Sobotka ryminällä sisään Tšekin MM-ryhmään: "Otimme tyhmiä jäähyjä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Vladimir Sobotka liittyi Tšekin MM-ryhmään kesken kisojen. Hyökkääjä istutettiin heti ykkösketjuun Tomas Plekanecin ja Jakub Voracekin vierelle. Ottelu oli Sobotkalle vaikea, mutta hän uskoo joukkueen olevan vahva jatkopelien koittaessa.

Tšekki voitti lohkovaiheen toiseksi viimeisessä ottelussaan kisaisäntä Ranskan 5−2. Hyökkääjä Vladimir Sobotka pelasi ensimmäisen ottelunsa Tšekin paidassa. Tehopisteille hän ei vielä päässyt, mutta otti yhden 2+2-minuuttisen jäähyn.

Tšekin peli oli erittäin rikkonaista ja joukkue istui rangaistuspenkillä ukko toisensa perään. Sobotkakin tiedosti, että jäähyt sekoittivat joukkuetta.

− Tämä peli oli vaikea. Otimme tyhmiä jäähyjä, mutta selvitimme ne.

Ranska-voitto lähes sementoi Tšekin pudotuspelipaikan. Joukkueella on jäljellä vielä ottelu Sveitsiä vastaan. Sobotkan mukaan joukkue keskittyy yhteen otteluun kerrallaan, oli panos tai vastustaja mikä tahansa.

− Halusimme voittaa tänään. Oli tärkeää, että olemme valmiita tähän otteluun. Onnistuimme, ja voitimme. Sveitsi-ottelu on meille myös tärkeä, latasi Sobotka.

Sobotka ehti harjoitella joukkueen mukana yhden kerran ennen ensimmäistä otteluaan. St. Louis Bluesista MM-kisoihin saapunut pelimies ei tappanut jäällä aikaa turhaan.

− Harjoitukset menivät hyvin. Vedin kovat, mutta lyhyet harjoitukset, taustoitti Sobotka.

Tulevasta vastustajasta 29-vuotias taitoniekka ei vielä osannut sanoa mitään.

− En ole nähnyt heidän otteluitaan, mutta käymme Sveitsin pelaamista varmasti vielä joukkueena läpi.

» Lähetä palautetta toimitukselle