Hietanen on toipunut loukkaantumisestaan oivaan pelikuntoon

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

"Simppeliä pystysuunnan lätkää" - Juuso Hietasen johtama Dinamo-puolustus jälleen rautaa

Jokerit löi 60 minuuttia päätään Dinamo Moskovan puolustusmuuriin ja jäi ilman tulosta. Tappio oli Jokereille jo seitsemäs peräkkäinen Juuso Hietasen edustamaa Dinamoa vastaan.

Nyt 0-1 voitto ja aikaisemmin kaudella Moskovassa 2-1 jatkoaikavoitto. Juuso Hietasen edustama Dinamo Moskova on ollut Jokereille piinkova vastustaja tälläkin kaudella.

Vuosikymmenen alkupuolella KHL-ajan suurimman kukoistuksensa kokenut moskovalaisryhmä voitti Gagarin Cupin peräkkäisinä vuosina 2012 ja 2013. Tällä kaudella joukkue ei kuitenkaan kuulu KHL:n aivan suurimpiin mestarisuosikkeihin.

Hietanen korostaakin, että Helsingissä pelatessa Jokerit on ennakkosuosikki Dinamoa vastaan otteluun lähdettäessä.

- Jokerit on yksi sarjan parhaista joukkueista. Todella paljon saimme tehdä hommia voiton eteen tänäänkin. Mielestäni onnistuimme puolustamaan tiiviisti. Jokereilla oli siitä huolimatta jonkin verran maalipaikkoja eli kyllä kiitosta täytyy myös antaa hyvin pelanneelle maalivahdillemme, mies totesi ottelun jälkeen.

Ei ole sattumaa, että puolustus oli Dinamon vahvuus myös tänään Jokereita vastaan. Joukkue on onnistunut kauden aikana peräti 14 kertaa onnistunut pitämään vastustajansa korkeintaan yhdessä tehdyssä maalissa.

Hietasen mukaan eväät onnistuneeseen puolustukseen eivät ainakaan heidän tapauksessaan ole kovin monimutkaiset.

- Puolustuspäässä teemme paljon töitä ja melko simppeliä kaavaa yritämme pelata. Koko ajan kiekkoa ylöspäin ja riskitöntä pystysuunnan lätkää ja sitten vastaavasti taistellaan ja puolustetaan tiiviisti kun ei olla kiekossa.

Toisaalta Dinamo on jossain peleissä päästänyt maaleja reippaasti, josta osoituksena se, että joukkueen omaan maaliin on kiekkoja uponnut lähes 30 kappaletta enemmän kuin Jokereiden päätyyn. Ja tämä siis tuosta edellä mainitusta tilastosta huolimatta.

Hieman epätasaista puolustusta suurempi ongelma joukkueelle on kuitenkin ollut sen oma hyökkäyspelaaminen.

- Ei meillä kyllä mitenkään paljoa maalipaikkoja taaskaan ollut tai saatu hyökkäyspeliä pyörimään. Onneksi saimme yhden maalin tehtyä, Hietanen analysoi.

Dinamolle voitto Jokereista oli jo seitsemäs perättäinen. Hietasen mukaan kyse on kuitenkin enemmän Jokereiden kyvyttömyydestä löytää lääkkeitä heidän puolustukseen, kuin heidän hyvyyttään juuri Jokereita vastaan.

- Ei tässä aleta sapluunaa muuttamaan vastustajan takia. Eli ihan samalla tavalla yritämme pelata jokaisessa ottelussa ja kaikkia joukkueita vastaan, eikä tähänkään peliin lähdetty muuttamaan mitään, hän tuumi.

Kesä veti koko joukkueen uusiksi

Dinamossa koettiin kesän aikana ylimääräistä turbulenssia, kun talousvaikeuksien takia kaikki joukkueen pelaajasopimukset voitiin katsoa purkautuneiksi. Tämä tarkoitti samalla myös sitä, että valtaosa Dinamon viime kauden pelaajistosta vaihtoi maisemaa toisaalle KHL:ssä. Myös seuran johtohenkilöt menivät vaihtoon suurella prosentilla.

- En itseasiassa edes tiedä mitä kaikkea siellä tapahtui taustalla. Kaikki sopimukset kuitenkin purkautuivat ja jokainen joutui tekemään uuden sopimuksen sen myötä, Hietanen pohti ja jatkoi:

- Itsekin allekirjoitin uuden sopimuksen, joka tosin on hyvin pitkälti samanlainen kuin se vanha. Ehdot eivät siis merkittävästi huonontuneet tai parantuneet.

Mikään lepoloma ei kesä joukkueen uudelle johdolle todellakaan ollut. Vanhat sopimukset eivät olleet enää voimassa ja kauden alku lähestyi. Jostain piti saada kasaan pelikelpoinen joukkue, ettei Dinamon koko KHL-kausi jäisi väliin.

- Parissa kuukaudessa siitä kun sopimukset purkautuivat ja ennen kuin kausi alkoi, piti käytännössä kasata täysin uusi joukkue kokonaan.

Hietanen itse myöntää, että hänelle sopimuksen purkautumisesta huolimatta Dinamon paidassa jatkaminen oli koko kesän ajan tavoite numero yksi. Siksi, kun seura uutta sopimusta miehelle tarjosi, oli päätös käytännössä sitä ennen jo tehty.

- Olen hyvin viihtynyt täällä ja Moskova on hieno kaupunki, niin ei tosiaankaan käynyt kunnolla edes mielessä lähteä jonnekin muualle, Hietanen sanoi.

Rajuista muutoksista ja epäselvyyksistä huolimatta niin Dinamo kuin Hietanenkin saivat kaudelleen lentävän lähdön. Dinamo otti peräti kuusi voittoa kauden seitsemästä ensimmäisestä pelistään.

Sittemmin tahti on luonnollisesti hieman tasaantunut ja joukkue on tällä hetkellä kuudennella sijalla KHL:n läntisessä konferenssissa. Myös Hietasen kaudelle tuli takapakkia loukkaantumisen muodossa.

- Itseltäni repesi reiden lähentäjä, niin olin loukkaantuneena kuukauden päivät juuri Suomen EHT:n aikaan, Hietanen myöntää.

Moni yllättyi kovasti, kun Hietanen ei terveenäkään mahtunut Lauri Marjamäen maanantaina julkistamaan leijonaryhmään, joka matkaa ensi viikolla Venäjän EHT:lle. Hietasen mukaan halua kyllä olisi mutta..

- Ei ole maajoukkueen kanssa mitään sovittuna.Tästä seuraavasta turnauksesta ei myöskään ollut edes kovin paljoa keskustelua Marjamäen kanssa. Totta kai sitä itse haluaisi aina olla mukana maajoukkueessa, varsinkin nyt olympiavuonna, Hietanen totesi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:n suomalaiset vko 37: Voiko Sakari Salminen vielä onnistua KHL:ssä?

KHL | 18.9.2017 18:00
KHL:n oli suomalaisten osalta hieman hiljaisempi viikko ja muun muassa Jarno Koskiranta päätyi katsomaan SKA:n pelejä katsomosta käsin ja Olli Palolan maalittomuus jatkuu yhä. Sarjaan saatiin myös uusi suomalainen tälle kaudelle, kun Jokereissa viime kaudella flopannut Sakari Salminen teki sopimuksen Dynamo Moskovan kanssa. Jatkoajan KHL-toimittajat Sami Salminen ja Ville Korhonen perkaavat kuluneen viiikon tapahtumia. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 47: Erkan aika käy vähiin

KHL | 28.11.2017 13:00
Voiko vain yksi voitto viimeiseen viiteen peliin riittää Erkka Westerlundille työpaikkansa säilyttämiseen vai laittaako Salavat Julajev Ufan seurajohto suomalaisvalmennuksen vaihtoon? lue lisää

Jokereille löytymässä uusi tehoketju - "Pera hoitaa puolustuksen ja alustaa meille paikan hyökkäykseen"

KHL | 22.11.2017 22:08
Maali jokaiseen otteluun maajoukkuetauon jälkeen. Jokereiden uusi kolmosketju on ollut joukkueen tehokkain viime peleissä, kun maalien lisäksi se on pystynyt luomaan myös roiman tukun maalipaikkoja. lue lisää

Liian vanha Calgaryyn, Carolinassa ei annettu tilaisuutta - Jakub Nakladal ei silti kadu aikaansa NHL:ssä

MAAJOUKKUE | KHL | 10.11.2017 19:31
Jakub Nakladal lähti Turussa vietetyn 2014-2015 kauden jälkeen rohkeasti hakemaan paikkaan NHL:stä. Tie ei koskaan kunnolla auennut ja mies kiekkoileekin nyt toista vuottaan KHL:n suurseura Lokomotiv Jaroslavlissa. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 44: Alkukauden top 5 suomalaiset onnistujat ja epäonnistujat

KHL | 7.11.2017 9:15
KHL hiljeni viime viikolla ensimmäiselle maajoukkuetauolleen. Vaikka ollaan marraskuun alussa, on runkosarjasta pelattuna jo lähes puolet. Siksi Jatkoajan KHL-toimitus valitseekin alkukauden top-5 topit ja flopit sarjan suomalaisista. Keskiviikkona on vuorossa samainen listaus koko sarjan osalta. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Juuso Hietanen

s. 1985 Hämeenlinna
177CM / 80KG