Somervuori: "Meidän täytyy petrata perjantaiksi"

LIIGA / Haastattelu
Somervuori oli luonnollisesti pettynt ottelun jälkeen.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Eero Somervuori palasi keskiviikkona neljään pelaavaan ketjuun takaisin, kun HPK kohtasi JYPin ottelusarjan viidennessä ottelussa. Jatkoaika haastatteli miestä ottelun jälkimainingeissa.

Eero Somervuori palasi maanantain ottelun jälkeen takaisin hämeenlinnalaisten kakkosketjuun, kun edellinen ottelu vierähti 13. hyökkääjänä. Konkarihyökkääjä olikin keskiviikkona yksi HPK:n avainhyökkääjistä, kun mies teki joukkueensa avausmaalin ja alusti toisen osuman.

Mies itse ei pelipaikan pyörittelystä ole moksiskaan, vaan suhtautuu asiaan positiivisesti.

− Välillä toiset pelaa paremmin kuin toiset. Ne pelaa ketkä valmentaja laittaa askiin. Meillä on kyllä hyvä joukkuehenki. Kaverit tsemppaa toisiaan, vaikka pelaisivat vähän vähemmän. Koitetaan sitten hoitaa sitä ruutua kunnialla, totesi Somervuori.

− Tänään pääsin sitten pelaamaan taas normiketjuissa, ja oli mun vuoro onnistua. Se on hieno homma. Ei se tietenkään nyt lämmitä kauheasti.

HPK kampesi itsensä ottelun kolmannessa erässä jo tasoihin ja ohi, mutta peli venyi Antti Suomelan tasoituksen johdosta jatkoeriin.

HPK:lla oli loistava sauma ratkaista ottelu jo jatkoerän alussa, kun joukkue pääsi pelaamaan neljä minuuttia ylivoimalla. JYP kuitenkin tappoi alivoiman, ja Mikko Kuukka ratkaisi ottelun maalinedushässäkän jälkeen.

− Harmittaa kyllä, meillä oli hyvä sauma siinä jatkoerän alussa, neljä minuuttia ylivoimaa. Mutta ei voi mitään, eteenpäin. Ylihuomenna uudestaan, siihen ladataan kaikki nyt.

Itse ottelua kokonaisuutena Somervuori kuvaili tasaiseksi.

− Samanlaista kuin kaikki nämä muutkin viisi peliä tässä, tosi tasaista. Molemmilla välillä omat hetkensä, toinen on välillä niskan päällä ja välillä sitten toinen.

HPK pelaa veitsi kurkulla perjantaina, kun JYP tulee vuorostaan vierailemaan Hämeenlinnaan. Voisi kuvitella, että Hämeenlinnassa toivottavasti täyden katsomon edessä pelattava kuudes ottelu olisi hyvä paikka jatkaa kevättä vielä ainakin lauantaille ja Jyväskylään.

− Ei ole huono paikka kyllä. Nämä ratkeaa tosi pieniin juttuihin, tasaisia pelejä. Meidän pitää pikkuisen petrata, ei oltu tänään ehkä ihan parhaimmillamme. Tehdään pikkuviilauksia perjantaiksi ja lähdetään uudestaan liikkeelle, päätti Somervuori.

» Lähetä palautetta toimitukselle