Suosiosta otettu Vehmanen uskoo jatkopaikkaan

Iiro Vehmanen odottaa SaPKon ja Jokipoikien välisestä pudotuspelisarjasta yleisöön menevää ja tiukkaa. Vehmanen uskoo kuitenkin yhtenäisen SaPKon menevän lopulta jatkoon.

Porin Ässien A-junioreista viime kaudeksi SaPKoon siirtynyt Iiro Vehmanen on ottanut Savonlinnassa hurjia kehitysaskeleita, ja mies on myös noussut yhdeksi yleisön suurimmista suosikeista. Vehmanen itse on yllättynyt, mutta erittäin otettu kohtelusta, jonka hän on Savonlinnassa saanut.

– Ei sitä oikein olisi uskonut, ja tuntuu se aika oudolta vieläkin, mutta samalla se tuntuu kyllä aika hemmetin hienolta.

Vehmanen itsekin on antanut faneille paljon ja on ehkä koko joukkueen ahkerin pelaaja huomioimaan faneja.

– Loppujen lopuksi he [fanit] ovat se syy minkä takia voidaan edes pelata. He kuitenkin maksavat lipun, ja kyllä se minulle on tosi iso asia, että joku jaksaa kannustaa ja huutaa, ja se, että ihmiset tulevat ylipäätänsä edes paikan päälle katsomaan peliä, on tosi hienoa, jakaa Vehmanen kiitosta kannattajien suuntaan.

– Kuten sanoin, olen erittäin otettu siitä, että täällä on tykätty niin paljon ja että olen saanut tällaisen kohtelun, enkä olisi kyllä näiltä vajaalta kahdelta vuodelta enempää voinut toivoa.


Muun muassa tämän takia savonlinnalaisfanit rakastavat Vehmasta,
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Pudotuspeleihin valmistautumista Vehmanen ei pidä paljon normaalista poikkeavana, mutta pientä ”hienosäätöä” kuitenkin tehdään.

– Ihan normaalisti valmistaudutaan niin kuin muihinkin peleihin. Totta kai siinä on jännitystä ilmassa ja odottava tunnelma kaikilla, mutta valmistaudutaan ihan kuten normaaleihinkin peleihin, eikä saa kuitenkaan ylikään mennä se homma. Ihan normaalit rutiinit, keskitytään normaaliin elämiseen. Ruoat ja levot ovat kuitenkin normaalia suuremmassa tarkkailussa, puolustaja kommentoi.

Viime kaudella SaPKo sijoittui runkosarjan neljänneksi mutta tippui ensimmäisellä kierroksella laulukuoroon D Teamin kellistettyä pässilauman voitoin 3-1. Vehmasta viime kevät harmittaa edelleen, mutta hänen mielestään joukkue sai viime keväästä tärkeää kokemusta.

– Kasvattaa varmasti nälkää, ja varmasti harmittaa vielä tänä päivänäkin jokaista viime keväänä mukana ollutta. Suurin osa pelasi miesten peleissä ensimmäisiä pudotuspelejään paria poikkeusta lukuun ottamatta. Nyt ainakin tajutaan mitä se homma vaatii. Vähän enemmän ja erilailla niihin kuitenkin pitää asennoitua kuin normaaleihin peleihin.

SaPKon loppukausi sujui erinomaisesti, ja kymmenen viimeistä peliä toivat joukkueen plakkariin peräti yhdeksän voittoa. Vehmasen mielestä niin oma kuin joukkueenkin loppukausi sujui erittäin hyvin.

– Todella hyvin se meni loppua kohden, eikä tuohon loppuun tullut montaa tappiota. Henkilökohtaisesti itsekin olen silloin yleensä tyytyväinen kun joukkueella menee hyvin, ja puolustajalla plus-miinus-tilasto on se, mitä tuijotetaan, niin se on nyt semmoisilla lukemilla mitä itsekin haluan. Siihen olen ollut todella tyytyväinen, että joukkueella on mennyt tosi hyvin, ja silloin voi kyllä olla omaankin tekemiseen tyytyväinen.

Vehmanen on entisen pakkiparinsa Pasi Hirvosen TPS:ään kauppaamisen jälkeen saanut eniten peliaikaa koko joukkueesta.

– Hienoa, että on saanut pelata. Tosi kiitollinen olen SaPKolle siitä, että olen saanut pelata ja sain jo viime vuonnakin pelata paljon. Tietysti olen tyytyväinen itseenikin ja siihen, että olen jaksanut koko tähänastisen uran tehdä töitä sen eteen, että olen saanut pelata.

– Hirvosen lähtö oli tietenkin kova paikka, ja hieman jännitettiin kuka siihen tilalle tulee, mutta sitten tulikin vanha pakkipari Ässien A-junioreista (Niklas Stenroos), ja molempien kanssa on ollut todella hieno pelata.

– Stenroos on sopeutunut tänne todella hyvin, ja varmasti sekin helpottaa että [Antti] Tenkanen, [Kristian] Ruisma, Stenroos ja minä ollaan kaikki pelattu Ässien A-junioreissa.


Vehmanen on saanut valmennusjohdolta valtavasti luottoa.
Teemu Eirtovaara - http://eirten.kuvat.fi

Pudotuspeleissä vastaan tulevalla Jokipojilla on joukkueessa ja varsinkin kahdessa ensimmäisessä hyökkäysketjussa mukana valtava määrä taitoa. Vehmanen tietää kuitenkin aseet heidän pysäyttämiseensä.

– Pitää niihin sillä lailla kiinnittää huomiota, että niiltä pitää ottaa tila ja aika pois. Kyllä se [Juuso] Rajalakin, silloin jos sen antaa vapaasti siellä hyöriä ja pyöriä, löytää ne äijät ja syöttelee meidät ihan puhki.

– Tila ja aika pitää yrittää saada pois, ja totta kai kovaa pitää yrittää niitä ja kaikkia muitakin vastaan pelata, mutta järki pitää kuitenkin pitää mukana, koska jäähyllä ei ole varaa istua Jokipoikia vastaan yhtään, sillä siellä on aika kova hyökkäyskalusto kuitenkin.

”Sota alkakoon!”

Jokipoikia pidetään SaPKon toisena paikallisvastustajana, ja joukkueiden välisissä otteluissa on aina kova tunnelataus mukana niin kentällä kuin katsomossakin. Vehmanen toivookin, että puolivälieräsarja saisi molemmissa kaupungeissa aikaan kunnon kiekkobuumin.

– Tosi hienoa aina on ollut siellä Joensuussa pelata. Yleensä siellä on hyvin väkeä ja yleisö elää hyvin mukana. Itsekin olen aika paljon saanut sitä huutelua kuunnella siellä, niin että olen ainakin syttynyt aina pelaamaan. Muutenkin Joensuu on todella hieno kiekkokaupunki, ja siellä on myös hemmetin hyvä joukkue.

– Varmasti tulee hieno ja tasainen sarja joka suhteessa, ja toivon koko sydämestäni yleisön molemmissa kaupungeissa heräävän taisteluun. Savonlinnassakaan ei välttämättä ole saatu nauttia tällaisesta – tai viime vuonna saatiin, mutta D Team ei ehkä välttämättä sytyttänyt yleisöä, mutta nyt ehkä saadaan nauttia semmoista herkkua, josta ei välttämättä päästä ihan hetkeen nauttimaan.

– Toivottavasti täälläkin yleisö tulisi meidän taakse ja olisi se kuudes kenttäpelaaja.

Vehmanen kertoo maalivahtipelin olevan SaPKon suuri etu pudotuspelisarjassa. Kesken kauden joukkueeseen liittynyt Teemu Seppänen on ollut vähintään palkkansa arvoinen, ja myös Juuso Oinonen on pelatessaan hoitanut oman tonttinsa hyvin. Henkilökohtaista tavoitetta pudotuspeleihin Vehmasen ei tarvitse kauaa miettiä.

– Kun päävalmentaja [Pekka] Tirkkonen kysyi kauden alussa henkilökohtaiset tavoitteet, niin sanoin että pitää pelata itse niin hyvin, että autan joukkuetta voittamaan mestaruuden, eikä se miksikään ole muuttunut, enkä minä siitä tingi.

– Kuitenkin näissä peleissä pitää osata elää hetkessä ja pelata yksi vaihto ja yksi suoritus kerrallaan. Nyt pitää vielä saada torstai ja perjantai ensin alta pois, ennen kuin lauantai tulee.

– Pitää siis osata elää siinä tilanteessa eikä ajatella etukäteen mitään asioita, eikä ajatella mitään mitä on tapahtunut ennen. Se joukkue, joka näissä asioissa onnistuu, on vahvoilla, mutta kyllä mestaruus on se unelma, joka siellä kirsikkana kakun päällä on sitten mahdollista saada, ja varmasti jokainen joukkue sitä kannua kuitenkin tavoittelee.

Vehmanen ei kysyttäessä halua heittää Jokipoikien suuntaan mitään pahempaa herjaa, mutta suostuu kuitenkin sanomaan jotain.

– Julistan sodan alkaneeksi – ja parempi voittakoon!

Lue myös

SaPKo värväsi kaksi hyökkääjää Nuorten SM-liigasta − Teemu Lämsä solmi jatkosopimuksen

MESTIS | 13.4.2018 10:00
20-vuotiaat Matias Rauvola ja Atte Karppinen liittyvät uusina pelaajina SaPKon vahvuuteen. Lisäksi Teemu Lämsä on tehnyt joukkueen kanssa jatkosopimuksen. lue lisää

Kolme syytä, miksi Mestis-mestarin kruunu ja valtikka lipesivät SaPKon käsistä

MESTIS | 7.4.2018 9:30
SaPKo lähti uusimaan viime kauden mestaruuttaan, mutta päätyi lopulta pelaamaan pronssimitaleista. Savonlinnalaiset ovat tehneet itsestään kestomenestyjän, mutta mahdollisuudet kultamitaliin kariutuivat muun muassa maalivahtipelaamisen ja ylivoiman takkuamisen takia. lue lisää

SaPKo-Jokipojat: Savonlinnassa mitellään pronssista – vastakkain urakoinut SaPKo ja levännyt Jokipojat

MESTIS | 6.4.2018 9:07
Mestiksen kauden 2017−2018 pronssiottelussa kohtaavat SaPKo ja Jokipojat Savonlinnassa. Jokipoikien välierät olivat nopeasti ohi, mutta SaPKolla saattaa vielä painaa jaloissa oma, pitkä välierärupeamansa. Nähtäväksi jää, kummalta vielä kerran löytyy tarvittava taisteluilme kauden viimeiseen mittelöön. lue lisää

SaPKo vahvistuu kahdella entisellä kapteenillaan − Forsström ja Toivanen palaavat Savonlinnaan

MESTIS | 23.3.2018 18:30
Entiset SaPKo-kapteenit Juuso Forsström ja Joonas Toivanen palaavat ensi kaudeksi pässipaitojen riveihin. Lisäksi SaPKo on solminut jatkosopimuksen kahden puolustajansa kanssa. lue lisää

SaPKo−TUTO: Räiskyvä taistelupari pääsee irti vihdoin myös pudotuspeleissä − "Varmasti kuumia pareja löytyy otteluiden sisällä"

MESTIS | 23.3.2018 10:00
TUTO riepotteli SaPKoa viimeksi kymmenen vuotta sitten pudotuspeleissä voittamalla sarjan puhtaasti 3−0. Tällä kertaa asetelma on eri ja lähtökohdat hyvin tasaiset. Neljästi SaPKon sarviin runkosarjassa törmännyt TUTO pelasi vakuuttavan puolivälieräsarjan, SaPKo puolestaan sai kunnon haasteen jo IPK:ta vastaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Iiro Vehmanen

s. 1989 Rauman mlk.
191CM / 94KG
SOPIMUS: Koeaika