Suomi nauttii Ilveksen tehoketjussa pelaamisesta − seuraavassa pelissä odottaa suuri kunnia

LIIGA / Haastattelu
Suomi on osa Ilveksen tehokkainta ketjua, ja ensi tiistaina itsenäisyyspäivän symboli.
Kuva © Saana Hakala
Ilveksen kultakypärä Eemeli Suomi viimeisteli joukkueensa toisen osuman 5−2-voitossa JYPistä klassisella kenttämiehen erikoisella. Ensi tiistain Lukko-ottelussa hyökkääjä saa osakseen suuren kunnian tulevaa itsenäisyyspäivää silmällä pitäen. Nuoren miehen pelinumeroon lisätään ylimääräinen nolla, sillä Suomen 100-vuotisitsenäisyyspäivä koittaa keskiviikkona.

Ilves järjesti kotikaukalossaan todellista shokkihoitoa JYPille, kun tilanne oli 20 minuutin jälkeen 4−0. Avauserässä Ilveksen maalikarkeloihin osallistui pääasiassa Sami Sandellin johtama ketju, laidoilla Ville Meskanen ja Eemeli Suomi.

Suomi viimeisteli joukkueen toisen maalin ottelussa, joka näytti ratkenneen jo varhaisessa vaiheessa.

− Ei ottelu vielä ensimmäiseen erään ratkennut. Vaikka lukemat pääsivät suuriksi avauserässä, täytyi meidän pelata ihan loppuun asti. Sen aisti jo aamujäillä, että joukkueemme on latautunut.

21-vuotiaan hyökkääjän osuma oli klassinen kenttämestarin erikoinen, mikä sai JYP-puolustuksen, maalivahti Juho Olkinuora mukaan lukien, näyttämään hieman hölmöltä. Tosiasiassa osumassa oli hyvästä tuurista − ainakin, jos on maalintekijää itseään uskominen.

− Vaikka oma maalini olikin melkoinen onnenkantamoinen, jossa oli kaikki tähdet kohdallaan. Täytyy varmaan kenttämiehiä kiittää. Saamamme muutama maali helpotti pelaamista.

Suomen, Sandellin ja Meskasen vitja on pyörittänyt vastustajia ilta toisensa jälkeen solmuun ja saanut hyviä tehoja aikaiseksi. 

− Tuossa ketjussa todella nauttii pelaamisesta. Meskanen ja Sandell ovat niin huikeita pelaajia. Mennään päivä kerrallaan, ja nautitaan joka pelistä.

Ensimmäinen iso kymppi Liigassa − tiistaina numeroon yksi nolla lisää

Suomi sai myös ottelun tiimellyksessä 2+10 minuutin rangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Hänellä ei ole aiempaa kokemusta vastaavista tilanteista Liiga-uraltaan.

− En oikein huomannutkaan, mitä siinä kävi. Taisi maila osua vastustajaa päähän - siitä lähdin sitten kympille. Se tuntui pitkältä ajalta istua jäähyaitiossa. Senkin ajan olisin halunnut pelata, mutta joskus käy noin. En ole koskaan Liigassa istunut vastaavaa rangaistusta, muisteli Suomi.

A-nuorten SM-liigan ennätysmies oli nuorempana hieman tulisieluisempi pelimies, vaikkei silloinkaan jäähyaition ovi turhan tiuhaan isompien kakkujen merkiksi avautunut. Suomi ei ole huolissaan mahdollisista jatkotoimista, vaikka tällä kaudella Liiga on koventanut kurinpitokäytäntöjään pääosumien kitkemiseksi.

− Joskus nuorempana tuli muutaman kerran menetettyä hermot pelissä, ja olen saanut jostain tuomarille huutamisesta kympin. En usko, että tilanne etenee kurinpitokäsittelyyn. Ei näistä toisaalta koskaan tiedä. En jaksa stressata asiaa sen kummemmin, puntaroi Suomi.

Suomi väänsi kolmannessa erässä miehekkäästi yhden vaihdon verran Nolan Yonkmania vastaan ja kävi antamassa tälle tilanteeseen nähden kunnon taklauksenkin jyväskyläläisten päädyssä.

− Tuollainen kamppaileminen auttaa pysymään pelin sisällä. Se kuuluu sitä paitsi peliin, Suomi myhäili nahinatuokiotaan JYPin kaksimetrisen järkäleen kanssa.

Suomi pukee ensi tiistain Lukko-ottelussa ylleen poikkeusluvalla pelipaidan, jonka selkämystä koristaa hänen isänmaallisen sukunimensä lisäksi pelinumero 100 Suomen valtion satavuotisen itsenäisyyden merkiksi.

− On suuri kunnia saada kantaa tuota pelinumeroa päivänä, jona juhlitaan itsenäistymistämme. Se on ennen kaikkea kunnianosoitus niille, jotka ovat itsenäisyyden sata vuotta sitten taistelleet meille suomalaisille.

» Lähetä palautetta toimitukselle