Hietanen on toipunut loukkaantumisestaan oivaan pelikuntoon

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

"Simppeliä pystysuunnan lätkää" - Juuso Hietasen johtama Dinamo-puolustus jälleen rautaa

Jokerit löi 60 minuuttia päätään Dinamo Moskovan puolustusmuuriin ja jäi ilman tulosta. Tappio oli Jokereille jo seitsemäs peräkkäinen Juuso Hietasen edustamaa Dinamoa vastaan.

Nyt 0-1 voitto ja aikaisemmin kaudella Moskovassa 2-1 jatkoaikavoitto. Juuso Hietasen edustama Dinamo Moskova on ollut Jokereille piinkova vastustaja tälläkin kaudella.

Vuosikymmenen alkupuolella KHL-ajan suurimman kukoistuksensa kokenut moskovalaisryhmä voitti Gagarin Cupin peräkkäisinä vuosina 2012 ja 2013. Tällä kaudella joukkue ei kuitenkaan kuulu KHL:n aivan suurimpiin mestarisuosikkeihin.

Hietanen korostaakin, että Helsingissä pelatessa Jokerit on ennakkosuosikki Dinamoa vastaan otteluun lähdettäessä.

- Jokerit on yksi sarjan parhaista joukkueista. Todella paljon saimme tehdä hommia voiton eteen tänäänkin. Mielestäni onnistuimme puolustamaan tiiviisti. Jokereilla oli siitä huolimatta jonkin verran maalipaikkoja eli kyllä kiitosta täytyy myös antaa hyvin pelanneelle maalivahdillemme, mies totesi ottelun jälkeen.

Ei ole sattumaa, että puolustus oli Dinamon vahvuus myös tänään Jokereita vastaan. Joukkue on onnistunut kauden aikana peräti 14 kertaa onnistunut pitämään vastustajansa korkeintaan yhdessä tehdyssä maalissa.

Hietasen mukaan eväät onnistuneeseen puolustukseen eivät ainakaan heidän tapauksessaan ole kovin monimutkaiset.

- Puolustuspäässä teemme paljon töitä ja melko simppeliä kaavaa yritämme pelata. Koko ajan kiekkoa ylöspäin ja riskitöntä pystysuunnan lätkää ja sitten vastaavasti taistellaan ja puolustetaan tiiviisti kun ei olla kiekossa.

Toisaalta Dinamo on jossain peleissä päästänyt maaleja reippaasti, josta osoituksena se, että joukkueen omaan maaliin on kiekkoja uponnut lähes 30 kappaletta enemmän kuin Jokereiden päätyyn. Ja tämä siis tuosta edellä mainitusta tilastosta huolimatta.

Hieman epätasaista puolustusta suurempi ongelma joukkueelle on kuitenkin ollut sen oma hyökkäyspelaaminen.

- Ei meillä kyllä mitenkään paljoa maalipaikkoja taaskaan ollut tai saatu hyökkäyspeliä pyörimään. Onneksi saimme yhden maalin tehtyä, Hietanen analysoi.

Dinamolle voitto Jokereista oli jo seitsemäs perättäinen. Hietasen mukaan kyse on kuitenkin enemmän Jokereiden kyvyttömyydestä löytää lääkkeitä heidän puolustukseen, kuin heidän hyvyyttään juuri Jokereita vastaan.

- Ei tässä aleta sapluunaa muuttamaan vastustajan takia. Eli ihan samalla tavalla yritämme pelata jokaisessa ottelussa ja kaikkia joukkueita vastaan, eikä tähänkään peliin lähdetty muuttamaan mitään, hän tuumi.

Kesä veti koko joukkueen uusiksi

Dinamossa koettiin kesän aikana ylimääräistä turbulenssia, kun talousvaikeuksien takia kaikki joukkueen pelaajasopimukset voitiin katsoa purkautuneiksi. Tämä tarkoitti samalla myös sitä, että valtaosa Dinamon viime kauden pelaajistosta vaihtoi maisemaa toisaalle KHL:ssä. Myös seuran johtohenkilöt menivät vaihtoon suurella prosentilla.

- En itseasiassa edes tiedä mitä kaikkea siellä tapahtui taustalla. Kaikki sopimukset kuitenkin purkautuivat ja jokainen joutui tekemään uuden sopimuksen sen myötä, Hietanen pohti ja jatkoi:

- Itsekin allekirjoitin uuden sopimuksen, joka tosin on hyvin pitkälti samanlainen kuin se vanha. Ehdot eivät siis merkittävästi huonontuneet tai parantuneet.

Mikään lepoloma ei kesä joukkueen uudelle johdolle todellakaan ollut. Vanhat sopimukset eivät olleet enää voimassa ja kauden alku lähestyi. Jostain piti saada kasaan pelikelpoinen joukkue, ettei Dinamon koko KHL-kausi jäisi väliin.

- Parissa kuukaudessa siitä kun sopimukset purkautuivat ja ennen kuin kausi alkoi, piti käytännössä kasata täysin uusi joukkue kokonaan.

Hietanen itse myöntää, että hänelle sopimuksen purkautumisesta huolimatta Dinamon paidassa jatkaminen oli koko kesän ajan tavoite numero yksi. Siksi, kun seura uutta sopimusta miehelle tarjosi, oli päätös käytännössä sitä ennen jo tehty.

- Olen hyvin viihtynyt täällä ja Moskova on hieno kaupunki, niin ei tosiaankaan käynyt kunnolla edes mielessä lähteä jonnekin muualle, Hietanen sanoi.

Rajuista muutoksista ja epäselvyyksistä huolimatta niin Dinamo kuin Hietanenkin saivat kaudelleen lentävän lähdön. Dinamo otti peräti kuusi voittoa kauden seitsemästä ensimmäisestä pelistään.

Sittemmin tahti on luonnollisesti hieman tasaantunut ja joukkue on tällä hetkellä kuudennella sijalla KHL:n läntisessä konferenssissa. Myös Hietasen kaudelle tuli takapakkia loukkaantumisen muodossa.

- Itseltäni repesi reiden lähentäjä, niin olin loukkaantuneena kuukauden päivät juuri Suomen EHT:n aikaan, Hietanen myöntää.

Moni yllättyi kovasti, kun Hietanen ei terveenäkään mahtunut Lauri Marjamäen maanantaina julkistamaan leijonaryhmään, joka matkaa ensi viikolla Venäjän EHT:lle. Hietasen mukaan halua kyllä olisi mutta..

- Ei ole maajoukkueen kanssa mitään sovittuna.Tästä seuraavasta turnauksesta ei myöskään ollut edes kovin paljoa keskustelua Marjamäen kanssa. Totta kai sitä itse haluaisi aina olla mukana maajoukkueessa, varsinkin nyt olympiavuonna, Hietanen totesi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:n suomalaiset vko 49: Missä on Tolvasen maalijyvä?

KHL | 12.12.2017 11:57
Kahdeksan ottelua on Jokerien alkukauden komeetta Eeli Tolvanen joutunut tahkoamaan ilman ainuttakaan täysosumaa. Samalla Juuso Hietanen on tehnyt vahvan paluun loukaantumisen jäljiltä, mutta rahkeita olisi vieläkin parempaan. lue lisää

Ylimääräinen ottelu ei Hietasta haittaa - ykkösylivoima varasti Ruotsia vastaan kaiken ylivoima-ajan

MAAJOUKKUE | 18.2.2018 18:48
Ruotsin kova paineistus ei Juuso Hietasen mukaan tullut Leijonille yllätyksenä, vaikka avauserä olikin sinikeltaisten juhlaa. Suoran puolivälieräpaikan kariutuminen ei häntä haitannut. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 37: Voiko Sakari Salminen vielä onnistua KHL:ssä?

KHL | 18.9.2017 18:00
KHL:n oli suomalaisten osalta hieman hiljaisempi viikko ja muun muassa Jarno Koskiranta päätyi katsomaan SKA:n pelejä katsomosta käsin ja Olli Palolan maalittomuus jatkuu yhä. Sarjaan saatiin myös uusi suomalainen tälle kaudelle, kun Jokereissa viime kaudella flopannut Sakari Salminen teki sopimuksen Dynamo Moskovan kanssa. Jatkoajan KHL-toimittajat Sami Salminen ja Ville Korhonen perkaavat kuluneen viiikon tapahtumia. lue lisää

Epävireisen Tolvasen valinta ei olisi pitänyt olla itsestäänselvyys

MAAJOUKKUE | KHL | 22.1.2018 21:58
Eeli Tolvanen on mukana Leijonien olympiajoukkueessa Etelä-Koreassa. Alkukaudesta kohuttu maalipyssy on kuitenkin hiljentynyt lähes täysin viime aikoina. Miten Tolvasen valinta saattoi silti olla itsestäänselvyys? lue lisää

"Hän on aina siellä, missä tarvitaan" - Tolvanen ja O'Neill jatkoivat siitä, mihin jäivät

KHL | 9.1.2018 21:45
Harvoin on Jokereissa nähty tilannetta, jossa 18-vuotias poika on joukkueen menestyksen kannalta erittäin suuressa roolissa. Eeli Tolvanen on kuitenkin tällaisen aseman otteillaan ansainnut. Jokereiden onneksi Tolvanen on jälleen joukkueen käytettävissä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Juuso Hietanen

Dinamo Msk R p Suomi R p
s. 1985 Hämeenlinna
177CM / 80KG