Sund on vauhdikas ilmestys jäällä.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Sund nelosesta maalintekijän tontille: "Toivottavasti saadaan Puustinen pian takaisin"

JYPin Joel Sundin lauantai-iltaan mahtui paljon. Ykköstykiksi ylivoimaan ja sitten taklauksesta istumaan käytännössä koko kolmas erä jäähyaitioon.

JYP kaatoi HPK:n kotiluolassaan loppulukemin 4-1. Rouhijalaituri Joel Sundin iltaan mahtui paljon hässäkkää. Juuso Puustisen loukkaantumisesta johtuen Sund laitettiin Puustisen paikalle JYPin toiseen ylivoimaketjuun.

Normaalisti nelosketjussa pienillä minuuteilla pelaava voimahyökkääjä otti kuitenkin ylivoimavastuun ilolla vastaan, ja analysoikin pilke silmäkulmassa omaa suoritustaan.

− Ensimmäinen vaihto oli ihan hyvä ylivoimalla, mutta toinen oli sitten vaikeampi. Toivottavasti Puustinen tulee pian kuitenkin takaisin, Sund nauroi.

Puustisen tiputtua pois JYPin ketjut menivät uuteen uskoon, ja Sund pääsi pelaamaan välillä jopa Antti Suomelan ja Jerry Turkulaisen ketjussa.

Se ilo kuitenkin loppui kolmannessa erässä, kun mies sai Eetu Tuulolan kanssa törmäillessä 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tilanne oli monelta kantilta eriskummallinen, sillä Tuulola oli valmiiksi jään pinnassa, kun kontakti tapahtui.

− Olin luistelemassa omiin ja huomasin, että Tuulola saa kiekon. Juuri kun olin taklaamassa, se horjahti. En kerennyt siinä sitten väistämään tai mitään muutakaan. Sitten se vain osui.

Itse otteluun joukkueen kohdalla mies oli todella tyytyväinen.

− Hyvin puolustettiin, ja ei HPK:lla hirveästi ollut paikkoja. Tiedettiin, että niiden sentteri lähtee aina repimään ylös ja saatiin se hyvin puolustettua pois. Näkisin, että ei ollut mitään hätää koko pelissä.

JYPillä on laaja hyökkäyskalusto ja kilpailu pelipaikoista on kovaa. Sundin kohdalla tietää aina, että hänen kohdalla saa tilatun tuotteen. Kovaa työntekoa ja taklauksia.

− Tietenkin sitä toivoo, että pääsisi jokaiseen peliin pelaamaan, mutta tuossa on paljon hyviä äijiä. Kovaa pitää tehdä töitä. Se on Veltsun (Marko Virtanen) päätettävissä, että kuka pelaa, Sund päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Hytönen saavutti seuralegendan JYPin sisäisessä pistepörssissä

LIIGA | 19.1.2018 19:30
Juha-Pekka Hytönen iski Lahdessa uransa 341 tehopisteen hurrikaanipaidassa, jolla hän saavutti JYPin pistepörssin jaetun kolmannen sijan. lue lisää

Hämeenlinnassa ei maaleilla juhlita, JYP ja KalPa puolestaan juhlivat

LIIGA | 19.1.2018 10:00
Perjantain kolmen ottelun Liiga-kierros tarjoaa maistuvia kertoimia muun muassa KalPan ja JYPin voitoille. lue lisää

Ksml: Michel Miklikiä epäillään rattijuopumuksesta

LIIGA | 18.1.2018 13:15
Viime viikolla JYPin kanssa sopimuksensa yhteisymmärryksessä seuran kanssa purkanutta tähtihyökkääjää Michel Miklikiä epäillään sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan rattijuopumuksesta. lue lisää

Peli jatkui Jyväskylässä loukkaantumisesta huolimatta - tuloksena takaiskumaali

LIIGA | 13.1.2018 18:21
Jyväskylässä nähtiin kummallinen tilanne toisen erän puolenvälin jälkeen, kun kotijoukkue JYPin maaliin liittyi dramatiikkaa. lue lisää

Miklik jättää JYPin ja palaa kotimaahansa

LIIGA | 10.1.2018 16:12
JYP ja Michel Miklik ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä pelaajan henkilökohtaisiin syihin perustuen. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKTappara
"Kuumat yksilöt HPK:n etu"
Kauden alavireisesti pelannut HPK tuskaili viimeistelynsä kanssa, mutta viime otteluissa tehot ovat palanneet Hämeenlinnaan. Joukkue on intoutunut viiden ottelun voittoputkeen, jonka aikana on syntynyt 18 osumaa. Tapparalla on vastaavasti menossa vaisumpi jakso, jonka aikana viimeistely on ollut tehotonta. HPK:lla on kuumemmat yksilöt ja hurmostila päällä.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
PelicansJYP
"Reissaaminen painaa JYPin jaloissa"
JYP on tämän kauden aikana tottunut reissaamiseen, mutta matkustus vie aina veronsa, vaikka edellisen ottelun jälkeen joukkueella onkin ollut kaksi lepopäivää. Pelicans hävisi kaksikon edellisen kohtaamisen viime lauantaina, mutta marginaalit olivat pienet. Pelillisesti tasaisen kaksikon kohtaamisessa kotietu sekä pienikin lepoetu nousevat arvoonsa.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
SaiPaKalPa
"SaiPa roikkuu mukana"
SaiPa on ailahdellut viime aikoina, mutta kotiotteluissaan se on pystynyt venymään neljään peräkkäiseen voittoon. KalPalla on ollut vaikeuksia vieraspelaamisessaan. Joulutauon jälkeen kuopiolaiset ovat saaneet täyden pistepotin vain kertaalleen viidellä yrittämällä. Kokonaisuutena KalPa on astetta terävämmässä vireessä, mutta SaiPan kyky roikkua otteluissa mukana kannattaa ottaa huomioon.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Joel Sund

JYP #29 R lh
s. 1993 Jämsä
185CM / 95KG
SOPIMUS: 2018 (2019)