Somervuorella mielessä 14 vuotta vanha temppu

LIIGA / Haastattelu
"Kotiin" palannut Somervuori hakee taas uutta nostetta Hämeenlinnasta.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Eero Somervuori palaa HPK:hon yli kymmenen vuoden kiekkokiertolaisuuden jälkeen. Hyökkääjä on samanlaisessa tilanteessa kuin 2000-luvun alussa.

Eero Somervuoren HPK-sopimus syntyi maanantaiaamupäivän aikana. Hyökkääjä ehti vielä harjoittelemaan aamulla ennen kuin nimet rustattiin papereihin.

− Aika nopeasti tosiaan tämä selvisi. En ole ehkä täysin kaikkea sisäistänyt, mutta todella hyvä fiilis on, hyväntuulinen Somervuori kommentoi.

"Aivan kuin kotiini olisin tullut"

Myös päävalmentaja Pasi Arvonen uhkui tyytyväisyyttä tuoreen pelurinsa osalta.

− Saadaan yksi hämeenlinnalaisyleisön suuri suosikki takaisin ja se on todella hyvä juttu. Eero sopii meidän pelifilosofiaan todella hyvin, Arvonen iloitsi.

Somervuori saapui 2000-luvun alussa todella lupaavana juniorina Helsingistä Hämeenlinnaan. Vaikka liigaura alkoikin Jokereissa, nousi hän Kerhossa kaikkien tietoisuuteen. Kolmen kauden aikana liukasliikkeinen hyökkääjä viimeisteli yhteensä 60 maalia. Nyt ympyrä sulkeutuu.

− Kyllähän se siltä tuntuu. Vaikka en täältä olekaan kotoisin, tuntuu aivan kuin kotiini olisin tullut, Somervuori kuvaili.

Edelliset kolme kautta Somervuori kiekkoili HIFK:ssa. Ensimmäisellä HIFK-kaudella verkko heilui vielä 23 kertaa, mutta sen jälkeen maalimäärät kääntyivät laskuun. Viime kaudella 51 ottelussa Somervuori osui enää seitsemän kertaa tolppien väliin.

Somervuori saapuukin Hämeenlinnaan hieman samanlaisin ajatuksin kuin 14 vuotta sitten.

− Viime kausi oli aika hankala, mutta nyt on sitäkin enemmän nälkää onnistua. Hieman samanlainen tilanne nyt kuin edellisellä kerralla, kun täällä pelasin. Tulen hakemaan taas uutta nostetta uralle, vaikka ikää onkin jo.

Hyökkääjä ei halua muistella enää aiempien kausien epäonnistumisia. Katse on käännetty jo tulevaan kauteen HPK:ssa.

− Se on urheilua ja näitä tulee joskus. Viime kaudella peli ei vaan missään vaiheessa lähtenyt kulkemaan ja meni vähän väkisin yrittämiseksi. Ei näitä kannata miettiä, katseet eteenpäin.

Viime kauteen lopettanut Marko Tuulola muisteli tammikuussa lämmöllä yheisiä kausia Somervuoren kanssa. Aihe nosti välittömästi leveän hymyn myös hyökkääjän kasvoille.

Tuulolan perheessä soihtu on ojennettu jo uudelle sukupolvelle, mutta tuttu tutkapari ei pistäisi pahakseen, vaikka isä-Tuulolan Joni-poika jatkaisi tuttua läpiajoperinnettä. 

− Toivottavasti jatkuu! Katsoin viime keväänä aika paljon HPK:n pudotuspelejä. Varsinkin Kärppiä vastaan, kun oli kaksi entistä seuraani vastakkain. Todella hyvää lätkää Joni pelasi, kuten myös Kerho joukkueena. Siitä on hyvä jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle