Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Sveitsin maaliverkko venyi kahdeksan kertaa.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Suorapuheisuudellaan ihastuttanut Sveitsin päävalmentaja murskatappion jälkeen: ”Mitäs minä sanoin!”

Sveitsi otti pahasti naamaan Kanadalta puolivälieräottelussa. Sveitsin päävalmentaja Christian Wohlwend pääsi tuumaamaan, että taisin olla oikeassa.

Sveitsin koko joukkueelle lieni jo ennakkoon selvää, että joukkueella ei ole juuri palaakaan Kanadaa vastaan. Niinhän siinä lopulta kävi, että Kanada kaatoi sveitsiläiset lukemin 8-2.

Sveitsin alkulohkon päätösottelun jälkeen Sveitsin päävalmentaja Christian Wohlwend sanoi, että hänen joukkueellaan ei ole mitään saumaa voittaa Kanadaa. Hän sanoin kanadalaisten olevan ylivoimaisesti isokokoisempi, taitavampi ja kauttaaltaan parempi joukkue.

Kanada-puolivälierätappion jälkeen Wohlwend sai sanoilleen katetta. Ja muistinkin asiasta mainita.

− Mitäs minä sanoin, Wohlwend aloittaa huumorilla.

Kysyttäessä, oliko joukkue vihainen päävalmentajalleen hänen lausunnoistaan, joissa hän ei antanut pelaajistolleen mitään saumaa Kanadaa vastaan, ei Wohlwend ainakaan myöntänyt mitään.

− Minä pidän heistä ja he pitävät minusta. Ainakin toivon niin, Wohlwend hymyili.

Kanada ottelua Wohlwend piti nuorelle pelaajistolleen hienona mahdollisuutena esiintyä kykyjenetsijöille. Sveitsin joukkueessa oli todella paljon kisojen pääikäryhmää nuorempia pelaajia. Wohlwend kertoo nimenomaan 1998-syntyneiden ikäryhmän olleen maassa hyvin heikko.

− Meillä ei ole pääikäryhmästä tämän parempia. Toivon, että meidän nuori joukkue saa tästä jotain mukaan. Meillä oli monta alaikäistä pelaajaa näissä kisoissa. Heillä on nyt 12 kuukautta aikaa valmistautua seuraavaan kertaan.

Kanada ottelussa voittaja oli selvillä alusta loppuun. Sveitsi ei pystynyt vaahteranlehtipaitojen kärryillä. Myös Wohlwend myöntää tämän.

− Me yritimme, mutta kun meille tehtiin maali 45 sekunnin pelin jälkeen, niin alku ei ole kauhean hyvä. Turnaus antoi kuitenkin toivoa tulevaisuudelle, että pystyimme monessa pelissä pysymään isompien maiden mukana pitkään, Wohlwend kehaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kanada varmisti lohkovoiton, Valko-Venäjä joutuu karsimaan

MAAJOUKKUE | 31.12.2017 10:26
Lauantaina nuorten MM-kisoissa pelattiin kaikkiaan neljä ottelua. Suomen lisäksi voittoon vyöryivät odotetusti Tšekki, Ruotsi ja Kanada. lue lisää

Venäjä voittoon viimeisellä kympillä

MAAJOUKKUE | 29.12.2017 7:37
Sveitsi piinasi Venäjää päivän toisessa ottelussa. Venäjä vei täydet pisteet maalein 5−2, mutta voittomaali syntyi vasta kolmannessa erässä. lue lisää

Sveitsi tiukoilla turnausavauksessaan

MAAJOUKKUE | 28.12.2017 0:29
Keskiviikon ensimmäisessä ottelussa Sveitsi onnistui voittamaan Valko-Venäjän. 3−2-voitto oli työn ja tuskan takana, sillä Sveitsi oli tappiolla vielä kolmannen erän alkupuoliskolla. lue lisää

Turnauksen kaikki varausikäiset pelaajat - ketkä varataan ja milloin?

MAAJOUKKUE | 26.12.2017 12:00
Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa nähdään myös tulevan kesän potentiaalisia NHL-varauksia. Jatkoaika kokosi yhteen kaikki turnauksen varausikäiset pelaajat. lue lisää

Seuraa heitä: Haastajamaiden parhaat

MAAJOUKKUE | 24.12.2017 11:00
Nuorten MM-kisat ovat jälleen ovella, ja kultamitalista pelataan tällä kertaa Yhdysvalloissa Buffalossa. Jatkoaika esittelee kisojen haastajamaiden, Tšekin, Sveitsin, Tanskan, Slovakian ja Valko-Venäjän, parhaimmat ja näkyvimmät pelaajat. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat