Sekera nousi Slovakian sankariksi: ”Valtaisa voitto meille”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kaksi peliä ja kaksi tappiota. Slovakian lähtökohdat eivät olleet herkullisimmasta päästä, kun joukkue kohtasi USA:n myöhään maanantai-iltana. Tiukka kamppailu päättyi kuitenki tärkeään voittoon. Joukkueen ratkaisuosuman ampunut Andrej Sekera oli pelin jälkeen odotetun helpottunut.

Kolmas kova peli neljään päivään ja kaksi tappiota alla. Slovakian tilanne ennen USA-peliä ei ollut kehuttava. Niin vain joukkue löysi kuitenkin avauserään uuden vaihteen ja ratkaisi jo siinä pelin itselleen. Illan voittomaalin tehnyt Andrej Sekera myönsi pelin jälkeen voiton olleen jättimäisen suuri.

– Henkisesti valtava voitto ja vielä isommat pisteet meille koko turnausta silmällä pitäen. Se ei ole todellakaan helppo tilanne hävitä kaksi ensimmäistä peliä, varsinkin kun on pelannut itse suhteellisen hyvin. Emme kuitenkaan lannistuneet missään vaiheessa, isot minuutit alakerrassa luutinut puolustaja huokaisi.

Kun alla on kaksi kovaa peliä ja tiukka kamppailu edellisillalta, vaikuttaa se väkisinkin pelin tasoon. Slovakia lähtikin NHL:ssä tällä kaudella tasaisen sesongin Buffalo Sabresin takalinjoilla puolustaneen yleismiehen mukaan otteluun karvalakkimallin suunnitelmalla.

– Meillä oli edellisillalta kova ottelu takana, joten tiedettiin, että otteluun pitää lähteä pelaamaan fiksusti. USA:lla on monia nopeita huippupelaajia, joten tarkoituksena oli hidastaa heidän temponsa ja pitää heidät pyörimässä pelin ja todellisten maalintekopaikkojen ulkopuolella.
Pelasimme hyvin simppeliä peliä tänään. Menimme vain suoraan maalille ja heitimme kiekkoa ja miestä sinne.

Sekera oli suuressa roolissa myös hyökkäyspäässä, kun mies pääsi tälläämään ottelun voittomaalin. Kova kuti muutti maalinedustalla vielä suuntaa. Vaatimattomaan tyyliin kuuluen kunnian tilanteesta sai joukkuekaveri.

Mario Bliznak teki hyvän esityön ja laukoi. Kiekko kimposi maalivahdilta suoraan minulle, joten pääsin laukomaan suoraan ja se meni jotain kautta sisään.


Andrej Sekera oli Slovakian takuumiehiä turnauksen avausvoitossa.

”Iso askel koko joukkueelle”

Usein turnauksen ennakkojutuissa painotetaan hyvän alun merkitystä onnistuneen turnauksen kannalta. Kahdesta tappiosta huolimatta USA-peliin valmistautuminen oli Sekeran mukaan helppoa.

– Täytyy muistaa kuitenkin, että kaksi ensimmäistä joukkuetta olivat myös lähtökohtaisesti meitä parempia ja edellä. Tiesimme, mikäli jatkamme hyvää puolustuspeliä ja pystymme käyttämään omat paikkamme tehokkaasti, saamme lopulta myös hyviä tuloksia. Kuten tänään kävi.

Myös oma rooli on löytynyt tällä kaudella NHL:ssä tehot 3+10 nakuttaneelle puolustajalle helposti. Yleispelaaja haluaa pitää pelinsä ennen kaikkea yksinkertaisena.

– Oma peli on tuntunut ihan kohtuulliselta. Kaksi maalin tappiota harmittaa, varsinkin kun pelasimme eilen Suomea vastaan hyvin. Tämä on iso henkinen askel koko joukkueelle. Tästä pitää lähteä vain parantamaan hiljalleen ja jatkaa hyviä otteita myös tulevissa kamppailuissa.

– Yritän vain tarjota kiekkoa nopeasti hyökkääjille. Pelata simppeliä, suoraviivaista ja fyysistä peliä. Ja tuntuu, että se toimii ainakin tällä hetkellä hyvin, mies pohti.

Vaikkei kolme peliä neljään päivään Sekeran mukaan tunnukkaan missään, tulee yksi vapaapäivä joukkueelle tarpeeseen. Se käytetäänkin jo seuraavaa ottelua silmällä pitäen.

– Seuraavana päivänä ovat treenit, jossa käymme hieman tulevaa vastustajaa ja peliä hieman läpi. Siihen hyvä treeni, lepoa ja ruokaa – akut täyteen ja kohti Kazakstan-peliä, puolustaja päätti luottavaisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle