Suoranta: "Pitää itsekin miettiä, mitä olen viime päivinä tehnyt"

LIIGA / Haastattelu
Suoranta kolkuttelee pian yhden kauden maaliennätystään.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät on pelannut kuluvalla viikolla jo kaksi liigaottelua. Nelosketjun hyökkääjä Simon Suoranta iski kummassakin ottelussa maalin ja siten tuplasi kauden maalimääränsä. Jatkoaika jututti maaottelutauolla jatkosopimuksen allekirjoittanutta Suorantaa tiistain Lukko-pelin jälkeen.

Simon Suoranta on pelannut kuluvalla kaudella 30 ottelua tehoin 4+2. Kaikki neljä maaliaan hyökkääjä on tehnyt viimeisen kuukauden sisällä ja kaksi viimeisintä siis peräkkäisinä päivinä tällä viikolla.

− En tiedä mitä on tapahtunut. Pitää itsekin miettiä, että mitä olen viime päivinä tehnyt, kun maaleja on nyt tullut, Suoranta nauroi.

− Tietenkin ne ovat hienoja ja harvinaisia hetkiä, kun tekee maalin. Joka päivä on nyt ollut hieno tulla hallille tekemään töitä ja peleissä on ollut sellainen rento fiilis. Sitä kautta on tullut hyviä tuloksia tilastojenkin valossa.

Suorannan kaudella 2012-2013 kirjoitettu sopimus oli muotoa 2+1. Maajoukkuetauolla Kärpät julkisti käyttäneensä Suorannan sopimuksessa olleen optiovuoden, joten hyökkääjä jatkaa Oulussa ainakin vielä kauden 2015-2016.

− Olen iloinen, että Kärpät käytti option. Tämä on ollut hyvä paikka pelata, Suoranta kommentoi sopimustaan.

Suoranta on profiloitunut Kärpissä nelosketjun hyökkääjäksi. Mies itse kokee pelaavansa tällä hetkellä juuri siinä roolissa, mikä on hänelle ominaisin.

− Olen mielestäni saanut nyt hyvin vastuuta sekä alivoimalla, että täysin viisikoin pelatessa. Se on sellaista mitä olen halunnut, eikä sen enempää kannata tässä pyytää. Ei kannata hamuta liikaa.

− Olen aina valmis, kun valmentaja pistää rooliin kuin rooliin niin silloin mennään. On turha miettiä, että missä roolissa on, vaan joka kerta tekee omansa.

Haaveena pelata kasvattajaseurassa Liigaa

Kahtena aiempana kautena Suorannan pelattujen runkosarjaotteluiden määrä on pyörinyt 50 ottelun paikkeilla. Tällä kaudella, kun Kärpillä on runkosarjaa jäljellä 13 ottelua, hyökkääjällä on pelattuja otteluita tasan 30.

Joukkueen sisäisen kovan kilpailuasetelman vuoksi useampi Kärppien pelaajista on saanut tyytyä aiempaa pienempään peliaikaan. Suoranta haluaa kuitenkin ajatella asiaa positiivisen kautta.

− Kaikilla on hyviä ja huonoja hetkiä niin kausittain kuin päivittäinkin. Mielestäni se pitää aina nähdä positiivisena juttuna ja siitäkin pitää pystyä ottamaan lisää virtaa ja tehdä entistä enemmän töitä.

− Jos tyytyy siihen, että murjottaa jossain nurkassa, niin ei siitä koskaan mitään tulee. Pitää vain entistä enemmän tehdä töitä ja uskoa itseensä ja omaan hommaansa. Yleensä se palkinto sitten jossain vaiheessa tulee.

Suoranta on kotoisin Vaasasta ja hyökkääjän kasvattiseura on Vaasan Sport. Suorannan haaveena on joskus päästä pelaamaan Liigaa Sportin paidassa.

− Se on tottakai yksi haave. Tässä kuitenkin toivottavasti on vielä pelivuosia edessä niin paljon, että sinnekin ehtii. Päivä kerrallaan ja kausi kerrallaan mennään, niin katsotaan milloin sen aika koittaa.

− Tottakai olen seurannut Sportin otteita, kun se on uusi seura Liigassa ja oma kasvattajaseura, niin haluan tietää miten heillä menee. En nyt sanoisi, että ihan päivittäin seuraan, mutta aika usein katson, että miten menee ja tutuilta pelaajiltakin vähän kyselen, että mikä on meininki.

» Lähetä palautetta toimitukselle