Marcel Rodman kokeili tällä kaudella myös KHL-vauhtia Medvešcak Zagrebissa.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Sotšin komeetta toivoo uutta ihmettä Leijonia vastaan: "Kaikki maalivahdit ohitettavissa"

Suomi kohtaa torstaina MM-kisojen neljännessä ottelussaan Slovenian. Maan suurimman tähden Anze Kopitarin takana pelimiehet ovat keskieurooppalaista keskikastia.

Slovenia harjoitteli keskiviikkona ennen Leijonia. Harjoitusten jälkeen kiekkolilliputin kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva Marcel Rodman ja pari nuoremman sukupolven edustajaa tarinoivat joukkueensa tunnelmista sekä asetelmista ennen torstain Suomi-ottelua. Slovenia on kolmen pelatun ottelun jälkeen edelleen pisteittä maalierolla 6-12,

− Pelimme on parantunut, mutta emme voi huijata itseämme. Suomi on todella vahva ja hyvin luisteleva joukkue, Rodman myöntää.

Slovenian kapteenistoon kuuluva 33-vuotias Rodman on tuttu näky Slovenian paidassa, ja on ehdottomasti yksi joukkueen avainpelaajista. Ykköstähti Anze Kopitarin takana pelaajien taso romahtaa, mutta Rodmanin mukaan taso on noussut ja maalla on jalkeilla yksi historiansa parhaista joukkueista.

− Suomen kaltaisilla isoilla kiekkomailla on aina se kahdesta kolmeen uutta nuorta pelaajaa, jotka ovat uskomattoman taitavia.

− On meilläkin pelaajia, jotka ovat isoissa rooleissa maailman parhaissa kiekkosarjoissa, esimerkiksi KHL:ssä. Yksilötaitomme on kehittynyt, mutta tämä on joukkuepeli, Rodman muistuttaa.

Näitä yksilöitä ovat esimerkiksi kaksi tehopinnaa MM-kisoissa keränneet Ziga Jeglic ja Rok Ticar, joiden kausi päättyi sekavissa tunnelmissa KHL-seura Slovan Bratislavassa. Myös toistaiseksi kiikareilla kiekkoileva Moskovan TsSKA:n Jan Mursak on varsin taitava pelimies. Rodmanin oma ura kuvaa hyvin slovenialaisen kiekon keskitasoa, sillä hän on tahkonnut lähinnä Euroopan kakkosluokan sarjoissa Saksassa ja Itävallassa.

Suomessa on lähes 74 000 rekisteröitynyttä jääkiekkoilijaa. Sloveniassa vastaava luku on hieman yli 1000, ja olosuhteet jääkiekolle varsin vaatimattomat.  Yksi pienen maan salaisuuksista on tiivis yhteenkuuluvuuden tunne.

− Joukkueemme on perhemäinen. Käytännössä jokainen slovenialainen kiekkoilija tuntee toisensa. Minä olen ollut mukana jo 14-15 vuotta, Rodman ynnäilee.

− Olemme hyviä ystäviä. Useimmat pelaavat maajoukkueessa kuudesta seitsemään vuotta, joten tämä ei ole mikään kerran elämässä-juttu, vaan jokavuotista touhua. Se side auttaa meitä pärjäämään, Rodman jatkaa.

Toissa talvena Slovenia yllätti jo nousemalla karsinnoista Sotšin olympialaisiin, mutta vielä suurempi pommi oli selviytyminen puolivälieriin, joissa olympiafinalisti Ruotsi iski kuitenkin taululle tylyt 5−0-lukemat.

− Sotšissa kaikki osui kohdalleen. Päästäksemme samaan vireeseen, meiltä puuttuu vielä jotain, mutta olemme oikealla tiellä, Rodman miettii.

Miha Verlic toimi keskiviikkona kiekkopoikana.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Itävallassa Graz 99ersissa tällä kaudella pelannut 23-vuotias hyökkääjä Miha Verlic keräsi harjoitusten päätteeksi kiekot. Oliko tämä joku rangaistus, vai miten kiekonkeräysvuoro osui hänen kohdalleen?

− Itse asiassa se olisi ollut hänen (vieressä median jututettavana ollut puolustaja Miha Stebih) hommansa, mutta hänet haluttiin haastatteluun, joten minä hoidin tämän.

Miha Stebih kiekkoilee arkisin Tšekissä.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Nakki napsahti Stebihin kohdalle, sillä hän hävisi harjoitusten lopuksi käydyn kisan tolppaosumista.

− Se oli jo kolmas tappioni putkeen, joten kyllä tämä haastatteluhomma oli parempi vaihtoehto, Stebih naurahti.

− Suomi on yksi turnauksen suosikkijoukkueista. Mutta jokaiselle maalivahdille pystyy tekemään maalin, Stebih kuvaili Slovenian torstain haastetta ja mahdollisuuksiaan Pekka Rinteen ohittamiseen.

Ensimmäisissä A-sarjan MM-kisoissaan pelaava Stebih ei ole vielä saanut pistetilään avattua, ja haastavaa se on myös kaksi peräkkäistä nollapeliä pelannutta Rinnettä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Slovenia palkkasi suomalaisvalmentajan – mistä kilpailuetua?

MAAJOUKKUE | 27.6.2017 15:50
Kari Savolainen on Slovenien miesten maajoukkueen uusi päävalmentaja. Hän on työskennellyt urallaan Slovenian sekä Suomen maajoukkueissa. lue lisää

Suomalaisväriä Slovenian penkin taakse - Kari Savolainen palaa joukkueen peräsimeen

MAAJOUKKUE | 26.6.2017 21:52
Urallaan muun muassa Suomen maajoukkueen joukkueenjohtajana toiminut Kari Savolainen on nimetty Slovenian maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. lue lisää

Pudotuspelien ulkopuolelle jääneiden parhaat palkittiin

MAAJOUKKUE | 17.5.2017 0:18
Arvoturnauksissa palkitaan perinteisesti jokaisen joukkueen kolme parasta pelaajaa. Pudotuspelien ulkopuolelle jääneiden maiden pelaajat saivat palkintonsa alkulohkon päätyttyä. lue lisää

Venäjä jatkoi voittokulkuaan tylyillä luvuilla, Ranska päätti voittoon

MAAJOUKKUE | 16.5.2017 0:00
Venäjä ei jättänyt A-lohkon iltapelissä voittajasta epäselvyyttä, vaan nappasi pirteän turnauksen pelanneesta Latviasta selvän 5−0-voiton. Ranska puolestaan päätti turnauksensa tyylikkääseen 4−1-voittoon Sloveniasta. lue lisää

Venäjä ylivoimainen - Valko-Venäjälle maukas revanssi

MAAJOUKKUE | 13.5.2017 19:55
Slovakian tuska jääkiekon MM-jäillä jatkuu, sillä maa koki lauantaina Venäjälle selvän 0−6-tappion A-lohkon ottelussa Kölnissä. B-lohkon puolella Pariisissa myös Valko-Venäjä otti selvän voiton sinetöimällä samalla sarjapaikkansa korkeimmalle tasolle ensi kaudeksikin. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Marcel Rodman

s. 1981 Rodine
184CM / 80KG
SOPIMUS: Graz 99ers