Siim Liivik: "Pelaan aina loppuun asti"

LIIGA / Haastattelu
Siim Liivik palasi ärjymään Nordenskiöldinkadulle marraskuussa
Lumentulo ei helmikuisena maanantaina hellittänyt, mutta Siim Liivikin aikataulu jousti sen verran, että Jatkoaika.com sai miehen syyniin. Toimittaja kävi HIFK:n vahvuuteen kesken kauden siirtyneen hyökkääjän kanssa pelillisten asioiden lisäksi läpi myös showmaailman kuvioita.

Runkosarja lähenee loppuaan ja moni HIFK-fani odottelee kuumeisesti sen päättymistä. Joukkueella on nyt eväät tehdä seurahistoriaa voittamalla ensimmäistä kertaa runkosarjan. Siim Liivik ei kuitenkaan turhia stressaa.

− Se on mahdollisuus, mutta mennään peli kerrallaan. Totta kai koitamme voittaa jokaisen ottelun ja saada pisteitä, mutta katsotaan sitten lopuksi missä seistään. Tällä hetkellä peli kulkee sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.

Liivik liittyi stadilaisryhmään marraskuussa.

− Tulin joukkueeseen, jossa on todella hyvä yhteishenki. Meillä on paljon nuoria, jotka haluavat pyrkiä urallaan eteenpäin. Kun olin itse läsnä sopeutumisprosessissa, niin se sujui mallikkaasti. Oli kivaa tulla heidän kanssaan pelaamaan, kertoo Liivik.

Liivikillä on hyvä kuva siitä, minkälaisessa roolissa haluaa toimia.

− Haluan olla johtavia pelaajia ja luoda särmää. Mikäli pitää olla äänessä, niin sitten ollaan; huumoria toki unohtamatta.

Kuuden ihmisen asunnosta kuuden miehen kaukaloon

Lyhyesti ja ytimekkäästi Liivik kertoo olevansa jääkiekkoilija, joka pelaa HIFK:ssä. Idolikseen hän nimeää Esa Tikkasen.

− Tunnen Esan henkilökohtaisesti ja olen aina ihaillut häntä.

Siim Liivik on kotoisin Paide-nimisestä pienestä kylästä Keski-Virosta.

− Meitä asui kuusi ihmistä saman katon alla pienessä asunnossa. Asukkaita siellä tuskin on 50:tä enempää. Moni on muuttanut suurempiin kaupunkeihin. Talotkin siellä ovat huonossa kunnossa, palaa Liivik lapsuuteensa ja kertoo käyvänsä synnyinseudullaan joka kesä.

Siim Liivik saa pelityylillään vastustajatkin aika ajoin hermostumaan
Siim Liivik saa pelityylillään vastustajatkin aika ajoin hermostumaan

Aloitettuaan jääkiekon jokainen löytää oman tyylinsä pelata.

− Loppuun asti pelaaminen on aina ollut osa identiteettiäni. Pelaan fyysistä lätkää, kertoo Liivik.

Liivik oli HIFK:n mukana voittamassa joukkueen edellistä mestaruutta vuonna 2011.

− Se oli todella hyvä joukkue. Menin Kari Jalosen aikana huimasti eteenpäin. Hän piti minua tiukasti otteessa ja olin itse täysillä mukana. Teimme päivittäin valtavan määrän töitä, kiittelee hyökkääjä silloista valmentajaansa.

Noihin aikoihin Liivik esitteli myös taitojaan laulajana. Hän teki yhdessä Jaren & VilleGallen kanssa hitiksi nousseen kappaleen "Häissä."

− Pelasimme joskus aikoinaan Villen kanssa samassa joukkueessa jääkiekkoa. Kundit rupesivat tekemään musiikkia ja keksimme yhdessä tehdä sen kappaleen. Yllättäen siitä tuli hitti. Seuraava "Paranoid" saattaa olla ihan oven takana, naurahtaa nykyinen showmies.

Punainen vaihtuu siniseen – Tapiolan Daltonit

Mestaruusvuoden jälkeen Liivik vaihtoi seuraa Espoo Bluesiin. Siellä hän löysi vierelleen Stefano Giliatin ja Jari Sailion. Vuoden 2015 alussa puhutuimmaksi kolmikoksi nousseen hyökkäystrion lehdistö risti Tapiolan Daltoneiksi.

− Espoossa meillä oli hyvä kenttä. Vietimme paljon aikaa yhdessä myös kaukalon ulkopuolella. Giliatin kanssa mentiin päivittäin samalla kyydillä hallille. Pelityylimme sopivat hyvin yhteen. Minä ja Sailio kaivoimme kiekkoa ja Giliati sitten nopeudellaan jatkoi siitä.

Jääkiekossa on viime aikoina sattunut hurjan paljon ikäviä loukkaantumisia ja lehdissä tuumattu, että pääseekö vastustajan kunnioittaminen välillä unohtumaan?

− Saattaa olla, että pääsee. Onhan noita ollut paljon joukkueella kuin joukkueella. Jokaisen pelaajan pitäisi muistaa, että on itse vastuussa mailastaan ja kuinka siihen taklaukseen tullaan, miettii Liivik.

Liivik tunnetaan myös "Märkä-Simona." Toimittaja on pohtinut onko alter ego kuin Batman ikään ja lentelee kattojen yllä yössä?

− Märkä-Simo supersankarina: Hän ei niinkään fyysisyyttä tai supervoimia hyväksikäyttämällä auta ihmisiä, vaan toimii tukipilarina arjessa niille, jotka apua tarvitsevat, leikittelee Liivik ajatuksella ja toivottaa hyvää viikonjatkoa herrasmiesmäisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle