Suomi ammentaa voimaa nöyryyttävästä tappiosta - "Siitä täytyy sisuuntua"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Lehtosen katseet ovat jo maanantain Tšekki-pelissä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Leijonien kokema katastrofaalinen Ranska-tappio jäi taka-alalle, kun maanantai valkeni Pariisissa. Sunnuntaista peliä on turha enää murehtia, sillä kisojen toisen viikon avausottelussa nopealla tahdilla vastaan asettuu kivenkova Tšekki.

Muutamia suomalaispelaajia viiletti kaukalossa maanantaipäivän jäillä. Sunnuntai on eleistä ja kommenteista päätellen käsitelty, ja katseet on käännetty Tšekki-koitokseen.

− Tänään tulee uusi mahdollisuus. Me ollaan silloin valmiita, kun kiekko tippuu. Tämä peli tulee nopeasti, ei me voida jäädä yhtään makaamaan, Suomen ainoan osuman sunnuntaina iskenyt Mikko Lehtonen analysoi.

Nöyryyttävästä tappiosta on haastavaa etsiä hyviä puolia. KooKoota ja HV71:tä menneellä kaudella edustanut puolustaja kuitenkin näkee, että häviöstä saa perisuomalaiseeen tapaan sisua.

− Totta kai kaikki ovat pettyneitä tappioon, mutta siitä täytyy sisuuntua ja mennä eteenpäin.

Sisuuntumisen lisäksi Leijonien pitää petrata pelillisiä otteita. Neljän maalin tappio ei ollut sattumaa, vaan Ranska oli aidosti valovuoden Suomen edellä.

− Tappio on aina tappio ja se oli yksittäinen ottelu. Ranska pelasi hyvin ja me ei pelattu niin hyvin, kuin me pystytään pelaamaan. Meidän täytyy tiedostaa, missä täytyy olla parempia ja parantaa niitä osa-alueita - se lähtee pienistä jutuista, kamppaillaan kovempaa ja ollaan nälkäisempiä tänään.

Lehtosen huippuhetki sysimustassa pelissä ajoittui toisen erän alkuun. Turusta lähtöisin olevan pakin uran ensimmäinen maajoukkuemaali näki päivänvalonsa ajassa 21.33.

− Totta kai maali on kiva tehdä, pikku tauko edellisestä maalista. Ensimmäinen on aina ensimmäinen, se jää aina mieleen. Kiva, että tuli nyt. Toivottavasti ei ole viimeinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle