Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Spang esiintyi debyytissään edukseen.

Turo Ulvinen - www.thudesign.com

Spang innoissaan toisesta mahdollisuudesta

Viime kaudella HPK:sta lähtöpassit kesken kauden saanut Dan Spang löysi tiensä uudelleen Liigaan. Tällä kertaa joukkue löytyy idästä ja on keltainen.

SaiPan uusin pakkihankinta Dan Spang kävelee hymyssä suin pukukopista. Takana on loistokas kotivoitto Tapparasta ja oma tehotilastokin jäi maalin verran plussalle. Pitkä päivä asetti haasteita myös kaukalon ulkopuolella.

− Joukkuetoverini ovat hyviä jätkiä ja he ottivat minut hyvin vastaan. Tapasin heidät tänä aamuna ja tämän päivän aikana on tullut paljon informaatiota.

− Menee aina pari viikkoa, että oppii kaikkien nimet. Tunnen kyllä meidän pohjois-amerikkalaiset, mutta työstän vielä suomalaisten nimiä, Spang nauraa.

Spang aloitti viime kauden Hämeenlinnassa HPK:n riveissä, mutta siirtyi HV71:sen kautta täksi kaudeksi Leksandin riveihin. Amerikkalais-italialainen ei kuitenkaan nähnyt kauden alkua Ruotsissa.

− Se oli uusi tilanne minulle ja joskus hommat eivät vain loksahda kohdilleen. Silloin on parempi aloittaa puhtaalta pöydältä.

− Olen onnekas, että sain uuden mahdollisuuden näin kovasta sarjasta. Nautin todella ajastani täällä ja on helpompaa, kun tunnen kaukalot ja joukkueet jo entuudestaan, 42 liigapeliä viime kaudella tahkonnut Spang toteaa.

Yhdysvaltojen ja Italian passin omistava puolustaja piti debyytissään pelin yksinkertaisena ja syötöt löysivät omien pelaajien lavat tehokkaasti.

Tehopisteet jäivät odotuttamaan itseään runsaasta ylivoima-ajasta huolimatta, mutta pelkkä soveltuminen joukkueen pelitapaan oli päällimmäisenä mielessä otteluun lähdettäessä.

­­­­­­− Siitä on aikaa, kun olen pelannut tosipelissä. Tuntui paremmalta vaihto vaihdolta, sain liikuteltua hieman kiekkoakin. Onneksi saan nyt jääharjoituksia joukkueen kanssa, Spang huokaisee.

Yli 400 ammattilaisottelun mies tarjoaa Lappeenrantaan päätymisen syyksi vähemmän yllättävän vastauksen.

− Agentti. Odotin vain soittoa häneltä. Olen iloinen, että olen nyt SaiPassa ja toivottavasti kaikki menee jatkossakin hyvin, hän päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Verkot pölisevät Lappeenrannassa - Perrinille hattutemppu

LIIGA | 22.3.2018 20:49
Eric Perrin iski kolme maalia SaiPan verkkoon Lappeenrannassa. lue lisää

Draaman kautta jatkoerään − TPS kiri tasoihin "pelimiehen kympillä" videotarkistuksesta ja haastosta huolimatta

LIIGA | 20.3.2018 21:47
TPS oli kahden maalin tappiolla kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun SaiPa iski päätöserän puolivälissä lukemiksi jo 1−3. lue lisää

SaiPan Sneck talutettiin yhdeksän sekunnin jälkeen koppiin - TPS:n tähtipuolustaja Tallinder taklasi päähän

LIIGA | 20.3.2018 18:55
TPS:n Henrik Tallinder sai 2+10-minuuttisen jäähyn SaiPa-puolustaja Jere Sneckin päähän kohdistuneesta taklauksesta. lue lisää

TPS−SaiPa, taistelupari: Oskari Setänen vastaan Frans Tuohimaa

LIIGA | 20.3.2018 8:00
TPS:n ja SaiPan välisen puolivälieräsarjan tärkein yksittäinen taistelupari on maalivahtiosastolla. TPS:n Oskari Setänen ei vakuuttanut millään muotoa runkosarjan aikana, kun taas SaiPan Frans Tuohimaa pelasi runkosarjan varsin maistuvalla yli 92:n torjuntaprosentilla. lue lisää

TPS−SaiPa: TPS on suosikki, SaiPa paineeton haastaja: "Joukkue on parhaimmillaan tiukoissa paikoissa"

LIIGA | 20.3.2018 8:00
Liigan runkosarjan toiselle sijalle viime kauden tapaan päätynyt TPS saa vastaansa puolivälierissä SaiPan, joka pudotti pudotuspelien avauskierroksella Pelicansin voitoin 2−1. SaiPa pelasi Tero Lehterän johdolla odotettua paremman runkosarjan, kun se päätyi seitsemännelle sijalle. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKJYP
"JYP ei onnistu tasoittamaan ottelusarjaa"
Ottelun kuvasta on helppo odottaa erilaista kuin Jyväskylässä, sillä HIFK tulee lisäämään aktiivisuuttaan. Tämä korostaa JYPin selviytymistä paineen alla ottelun kulmakiveksi. HIFK:n tasapaino puolustussuuntaan on toinen iso asia hyökkäyspelin korostuessa heidän pelisapluunassaan. HIFK voittaa tiukan ottelun niukalla marginaalilla, eikä jatkoaikaa tule sulkea pois kuvasta.
  • 2
  • 3
  • 2
  • 3
KalPaTappara
"KalPa tasoittaa ottelusarjan"
Aktiivinen ote tuo ottelun hallinnan KalPalle perjantaina. Tappara toki osaa tiiviillä viisikkopuolustuksella puolustaa maalipaikkoja pois, mutta tällä kaudella jänne ei ole tahtonut kestää koko 60-minuuttista. Kun mukaan otetaan KalPan terävöittämä puolustuspelaaminen, kirvesrintojen maalipaikat tulevat vähenemään. Tätä kautta KalPa tasoittaa ottelusarjan.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Dan Spang

s. 1983 Winchester, MA, USA
183CM / 92KG
SOPIMUS: 2016
VARAUS: 2002 San Jose Sharks 2. kierros #52