Sund on vauhdikas ilmestys jäällä.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Sund nelosesta maalintekijän tontille: "Toivottavasti saadaan Puustinen pian takaisin"

JYPin Joel Sundin lauantai-iltaan mahtui paljon. Ykköstykiksi ylivoimaan ja sitten taklauksesta istumaan käytännössä koko kolmas erä jäähyaitioon.

JYP kaatoi HPK:n kotiluolassaan loppulukemin 4-1. Rouhijalaituri Joel Sundin iltaan mahtui paljon hässäkkää. Juuso Puustisen loukkaantumisesta johtuen Sund laitettiin Puustisen paikalle JYPin toiseen ylivoimaketjuun.

Normaalisti nelosketjussa pienillä minuuteilla pelaava voimahyökkääjä otti kuitenkin ylivoimavastuun ilolla vastaan, ja analysoikin pilke silmäkulmassa omaa suoritustaan.

− Ensimmäinen vaihto oli ihan hyvä ylivoimalla, mutta toinen oli sitten vaikeampi. Toivottavasti Puustinen tulee pian kuitenkin takaisin, Sund nauroi.

Puustisen tiputtua pois JYPin ketjut menivät uuteen uskoon, ja Sund pääsi pelaamaan välillä jopa Antti Suomelan ja Jerry Turkulaisen ketjussa.

Se ilo kuitenkin loppui kolmannessa erässä, kun mies sai Eetu Tuulolan kanssa törmäillessä 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tilanne oli monelta kantilta eriskummallinen, sillä Tuulola oli valmiiksi jään pinnassa, kun kontakti tapahtui.

− Olin luistelemassa omiin ja huomasin, että Tuulola saa kiekon. Juuri kun olin taklaamassa, se horjahti. En kerennyt siinä sitten väistämään tai mitään muutakaan. Sitten se vain osui.

Itse otteluun joukkueen kohdalla mies oli todella tyytyväinen.

− Hyvin puolustettiin, ja ei HPK:lla hirveästi ollut paikkoja. Tiedettiin, että niiden sentteri lähtee aina repimään ylös ja saatiin se hyvin puolustettua pois. Näkisin, että ei ollut mitään hätää koko pelissä.

JYPillä on laaja hyökkäyskalusto ja kilpailu pelipaikoista on kovaa. Sundin kohdalla tietää aina, että hänen kohdalla saa tilatun tuotteen. Kovaa työntekoa ja taklauksia.

− Tietenkin sitä toivoo, että pääsisi jokaiseen peliin pelaamaan, mutta tuossa on paljon hyviä äijiä. Kovaa pitää tehdä töitä. Se on Veltsun (Marko Virtanen) päätettävissä, että kuka pelaa, Sund päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

JYPin kärkihyökkääjät Puustinen ja Nättinen siirtyvät KHL:ään − "JYP avasi minulle mahdollisuuden maailmalle"

LIIGA | KHL | 23.4.2018 20:14
JYPin Juuso Puustinen ja Joonas Nättinen käyttivät sopimuksessaan olleen KHL-purkuoption. lue lisää

JYP kiinnitti nuoren Tšekin maajoukkuehyökkääjän − myös kaksi suomalaislupausta Jyväskylään

LIIGA | 15.4.2018 13:40
JYP tiedotti kolme uutta pelaajakiinnitystä, kun David Tomasek, Joona Voutilainen ja Aleksi Rutanen liittyvät jyväskyläläisjoukkueeseen. lue lisää

JYPin pelaaja-arvostelut 2017-18: Odotettua dominointia ja yllättäviä alisuorittajia

LIIGA | 10.4.2018 12:00
JYPin kausi päättyi hieman yllättäen puolivälierissä. Vajaaksi jääneen tuloksen takaa löytyy monenlaisia tarinoita yksilötasolla. Pelaaja-arvosteluissa arvosana seitsemän tarkoittaa odotettua suoritusta. lue lisää

Liigadata: Pudotuspelit eivät ole Liigassa selviö yleisömagneetti – varsinkin Kärpät on vaikeuksissa

LIIGA | 4.4.2018 7:05
Kevään pitäisi olla kiekkoilijoiden ja kiekkoyleisön parasta aikaa. Näyttää kuitenkin siltä, ettei yleisö kaikilla paikkakunnilla löydä tietään halleihin katsomaan pudotuspelejä. lue lisää

Maanantaijää, viikko 14: HIFK on ennakkosuosikki Kärppiä vastaan

LIIGA | 2.4.2018 12:01
JYP antoi lähtöpassit marraskuussa jatkosopimuksen saaneelle päävalmentajalleen Marko Virtaselle, mutta mitä Jyväskylässä tapahtuu seuraavaksi. Puolivälieriin kautensa päättäneet joukkueet saavat kevyen arvioinnin, ja lopulta pureudutaan myös tuleviin välieriin. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätTappara
"Kärpät pokkaa mestaruuden"
Molemmilta joukkueilta löytyy vielä ammentamatonta potentiaalia erityisesti hyökkäyssuuntaan. Tapparalla tätä on hieman enemmän, mutta Kärppien suoritustaso on tasaisempi. Vahva menestys kotiotteluissa tämänkin vuoden pudotuspeleissä puoltaa Kärppien voittoa. Kärpiltä onkin lupa odottaa paluuta aktiivisempaan ilmeeseen, mikä iskee kirvesrinnat niin ahtaalle, ettei ottelusarjan jatkaminen onnistu.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Joel Sund

JYP #29 R lh
s. 1993 Jämsä
185CM / 95KG
SOPIMUS: 2018 (2019)