä kehuu hallitsevaa maailmanmestaria monin eri sanakääntein.

Kanadan joukkueessa on suomalaisille monia eri tuttuja pelaajia NHL-kaukaloista. MM-turnauksessa 2+2-pisteet iskenyt Valtteri Filppula näkee tämän enemmän hyötynä kuin haittana.

− Itse tuntuu, että helpottaa, kun tuntee vastassa olevat pelaajat. Pystyy omaakin peliä miettimään.

Ranskan MM-jäillä on luonnollisesti enemmän tilaa kuin pienemmissä NHL-kaukaloissa. Filppula tietää, että sen takia kaksinkamppailuita ei välttämättä nähdä saman verran kuin taalajäillä.

− Kaksinkamppailutilanteissa tietää, miten lähestyä niitä. Toki näin isommassa kaukalossa niitä (kaksinkamppailuita) ei tule niin paljoa kuin NHL:n puolella.

Kanadasta on vaikea etsiä heikkouksia. Sveitsiä vastaan maa menetti kahden maalin johtonsa, mutta muuten joukkue on ollut totutun vaarallinen.

− Tietenkin on paljon yksilötaitoa ja hyvin liikkuva jengi. Kanadassa on niin paljon hyviä pelaajia, että siitä saisi monta hyvää joukkueellista kasaan. Siinä mielessä tietää, että tulee aina kova peli, Filppula tietää kertoa.

− En tiedä, miten he ovat pelanneet ylivoimaa, mutta voisi kuvitella heidän jätkistä, että se on ainakin tosi vaarallinen.

Suomen nimellinen ykkösketju Mikko Rantanen − Filppula − Sebastian Aho on saanut juonesta turnauksen edetessä paremmin ja paremmin kiinni. Sveitsi-ottelu ei sentterin mukaan kuitenkaan sujunut aivan putkeen.

− Viime peli ei ollut meidän paras peli. Mutta totta kai se auttaa, kun pelataan yhdessä enemmän. Alkaa tulemaan tutuksi, että missä kenttäkaveri menee.

− Kyllä tässä ollaan puhuttu, että pystytään pelaamaan paremmin, Filppula päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle