Suosiosta otettu Vehmanen uskoo jatkopaikkaan

Iiro Vehmanen odottaa SaPKon ja Jokipoikien välisestä pudotuspelisarjasta yleisöön menevää ja tiukkaa. Vehmanen uskoo kuitenkin yhtenäisen SaPKon menevän lopulta jatkoon.

Porin Ässien A-junioreista viime kaudeksi SaPKoon siirtynyt Iiro Vehmanen on ottanut Savonlinnassa hurjia kehitysaskeleita, ja mies on myös noussut yhdeksi yleisön suurimmista suosikeista. Vehmanen itse on yllättynyt, mutta erittäin otettu kohtelusta, jonka hän on Savonlinnassa saanut.

– Ei sitä oikein olisi uskonut, ja tuntuu se aika oudolta vieläkin, mutta samalla se tuntuu kyllä aika hemmetin hienolta.

Vehmanen itsekin on antanut faneille paljon ja on ehkä koko joukkueen ahkerin pelaaja huomioimaan faneja.

– Loppujen lopuksi he [fanit] ovat se syy minkä takia voidaan edes pelata. He kuitenkin maksavat lipun, ja kyllä se minulle on tosi iso asia, että joku jaksaa kannustaa ja huutaa, ja se, että ihmiset tulevat ylipäätänsä edes paikan päälle katsomaan peliä, on tosi hienoa, jakaa Vehmanen kiitosta kannattajien suuntaan.

– Kuten sanoin, olen erittäin otettu siitä, että täällä on tykätty niin paljon ja että olen saanut tällaisen kohtelun, enkä olisi kyllä näiltä vajaalta kahdelta vuodelta enempää voinut toivoa.


Muun muassa tämän takia savonlinnalaisfanit rakastavat Vehmasta,
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Pudotuspeleihin valmistautumista Vehmanen ei pidä paljon normaalista poikkeavana, mutta pientä ”hienosäätöä” kuitenkin tehdään.

– Ihan normaalisti valmistaudutaan niin kuin muihinkin peleihin. Totta kai siinä on jännitystä ilmassa ja odottava tunnelma kaikilla, mutta valmistaudutaan ihan kuten normaaleihinkin peleihin, eikä saa kuitenkaan ylikään mennä se homma. Ihan normaalit rutiinit, keskitytään normaaliin elämiseen. Ruoat ja levot ovat kuitenkin normaalia suuremmassa tarkkailussa, puolustaja kommentoi.

Viime kaudella SaPKo sijoittui runkosarjan neljänneksi mutta tippui ensimmäisellä kierroksella laulukuoroon D Teamin kellistettyä pässilauman voitoin 3-1. Vehmasta viime kevät harmittaa edelleen, mutta hänen mielestään joukkue sai viime keväästä tärkeää kokemusta.

– Kasvattaa varmasti nälkää, ja varmasti harmittaa vielä tänä päivänäkin jokaista viime keväänä mukana ollutta. Suurin osa pelasi miesten peleissä ensimmäisiä pudotuspelejään paria poikkeusta lukuun ottamatta. Nyt ainakin tajutaan mitä se homma vaatii. Vähän enemmän ja erilailla niihin kuitenkin pitää asennoitua kuin normaaleihin peleihin.

SaPKon loppukausi sujui erinomaisesti, ja kymmenen viimeistä peliä toivat joukkueen plakkariin peräti yhdeksän voittoa. Vehmasen mielestä niin oma kuin joukkueenkin loppukausi sujui erittäin hyvin.

– Todella hyvin se meni loppua kohden, eikä tuohon loppuun tullut montaa tappiota. Henkilökohtaisesti itsekin olen silloin yleensä tyytyväinen kun joukkueella menee hyvin, ja puolustajalla plus-miinus-tilasto on se, mitä tuijotetaan, niin se on nyt semmoisilla lukemilla mitä itsekin haluan. Siihen olen ollut todella tyytyväinen, että joukkueella on mennyt tosi hyvin, ja silloin voi kyllä olla omaankin tekemiseen tyytyväinen.

Vehmanen on entisen pakkiparinsa Pasi Hirvosen TPS:ään kauppaamisen jälkeen saanut eniten peliaikaa koko joukkueesta.

– Hienoa, että on saanut pelata. Tosi kiitollinen olen SaPKolle siitä, että olen saanut pelata ja sain jo viime vuonnakin pelata paljon. Tietysti olen tyytyväinen itseenikin ja siihen, että olen jaksanut koko tähänastisen uran tehdä töitä sen eteen, että olen saanut pelata.

– Hirvosen lähtö oli tietenkin kova paikka, ja hieman jännitettiin kuka siihen tilalle tulee, mutta sitten tulikin vanha pakkipari Ässien A-junioreista (Niklas Stenroos), ja molempien kanssa on ollut todella hieno pelata.

– Stenroos on sopeutunut tänne todella hyvin, ja varmasti sekin helpottaa että [Antti] Tenkanen, [Kristian] Ruisma, Stenroos ja minä ollaan kaikki pelattu Ässien A-junioreissa.


Vehmanen on saanut valmennusjohdolta valtavasti luottoa.
Teemu Eirtovaara - http://eirten.kuvat.fi

Pudotuspeleissä vastaan tulevalla Jokipojilla on joukkueessa ja varsinkin kahdessa ensimmäisessä hyökkäysketjussa mukana valtava määrä taitoa. Vehmanen tietää kuitenkin aseet heidän pysäyttämiseensä.

– Pitää niihin sillä lailla kiinnittää huomiota, että niiltä pitää ottaa tila ja aika pois. Kyllä se [Juuso] Rajalakin, silloin jos sen antaa vapaasti siellä hyöriä ja pyöriä, löytää ne äijät ja syöttelee meidät ihan puhki.

– Tila ja aika pitää yrittää saada pois, ja totta kai kovaa pitää yrittää niitä ja kaikkia muitakin vastaan pelata, mutta järki pitää kuitenkin pitää mukana, koska jäähyllä ei ole varaa istua Jokipoikia vastaan yhtään, sillä siellä on aika kova hyökkäyskalusto kuitenkin.

”Sota alkakoon!”

Jokipoikia pidetään SaPKon toisena paikallisvastustajana, ja joukkueiden välisissä otteluissa on aina kova tunnelataus mukana niin kentällä kuin katsomossakin. Vehmanen toivookin, että puolivälieräsarja saisi molemmissa kaupungeissa aikaan kunnon kiekkobuumin.

– Tosi hienoa aina on ollut siellä Joensuussa pelata. Yleensä siellä on hyvin väkeä ja yleisö elää hyvin mukana. Itsekin olen aika paljon saanut sitä huutelua kuunnella siellä, niin että olen ainakin syttynyt aina pelaamaan. Muutenkin Joensuu on todella hieno kiekkokaupunki, ja siellä on myös hemmetin hyvä joukkue.

– Varmasti tulee hieno ja tasainen sarja joka suhteessa, ja toivon koko sydämestäni yleisön molemmissa kaupungeissa heräävän taisteluun. Savonlinnassakaan ei välttämättä ole saatu nauttia tällaisesta – tai viime vuonna saatiin, mutta D Team ei ehkä välttämättä sytyttänyt yleisöä, mutta nyt ehkä saadaan nauttia semmoista herkkua, josta ei välttämättä päästä ihan hetkeen nauttimaan.

– Toivottavasti täälläkin yleisö tulisi meidän taakse ja olisi se kuudes kenttäpelaaja.

Vehmanen kertoo maalivahtipelin olevan SaPKon suuri etu pudotuspelisarjassa. Kesken kauden joukkueeseen liittynyt Teemu Seppänen on ollut vähintään palkkansa arvoinen, ja myös Juuso Oinonen on pelatessaan hoitanut oman tonttinsa hyvin. Henkilökohtaista tavoitetta pudotuspeleihin Vehmasen ei tarvitse kauaa miettiä.

– Kun päävalmentaja [Pekka] Tirkkonen kysyi kauden alussa henkilökohtaiset tavoitteet, niin sanoin että pitää pelata itse niin hyvin, että autan joukkuetta voittamaan mestaruuden, eikä se miksikään ole muuttunut, enkä minä siitä tingi.

– Kuitenkin näissä peleissä pitää osata elää hetkessä ja pelata yksi vaihto ja yksi suoritus kerrallaan. Nyt pitää vielä saada torstai ja perjantai ensin alta pois, ennen kuin lauantai tulee.

– Pitää siis osata elää siinä tilanteessa eikä ajatella etukäteen mitään asioita, eikä ajatella mitään mitä on tapahtunut ennen. Se joukkue, joka näissä asioissa onnistuu, on vahvoilla, mutta kyllä mestaruus on se unelma, joka siellä kirsikkana kakun päällä on sitten mahdollista saada, ja varmasti jokainen joukkue sitä kannua kuitenkin tavoittelee.

Vehmanen ei kysyttäessä halua heittää Jokipoikien suuntaan mitään pahempaa herjaa, mutta suostuu kuitenkin sanomaan jotain.

– Julistan sodan alkaneeksi – ja parempi voittakoon!

Lue myös

Itä-Savo: SaPKon takalinjoille kaksi vahvistusta

MESTIS | 24.5.2016 15:17
SaPKo vahvistaa puolustustaan paluumuuttaja Sami Jekusella sekä Elmeri Laamasella. lue lisää

Mestis palkitsi parhaansa - Palve palkintorohmuna

MESTIS | 29.4.2016 21:00
Mestis-kauden palkinnot jaettiin perjantaina sarjan päätösgaalassa. Päähuomion gaalassa vei Jukureiden Oula Palve, joka pokkasi peräti neljä palkintoa. lue lisää

SaPKolle jatkosopimuksia ja uusia vahvistuksia - Mestis-mestari Aho tolppien väliin

MESTIS | 28.4.2016 13:00
SaPKo on solminut sopimukset yhdeksän pelaajan kanssa. Joukkueeseen liittyvät muun muassa päättyneellä kaudella Mestiksen mestaruutta juhlineet Juhana Aho ja Jarno Paven. lue lisää

SaPKon pelaaja-arvioinnit 2015-2016: Läpimurtoja, tähtisadetta ja erikkarlssonmaista taituruutta

MESTIS | 28.4.2016 11:00
SaPKon kausi 2015-2016 päättyi pettymykseen puolivälierissä, mutta kokonaisuudessaan joukkueen peli-identiteetti säilyi vahvana läpi kauden. Pelaajistossa nähtiin useita läpimurtoja sekä tähtiloistoa. Lisäksi lähes kaikki lainapelaajat tekivät osansa moitteetta. lue lisää

Vehmanen: "2,20 euroa on aika kova vuokra"

Muut Sarjat | 22.4.2016 12:36
Kauden viimeisessä Iiro Vehmasen haastattelussa sivutaan Ranskan sarjan päättymistä, Ässissä tarjoutunutta mahdollisuutta, loogisesti myös rippikoulua sekä Juha Järvenpään asunnon vuokrauspalveluja. lue lisää

Kommentit

Iiro Vehmanen

Ässät L p
s. 1989 Rauman mlk.
191CM / 94KG
SOPIMUS: Koeaika