Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Välierän jälkeen nähtiin saksalaisten villit voitonjuhlat, vaikka finaali on vielä edessä.

Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

"Suurin saavutus saksalaisen jääkiekon historiassa" - pelaajat nauroivat kultatavoitteelle ennen turnausta

Tuskin kukaan olisi ennen turnausta uskonut, että Saksa nähtäisiin tulevassa olympiafinaalissa. Tähän eivät uskoneet edes Saksan pelaajat, jotka ennen turnausta nauroivat olympiakultaan viittavalle ryhmäkeskustelun nimelle.

Saksan mitalitilasto olympiajääkiekosta on lyhyt. Pronssia vuonna 1932 Lake Placidissa ja toinen pronssi Länsi-Saksalle Innsbruckin olympialaisissa vuonna 1976. Nyt mitali on kuitenkin varma, kun Saksa pelaa sunnuntaina historiansa ensimmäistä kertaa jääkiekon olympiafinaalissa.

Tunnelmat mediakäytävällä olivat pelin jälkeen saksalaisten osalta syystäkin riehakkaat. Miehekkäitä onnenhuutoja kuului pitkin poikin eikä kukaan tuntunut oikein ymmärtävän, mitä oli hetki sitten tapahtunut.

- Tämä on suurin saavutus saksalaisen jääkiekon historiassa. En tiedä mitä sanoa juuri nyt, muutamat viime päivät ovat menneet niin nopeasti, totesi joukkueen kokenut laitahyökkääjä Marcus Kink.

"meille sanottiin, että emme millään voisi voittaa Kanadaa"

Saksan paikkaan olympiafinaalissa uskoi tuskin kukaan turnauksen alla. Kinkin mukaan luottoa joukkueeseen ei ole pahemmin löytynyt myöskään turnauksen edetessä. Ei edes siinä vaiheessa kun voittoja alkoi tulla.

- Kukaan ei uskonut, että voisimme voittaa Sveitsin. Sitten pelasimme Ruotsia vastaan ja kaikki sanoivat, että meidän matkamme päättyy siihen ja ihmiset ostivat jo lippuja kotimatkalle. Voitimme kuitenkin myös Ruotsin. Nyt sitten saimme vastaamme Kanadan ja meille sanottiin, että emme millään voisi voittaa Kanadaa. Ihan uskomatonta!

Saksan saavutuksen tekee vielä uskomattomammaksi se fakta, että Saksa joutui karsimaan paikastaan olympialaisiin. Karsinta käytiin syksyllä 2016 ja samassa karsintalohkossa Saksan kanssa olivat Latvia, Itävalta ja Japani.

Vain karsinnan voittajalle oli paikka turnaukseen. Viimeisessä pelissään Saksa kohtasi Latvian, joka myös oli voittanut molemmat ottelunsa. Saksa voitti 3-2 Tom Kuhnhackelin iskettyä voittomaalin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Tappiolla Saksa ei olisi kisoihin selvinnyt lainkaan.

- Tämä on ihan uskomaton ryhmä. He (Latvia) pistivät meidät todella tiukille ja vasta viime minuuteilla varmistimme voiton ja pääsyn tähän turnaukseen. Missasimme Sotšin neljä vuotta sitten, joten tietyt tavoitteet täyttyivät jo kun pääsimme tänne. Nyt olemme vain iloinneet täälllä olosta ja pelanneet mahdollisimman hyvää jääkiekkoa.

Ryhmäkeskustelun nimi sai nauramaan

Voitetun välierän jälkeen tavoite on helppo asettaa kultamitaliin, kun kaikki on enää vain yhdestä ottelusta kiinni. Kinkin mukaan Saksan joukkueen pelaajilta löytyi luottoa - tai erittäin hyvää huumorintajua - mitaliin jo ennen turnausta.

- Perustimme kisojen alla tälle joukkueelle oman Whatsapp-ryhmäkeskustelun ja sen nimeksi tuli "Tavoite: Kulta". Muut pelaajat nauroivat tavoitteelle, kun he avasivat keskustelun ensimmäistä kertaa. Siitä se kuitenkin lähti ja usko on vahvistunut vain päivä päivältä ja nyt me pelaamme finaalissa, Kink kertoo iloisena.

Jalkapallokulttuuristaan tunnettu Saksa on saanut maajoukkueen kolmen peräkkäisen pudotuspelivoiton myötä iloita pitkästä aikaa myös jääkiekkoilun saavutuksia. Pelaajat ovat aistineet kotimaan tunnelmat aina kauas Etelä-Koreaan saakka.

- Jo ennen tätä Kanada-peliä ihmiset Saksassa olivat aivan sekaisin jääkiekosta. Tämä joukkue on todella iso asia tällä hetkellä Saksassa, Kink selosti.

4-3-voiton varmistuessa ottelun päätössummerin soidessa jäällä nähtiin villit saksalaisjuhlat. Kypärät ja mailat saivat kyytiä, kun pelaajat ottivat voitosta kaiken ilon irti. Kink kuitenkin lupaa, että finaaliin menessä fokus on jälleen täysillä pelaamisessa.

- Sunnuntaina näette jäällä sataprosenttisesti samanlaisen Saksan kuin tänään, hän vakuutti lopuksi ennen kuin poistui kohti metelin lähdettä eli Saksan joukkueen pukukoppia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Hei saksalaiset, palauttakaa arvottomat mitalinne!

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 10:29
Saksan pelaajat nyt tuoreina olympiamitalisteina taatusti pohtivat, voiko nämä arvottomat metallinpalaset, jotka he tästä arvottomasta turnauksesta voittivat, palauttaa johonkin. lue lisää

Venäjän OU:n vyöryä ei pysäytetä - Saksa hakee toista jättiyllätystä

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 7:22
Olympiaturnauksessa on tänään vuorossa välierät. Otteluparien Venäjän OU–Tšekki ja Kanada–Saksa voittajat nähdään sunnuntain olympiafinaalissa. Jatkoajan kisatiimi arvioi joukkueiden mahdollisuudet edetä sunnuntain finaaliin. lue lisää

Venäjän OU rohmusi valintoja miesten turnauksen tähdistöön – Tolvanen ainoa suomalainen

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 13:25
Eeli Tolvanen valittiin miesten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentälliseen ainoana suomalaisena. Venäjän OU:n Ilja Kovaltšuk on turnauksen arvokkain pelaaja. lue lisää

Katkera tappio, iloiset ilmeet – Saksan päävalmentaja kehui joukkuettaan

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 12:30
Olympialaisten finaaliottelun jälkeen niin Venäjän OU kuin Saksa olivat lähinnä hymyssä suin. Myös siis Saksa, vaikka se hävisikin pelin. Turnaus sujui sillä kuitenkin selvästi yli odotusten. lue lisää

Saksa nöyryyttää Kanadaa olympialaisten välierässä - Brule lensi suihkuun

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 15:39
Saksa on tekemässä toista jättiyllätystä olympialaisissa. Toisen erän jälkeen se johtaa välierää Kanadaa vastaan jo 4-1. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Blair Jones

Saksa #19 R kh
s. 1986 Central Butte, SK, CAN
191CM / 95KG
SOPIMUS: 2016
VARAUS: 2005 Tampa Bay Lightning 4. kierros #102