Siirtymä sata metriä, merkitys valtava: "Monnarin sali tullut liiankin tutuksi"

LIIGA / Haastattelu
Kolehmainen laittoi kroppaa likoon.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jyväskylässä nähtiin perjantaina energiaa puhkuva Janne Kolehmainen, joka palasi kahden kuukauden jälkeen kaukaloon loukkaantumisen jälkeen. Mies oli yksi voiton takuumiehistä, kun Tappara kaatui 4-1.

Suu kävi, laidat ryskyivät ja kiekkoa syötiin kroppaa säästelemättä. Kirsikkana kakun päälle vielä eroottinen rystyneppi tyhjään maaliin. Tuttua Janne Kolehmaista siis.

Kolehmainen oli edellisen kerran hurrikaaninuttu niskassa reilut kaksi kuukautta sitten, 9.10 TPS-ottelussa. Sen jälkeen pari kuukautta vierähtikin sairastuvalla. 

− Oli kyllä todella mukavaa päästä pelaamaan taas, ja etenkin päästä pois katsomosta. Alkoi olemaan aika turhauttava paikka. Joutunut melkein kaivamaan nitroja tiukkojen pelien aikana, veisteli Kolehmainen.

Ilta huipentui tyhjään maaliin viimeisteltyyn 4-1-osumaan ja komeaan tuuletukseen.

− Maali oli komea kruunu tälle illalle. Kiva että pääsi kuparisen rikkomaan omastakin sarakkeesta. Vasta seitsemäs peli tälle kaudelle, vielä ehtii muutaman napata.

Kolehmainen siirtyi viime kauden jälkeen Kuopiosta Jyväskylään, ja on nauttinut siirrosta täysin rinnoin.

Loukkaantuneen pelaajan arki kuluu pitkälti omatoimisen harjoittelun parissa. Harjoittelu on sijoittunut pääasiassa kuuluisalle Monitoimitalon kuntosalille, joka sijaitsee noin sadan metrin päässä jäähallilta.

− Ollaan viihdytty täällä todella hyvin. Ainut mikä on tullut liian tutuksi on "Monnarin" sali. Toivottavasti nyt pysyisi terveenä, virnisti Kolehmainen.

JYPin pelitapa sopii Kolehmaisen tyyliselle voimahyökkääjälle kuin nenä päähän. Siirto vahvasti kiekolliseen peliin nojaavasta KalPasta Jyväskylään siis kelpaa.

− Sopii kyllä mulle tosi hyvin. Fyysistä jääkiekkoa, pääsee möyhimään kulmissa ja rymistelemään. 

Kolehmainen pelasi Tapparaa vastaan Miika Lahden ja Robert Carlssonin kanssa samassa ketjussa. Lahti oli tuttu tutkapari jo syksystä lähtien ennen Kolehmaisen loukkaantumista.

− Kaikki tykkää pelata samanlaista peliä, repiä ja raastaa. Ajatellaan jääkiekosta samalla tavalla. Aina uskaltaa lähteä rouhimaan kulmiin, kun tietää, että joku on takana varmistamassa ja paikkaassa, kehaisi Kolehmainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle