Suomi kuilun partaalta voittoon - Aho kehui Leijonien luonnetta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sebastian Aholla oli merkittävä rooli Suomen elintärkeässä jatkoaikavoitossa.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Kemian kohtaamaan saanut Sebastian Aho-Mikko Rantanen-kaksikko oli jälleen Leijonien parhaimpia sunnuntaina, kun Suomi väänsi Sveitsistä elintärkeän 3−2-jatkoaikavoiton. Vaikka Aho ei verkkoja venyttänyt, oli virtuoosihyökkääjä loistavalla pelipäällä isossa ottelussa.

Karvaita pettymyksiä ja pistemenetyksiä Pariisin MM-jäillä kokenut Suomi teki sunnuntaina kummallisen muodonmuutoksen kesken Sveitsi-taiston. Hankalan ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen Leijonat otti ohjat käsiinsä, eivätkä muutamat puolustuspään paineet Suomen alkanutta nousua pysäyttäneet.

− Pelattiin koko peli hyvin. Kaveri teki kaksi maalia siihen, mutta aika hienoa luonnetta näytettiin. Saatiin koottua itsemme. Ensimmäisen erän lopun maali antoi meille uskoa, Sebastian Aho tuumi viitaten Juuso Hietasen ylivoimaosumaan.

Vaikka pelin alku oli Leijonille hankala, ei päävalmentaja Lauri Marjamäki Ahon mukaan painanut paniikkinappulaa kopissa erätauolla. Sen näki, sillä Suomi teki haluamiaan asioita välittämättä kahden maalin takaa-ajoasemasta.

 Marjamäki korosti sitä, että meillä oli hyvä erä ja saatiin paikkoja. Pelattiin, kuten haluttiin, Aho kertoi ensimmäisen tauon palautteesta.

Hankala alkulohkotaival on kääntymässä kohti iloisempia aikoja. Sen näytti myös sunnuntai, sillä Suomelta pisteitä vienyt passiivisuus oli jäänyt pois silloin, kun Leijonien oli pakko olla aggressiivinen. Tästä seurauksena hieno nousu sai mahtavan päätöksen Pariisin sunnuntai-illassa.

− Loistava puristus tasoihin, huikea yksilösuoritus, ja voitto, kaksi syöttöpistettä saalistanut Aho viittasi Mikko Rantasen tasoitusosumaan ja Valtteri Filppulan voittomaaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle