Soturi-Venäläiselle arpikokoelmaan yksi vekki lisää

LIIGA / Haastattelu
Venäläinen pistää kroppansa likoon.
Kuva © Timo Savela
Jyväskylässä yksi illan puhuttaneimmista tilanteista oli Markus Hännikäisen saama ulosajo, jossa miehen maila osui SaiPa-hyökkääjä Sami Venäläistä naamaan. Kokenut hyökkääjä palasi paikkailun jälkeen vielä kentälle auttaen SaiPan voittoon lopulta lukemin 3-4.

SaiPa ja JYP tarjosivat yleisölle tiistai-iltana tiukan väännön, joka huipentui illan lopuksi voittomaalikilpailuun. Lappeenrantalaisten luottoratsu Sami Venäläinen oli voiton jälkeen luonnollisesti tyytyväinen.

− Ensimmäiset puolitoista erää olivat meiltä hyvää jääkiekkoa. Sen jälkeen alkoivat vähän kiekot pomppimaan.

Lappeenrantalaiset olivat voittaneet ottelun edellisen kerran kolme viikkoa sitten, kun joukkue onnistui kaatamaan HPK:n voittomaalikilpailun jälkeen Lappeenrannassa. Voisi siis sanoa, että voitto tuli tarpeeseen.

− Erittäin tärkeä voitto meille henkisesti. Saadaan vähän itseluottamusta takaisin joukkueelle, tuska alkoi olla jo melkoisen suuri.

− Meillä on ollut paljon semmoisia pelejä, että ollaan pelattu hyvin, mutta ei olla vaan saatu pisteitä. Pelien lopussa on tullut ratkaisevia virheitä.

Tuska näkyi vierailijoiden otteissa siten, että pelin intesiteetti ja tunnetaso nousiva ajoittain erittäin korkeaksi. Kahakoita ja iskujen vaihtoa ei puolin tai toisin arasteltu.

Venäläinen viihtyy kamppailutilanteissa.
Venäläinen viihtyy kamppailutilanteissa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Soturi ei mailan iskusta hetkahda

Ottelu sai heti vauhdikkaan startin, kun JYPin Markus Hännikäinen lähti päätyovista ulos miehen mailan osuttua Venäläistä kasvoihin. Antti Bomanin tuomio ihmetytti useita katsojia, sekä JYPin päävalmentaja Marko Virtasta

Miten Venäläinen itse tilanteen näki?

− Siinä en itseasiassa kerennyt näkemään mistä se maila tuli. Jostain takaa se kolahti. Vähän kopsahti naamaan ja muutama tikki sitten laitettiin. Kyllä siihen vähän aluksi jomotti, mutta ei sitä pelin aikana huomaa.

− Oli mielestäni oikea tuomio. Säännöissä sanotaan että pelirangaistus yleensä tuomitaan, kun tulee isompi haava. Tietysti täysi vahinko oli kyseessä. Näitä sattuu.

Venäläinen, joka lähestyy jo kahdeksansadan liigaottelun rajapyykkiä, tiedetään pelaajana joka ei pahemmin iskuja väistele. Laituri on tunnettu siitä, että laittaa kroppansa säälimättä likoon joukkueen edestä illasta toiseen. Kyseessä ei siis ollut miehen ensimmäinen taisteluarpi.

− Kyllä niitä tikkejä on aika paljon aikaisemminkin laitettu, en ole pysynyt laskuissa mukana. On niitä varmaan ainakin toistakymmentä, hymähti Venäläinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle