Straka: "Hienoa olla taas Raumalla"

LIIGA / Haastattelu
Josef Straka palaa lauantaina tuttuun kaukaloon.
Kuva © Teemu Soini
Lukko ei kauaa aikaillut paikatessaan tanskalaisten NHL-vahvistusten jättämiä aukkoja kokoonpanossaan. Kun juutit viime sunnuntaina hyvästelivät raumalaiskannattajansa, seura ilmoitti samana iltana hankkineensa hyökkäykseen tutun miehen KHL-sarjasta, kaudella 2006-07 kovia tehoja Lukolle takoneen tsekkipeluri Josef Strakan.

Ennen loppukauden kattavaa sopimustaan Josef Straka ehti olla pari viikkoa poissa tositoimista, kunnes teki viime tiistaina paluun Lukko-paitaan voitokkaassa vierasottelussa KalPaa vastaan. Lauantaina on vuorossa hänen ensiesiintymisensä Äijänsuon kirkkaissa valoissa liki kuuden vuoden tauon jälkeen.

-Olen onnellinen, että sain tulla taas tänne. Minulla on Raumalta hienoja muistoja edelliseltä Lukko-kaudeltani, enkä empinyt päätöksessä palata, kun agenttini toi asian esille, Straka sanoo.

Joukkue on valmennusjohtoa myöten muuttunut paljon viime kerrasta, mutta tuttujakin kasvoja ryhmästä yhä löytyy.

-Otto Honkaheimo, Jarkko Kauvosaari ja Juhani Jasu ovat jäljellä siitä porukasta. Petri Vehasen kanssa pelasimme samaan aikaan Venäjällä Kazanissa. Niin, ja huoltaja Matti Koskinen on myös minulle tuttu kaveri, tsekkihyökkääjä muistaa.

Straka saapui Raumalle vieraspelikiertueelta joukkeen mukana ja asustelee vielä yksin, mutta vaimo muuttaa Suomen länsirannikolle miehen työn perässä ensi viikolla. Venäjällä pitkään majaansa pitänyt kiekkoilija näkee paljon eroja maitten kulttuurissa ja tavoissa, niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

-KHL:ssä peli ei ole niin nopeatempoista kuin SM-liigassa. Täällä mennään suoremmin maalille, mutta Venäjällä taitoa on ehkä enemmän.

-Elämäntapa ja mentaliteetti ovat niin erilaisia tuolla idässä. Ja tietenkin lentomatkustaminen oli yksi asia, jota tuli pohdittua eräitäkin kertoja. Turvallisuus on toki parantunut taannoisten ikävien tapahtumien jälkeen, Straka miettii vakavana.

Tehopisteitä lupa odottaa, mutta joukkueen etu ensin

Illan vastustaja HIFK:sta hän ei osaa sanoa vielä mitään, vaan keskittyminen on nyt oman joukkueen tekemisessä.

-Kolme pistettä siitä pelistä pitäsi ottaa ja hilata joukkuetta ylöspäin sarjataulukossa. Ja kyllä niitä henkilökohtaisiakin tehopisteitä alkaa kohta tulla. Ketjussani laitahyökkääjät Janne Keränen ja Kimmo Koskenkorva ovat nopeita luistimilla ja heidän kanssaan on kiva pelata, tsekki toteaa.

Edellistä Rauman keikkaansa lämmöllä muistellut Straka kehui myös Lukon kannattajia ja faneja, mutta sai samalla kuulla, että vieläkin parempaa on luvassa. Tästä pitää huolen kannattajaryhmä Raumam Boja, joka todennäköisesti tarjoaa uusvanhalle Lukko-vahvistukselle kunnon tervetulotoivotuksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle