SKA:kin olisi käynyt Westerlundille

KHL / Haastattelu
Erkka Westerlund saa pudotuspeleissä haastaa tuomareiden ratkaisuja luvan kanssa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ennen runkosarjan päätösotteluita Jokereiden ensimmäisen kierroksen pudotuspelivastustajaksi oli ehdolla vielä Pietarin SKA sekä Torpedo Nižni Novgorod. Selvyys saatiin vasta hieman Jokereiden oman ottelun päättymisen jälkeen, kun Dinamo Minsk kaatoi Torpedon voittolaukauksilla.

Jokereiden luotsi Erkka Westerlund ei tiennyt vielä Moskovan Spartak -ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen tullessaan sunnuntain vastustajaa. Vastustajan kuuleminen ei lopulta aiheuttanut valmentajassa isoja reaktioita.

− Iso asia meille on kotietu. Torpedo on työteliäs ja kurinalainen joukkue, ei missään nimessä helppo vastus. Luotan siihen, että neljä voittoa voidaan sieltä ottaa. Ketään ei ollut Minskissä tai Riiassa, kyllä meillä on hyvin nauhoja käytössä. Enemmän keskitytään toki omaan tekemiseen, Westerlund mietti.

Erinäisistä syistä paljon mediakohua aiheuttanut SKA-Jokerit -suhde olisi taannut pudotuspelien avauskierrokselle kuuman tunnelman. Jokerivalmennukselle pietarilaisjoukkueen kohtaaminen olisi ollut jopa mieluisampaa kuin Torpedon kanssa painiminen.

− SKA tässä heti olisi käynyt oikein mielellään - olisi ollut hienoa haastaa hallitseva mestari!

Jokerit sijoittui 60 ottelun runkosarjassa lopulta läntisen konferenssin toiseksi, ja koko KHL:ssä pisteissä edellä olivat vain Moskovan TsSKA sekä Lokomotiv Jaroslavl. Westerlundin mielestä ennakkosuosikit sarjan voittoon ovat lännen puolella.

− Suosikit ovat lännessä. Tasaisesti hyvin suorittavia joukkueita, joilla on pelaajapankkia käytössä.

Henkinen kovuus vahvuutena ja haasteena

Helsinkiläisten pudotuspelien kenraali meni penkin alle, kun joukkue pelasi löysästi ja kurittomasti Spartakia vastaan. Päävalmentajan kuitenkin muistutti, että joukkue on ollut kovimmillaan, kun panokset ovat olleet korkeat. Oman ryhmän vahvuudet hän tiivistä pariin lauseeseen.

− Olemme pelanneet aina hyvin, kun peleissä on ollut panosta. Näissä otteluissa, joissa ei niin ole kova panos, olemme sitten olleet vaikeuksissa.

− Hyvä yhteispeli ja henkinen vahvuus. Meidän pitää olla luunkovia henkisesti.

KHL ottaa pudotuspeleihin käyttöön NHL:stä tutun valmentajan haasteen. Westerlund on kahdella jokerikaudellaan turhautunut usein KHL-tuomareihin, ja hän viittasikin hieman ironisesti uuteen sääntöön.

− Kuulemma tämmöinen veto-oikeus on tulossa. Olen kyllä yrittänyt monta kertaa sitä tässä kauden aikana jo käyttää, mutta eipä tuolla tehoa ole ollut, Westerlund virnisti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle