Suomea putoamispeleihin ajanut Zehnder sai partavaahtoa naamaansa - "Ei paniikkia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sveitsi nousi tukalasta tilanteesta Yannick Zehnderin johdolla.
Sveitsille kaksi maalia Tanskaa vastaan tehnyt Yannick Zehnder oli muiden sveitsiläisten tapaan siinä uskossa, että joukkue pystyy nousemaan tukalasta tilanteesta oltuaan kahdesti kolme maalia tappiolla.

Yannick Zehnder oli viettänyt syntymäpäiviään torstaina, kun Sveitsillä oli turnauksessa välipäivä. Tämän seurauksena hänet yllätettiin partavaahdolla kesken Sveitsin TV:n haastattelun.

− En odottanut sitä, hän myönsi.

Zehnder aloitti Sveitsin lopullisen kirin, sillä hän onnistui läpiajosta toisen erän alkupuolella. Sama mies oli myös viemässä ottelua jatkoajalle tasoitusosumallaan kolannen erän neljännellä minuutilla.

− Ei sillä ole väliä, kuka tekee maaleja, Zehnder ajatteli sankarin roolistaan.

Zehnderin mukaan joukkue pysyi rauhallisena myös tualassa tappiotilanteessa.

− Ei kopissa ollut mitään panikkia erätauolla, vaikka olimmekin tappiolla. Meillä oli niin paljon laukauksia ensimmäisessä erässä, että tiesimme osumia tulevan.

− Joukkueemme voima hyökkäysalueella oli huikea. Pysyimme pelisuunnitelmassa koko pelin ajan.

Erityistä muutosta Zehnder ei kokenut vaihtopenkillä kavennusosumansa jälkeen.

− Koko ajan meillä oli tunne, että voimme nousta. Varmasti autoin paljon sillä, että nousimme sillä osumalla kahden maalin päähän.

Voitto takasi Sveitsille puolivälieräpaikan ja vei Suomen putoamispeleihin. Ensinmainittu merkitsee luonnollisesti Zehnderille enemmän.

− Onhan se hullua, että he ovat karsinnoissa. Tulimme sillä ajatuksella, että etenemme puolivälieriin. Kahtena edellisvuonnakin Sveitsillä on ollut hyvä joukkue, mutta on silti joutunut karsintaan, Zehnder muistuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle