Sinkkonen lyttäsi pelaajasiirtosäännön − "Annetaan poikien pelata!"

LIIGA, MESTIS / Haastattelu
Mestiksen sääntömuutokset vetivät Sinkkosen mietteliääksi.
Kuva © Antti Varonen
Keskiviikkoisen Hokki-SaPKo-ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa nähtiin kaksi vakavamietteistä valmentajaa. Hämmennystä herättivät erityisesti Liigan ja Mestiksen väliset nuorten pelaajien ja maalivahtien liikkumisen siirtorajan sulkeuduttua mahdollistavat säännöt.

Tieto siirtosäännöistä oli kantautunut SaPKo-valmentaja Janne Sinkkosen korviin vasta bussissa matkalla Kajaaniin. Savonlinnalaiskäskijä käytti lehdistötilaisuuden hyväkseen ja nosti kissan pöydälle.

− Mitenköhän Mestis aikoo hoitaa tämän loppukauden? Itselleni valkeni vasta nyt, että tästä pystytään tekemään loppukaudeksi täysi farmisarja, SaPKo-käskijä pohti.

− Pystytään siis ottamaan liigajoukkueiden junioreita mukaan koska tahansa ja pyörittämään niitä miten tahtoo. Tahdotaanko tässä profiloitua täysin farmisarjaksi, hän jatkoi epäuskoisena päätään pudistellen.

Täksi kaudeksi tulleiden uusien sääntöjen mukaan jokainen Liiga-joukkue saa nimetä kokoonpanostaan viisi nuorta pelaajaa, jotka saavat liikkua vapaasti Liiga-seuran, yhden Mestis-joukkueen ja A-junioreiden välillä kauden loppuun saakka.

Sinkkosta huolestuttivat erityisesti pudotuspelit ja nykysäännöillä niidenkin aikana mahdollinen pelaajaliikenne.

− Pudotuspelisarjat ovat pudotuspelisarjoja. Sarjan sisällä kun taistellaan ja revitään, niin mielestäni nimilistan täytyy olla sama alusta loppuun. Tilanne ei voi olla se, että kesken sarjan joukkueeseen tulee tuoreita kavereita Liigasta.

− Jos oikein aletaan leikkimään, niin nykyisin voidaan päätyä tilanteeseen, jossa joukkueesi on pelannut kaksi seitsemän ottelun mittaista sarjaa ja sitten vastaan tulee täysin levänneitä pelaajia, Sinkkonen pyöritteli.

Myös Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen oli samoilla linjoilla kollegansa kanssa. Viimeisin esimerkki Kajaanissa uusista säännöistä saatiin, kun Oulun Kärppien sopimuspelaaja Jesse Puljujärvi siirtyi kolmen ottelun lainasopimuksella linnapaitaan.

− Varmasti tässä on iso mietinnän paikka. Jasi (Sinkkonen) on itseäni paljon kokeneempi valmentaja tässä sarjassa ja itse olen täysin samaa mieltä tästä asiasta hänen kanssaan. Jollakin tavalla tämän sarjan profiilia pitäisi pystyä nostamaan, eikä pudottaa jatkuvasti, Laukkanen sanoi.

Sääntöjen mukaan myös maalivahdit saavat liikkua vapaasti sarjasta toiseen. Veräjänvartijoiden siirtosääntöjen mukaan he saavat liikkua yhden Mestis- ja Liiga-seuran välillä siirtorajan jälkeenkin.

− Maalivahtipuolta en ymmärrä alkuunkaan. Esimerkiksi sääntöjen mukaanhan me voisimme pyytää Hokin kanssa Kärpistä maalivahdit lainalle ja pelata niillä finaaleihin asti. Finaaleissa sitten maalivahteja voisi vielä vaihtaa päittäin pelien välissä, demonstroi Sinkkonen.

Lopuksi sarjan tilanteesta huolestunut SaPKo-käskijä lähetti vielä terveisensä Mestiksen päättäjille.

− Tänään nähtiin jälleen erinomainen Mestis-ottelu. Nämä paranevat vain kevättä kohti mentäessä. Toivon todella, että siellä päättävä elin miettii uudelleen näitä päätöksiä. Annetaan poikien pelata sarjat ja revitään jokainen, mitä meillä moottoreissa on.

» Lähetä palautetta toimitukselle