Suomen tie vei pronssiotteluun: "Tyhjennetään kaikki ja tuodaan mitali kotiin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
MM-kisat päättyvät Suomen osalta pronssiotteluun.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Vaikeiden alkulohkopelien jälkeen upeasti neljän parhaan joukkueen joukkoon MM-jäillä venynyt Suomi koki lauantaisessa välierässä katkeran 1−4-tappion Ruotsille. Häviöstä huolimatta Leijonilla näyttää riittävän vielä nälkää kisojen päätöspäivään.

Kölnissä on sunnuntaina edessä pronssiottelu. Suomi pelaa Venäjän kanssa himmeimmistä mitaleista.

− Onhan se vaikeata valmistautua, tämä oli iso pettymys, Colorado Avalanchen Mikko Rantanen harmitteli lauantaina.

Nälkää Rantasella tuntuu pettymyksestä huolimatta riittävän.

− Huomenna ottelu on kaikille kauden viimeinen. Siihen tyhjennetään kaikki ja tuodaan mitali kotiin. Se on iso asia, hyökkääjä jatkoi.

Ruotsi tuhosi Suomen tehokkaan ylivoimansa ansiosta. Toisen kaksikymppisen aikana kahden maalin takaa-ajoasemaan joutunut leijonalauma ei kolmannessa erässä enää saanut luotua kunnollista kiriä.

Keltapaidat iskivät kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla vielä neljännen maalinsa syösten Suomen ulos finaalista.

− Aika nopeasti iski Ruotsi maalit ylivoimistaan. Kolmannen maalin jälkeen otettiin vielä iso alivoiman tappo. Saatiin uskoa, kun se tuli erän loppuun, Rantanen muotoili.

− Tiedettiin, että heillä on vaarallinen ylivoima, mutta annettiin silti mahdollisuus. Ei kukaan tahallaan ota jäähyjä, mutta joskus se vaan menee näin, hyökkääjä manasi.

Jos puolivälierässä Yhdysvaltoja vastaan Suomi hallitsi puolustuspelaamista, lauantaina sillä saralla pidemmän korren veti Ruotsi. Leijonilla oli suuria vaikeuksia päästä pikkumustan kanssa parhaille maalintekopaikoille.

− Joitain paikkoja meillä oli kolmannessa erässä, mutta ei päästy siltikään ihan hytimeen. Ruotsi puolusti hyvin, Rantanen kehaisi länsinaapuria.

» Lähetä palautetta toimitukselle