Suomen Cup miellytti S-Kiekon ja Kronanin pelaajia

Muut Sarjat / Haastattelu
Ottelu oli katsomon puolelle vauhdikas ja viihdyttävä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
S-Kiekko selvitti tiensä Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle napattuaan suvereenin voiton IK Kronanista Pedesören AW Arenalla. Kumpienkin osapuolien pelaajat olivat hyvillä mielillä ottelun jälkeen, ja Suomen Cup keräsi positiivisia ajatuksia.

Hattutempun ja syöttöpisteen saalistanut S-Kiekko-konkari Jaakko Svensk oli mieltynyt otteluun kokonaisuudessa ja Suomen Cupin paluusta.

− Hyvä ottelu meiltä. Saimme hyvän alun ja kaksi maalia lähes heti alkuun. Toisessa erässä keskittymisemme vähän herpaantui, mutta viimeisessä pääsimme takaisin ruotuun.

− Viimeksi olin kymmenvuotias, kun tällaisia otteluita pelattiin. Mukavaa saada näinkin merkityksellisiä otteluita tähän alkukauteen. Hyvää vaihtelua niihin kahden erän harjoitusotteluihin, mitä meillä yleensä on ollut. Mielellämme otamme nämä vastaan, Svensk kehui.

Suomen Cupin suola on päästä kiekkoilemaan täysin erilaisiin ympäristöihin ja mahdollisesti haastamaan Mestiksen kärkijoukkueita.

− En ole täälläkään aiemmin käynyt, vaikka olenkin kotoisin tuosta sadan kilometrin päästä. Hyvä juttu, ja varsinkin jos pääsemme vielä Mestis-joukkueista ottamaan mittaa.

Svenskin saapuessa S-Kiekon riveihin hyökkääjä kuului seuran nuorimpiin kiekkoilijoihin. Nyt neljä kautta myöhemmin Raahe-Kiekon kasvatti on joukkueensa iäkkäimpiä pelaajia, eikä hän näe syytä vaihtaa maisemaa.

− Pääsin hyvin silloin kotiutumaan Seinäjoelle. Nyt on koulut käyty, ja työt siellä. Mikäs tässä mukavan jengin kanssa pelaillessa. Vielä jaksaa kiertää, Svensk hymähti.

Alkavasta kaudesta Svensk odottaa hyvää, ja menestystäkin voi odotella.

− Nuori joukkue on kasassa, mutta muutosta on vielä tulossa. Täydestä kokoonpanosta puuttuu vielä puolustajaa. Seuraan innolla, ja varmasti pystymme haastamaan joka joukkueen tänä vuonna.

Kruunupyyläisseuran varakapteeni Jukka Olli suitsutti seinäjokelaisvieraita ja totesi S-Kiekon paremmuuden.

− Kaksi erää juoksimme ihan perässä. Kyllähän ne oli meitä tuloksen verran parempia, ja koko ajan askeleen edellä.

Tappio ei tullut pelaajillekaan yllätyksenä, sillä kruunupyyläiset ehtivät harjoitella vain neljästi ennen ottelua S-Kiekkoa vastaan.

− Ei ollut odotukset omalle voitolle kovin korkeat, mutta se on hyvä että pääsimme tähän otteluun ja pääsimme näkemään sarjojen välisen eron.

Myös Olli on mieltynyt Suomen Cupiin.

− Ihan hauskahan systeemi tämä on. Jalkapallossa tämä on aivan menestynyt, niin hauskaa se on jääkiekossakin kokeilla. Harmi vaan että meidän kokeilu jäi näin lyhyeksi. Varmasti toimiva konsepti, Olli pyöritteli.

− Monille jätkille olisi kaiketi ollut unelma päästä tuohon naapurikylään Kokkolaan vähän riehumaan, mutta tuleepahan nämä pienemmätkin paikat tutuiksi kaikille, Olli hymähti.

Ollin mukaan on taas mukava päästä takaisin sorvin ääreen kaukaloon, vaikka se kausi alkaakin aina hieman nopeasti. Tällä kaudella rumba alkoi vielä nopeammin, mutta eipähän turhaan pyöri näillä seuduilla vuodesta toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle