Sport-legenda Taisto Tankka palkittiin - "Luotto omaan juokkueeseen on kova"

LIIGA / Haastattelu
Myös Vaasan Sportin kannattajat muistivat seuralegendaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Taisto Tankka palkittiin lauantaina Sport-Kärpät-ottelun yhteydessä ikuisella kausikortilla. Sport-legenda on toiminut huoltajana sekä ollut mukana Sportin taustajoukoissa vuosikymmenten ajan, joten hän on oikea henkilö analysoimaan vaasalaista kiekkokulttuuria.

Tankka muistelee lämmöllä Sportin historian eri vaiheita. Mieleenpainuvia tapahtumia on vuosien varrella kerääntynyt useita, mutta ajat, jolloin koitti nousu Finlandia-liigaan, on jäänyt erityisesti mieleen.

− Kaikennäköistä on vuosien varrella tapahtunut, mutta ne ovat ne isot asiat, jotka minut tässä mukana pitää, Tankka muistelee. 

Erityiskiitokset Tankka haluaa antaa Sportin maineikkaalle kannattajaryhmälle.

− Red Army kulkee mukana ja jaksaa ajaa pitkiäkin matkoja joukkueen peleihin. Kun seisoo aitiossa ja katselee meininkiä fanikatsomossa, niin on se upeaa, mies toteaa.

Tankka on tuttu nimi huoltajapiireissä ja hänet on nimetty myös Sportin omaksi legendaksi. Ahkeran ja omistautuneen työn seuran puolesta tehnyt Tankka on huoltajaurallaan nähnyt monenlaisia joukkueita sekä pelaajia. Hän on kulkenut Sportin rinnalla hyvinä ja huonoina aikoina, mikä näkyy kivenkovana luottamuksena joukkueen tekemiseen.

− Oma mentaliteettini on aina ollut se, että teen oman työni aina niin hyvin kuin vain pystyn. Pyrin ennakoimaan kaikki mahdolliset tilanteet työssäni huoltajana sekä toimimaan joukkueen edun mukaisesti.

Liiganousua sekä Sportin tulevaisuutta Tankka kommentoi intohimoisesti.

− Kyllähän tämä liiganousu on itselle sekä koko Vaasalle erittäin henkilökohtaista, vaikka nousu tulikin kabinetin kautta. Tyrkyllä ollaan oltu liigaan jo aikaisemminkin, joten tämä on ainutlaatuinen tilaisuus nousta ja näyttää.

Loppuun Tankka vielä ennakoi tulevaa liigakautta sekä joukkueen menestystä.

− Kausi ei missään nimessä tule olemaan helppo, mutta töitä on tehty niin joukkue- kuin johtotasolla. Luotto on kova ja miksei parin vuoden päästä Sport nähdä jopa pudotuspeleissä, Tankka tiivistää.

Tankan kunniaksi perustettiin Taiston malja, joka on tunnustus pelaajalle esimerkillisyydestä, antaumuksellisuudesta sekä taistelusta joukkueensa puolesta. Palkinnon valitsee joukkueen valmennus ja se luovutetaan runkosarjan viimeisessä kotiottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle