Sedinin kaksoset pettyneinä Ruotsin tiputtua: "Jatkoaika on lottoa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sedinin kaksoset saivat syöttöpisteen Karlssonin tasoitusmaaliin, mutta voitto karkasi Euroopalle.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Euroopan yhdistelmäjoukkue teki yhden World Cup -turnauksen suurista yllätyksistä kaatamalla välierässä Ruotsin jatkoajalla lukemin 3−2. Sedinin kaksoset Henrik ja Daniel olivat luonnollisesti pettyneitä tiputtuaan, mutta antoivat kehut vastustajalleen.

Ruotsin World Cup -turnaus päättyi, kun Eurooppa lähetti Tre Kronorin kotimatkalle välieräottelun jatkoeräosumallaan. Ruotsi johti jo ottelua 1−0, mutta Eurooppa nousi takaa ohi. 

"Kolmannessa erässä hallitsimme peliä, ja meidän olisi pitänyt voittaa."

− Tänään oli vähän vaikea päästä rytmiin ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä olimme hiukan ottavana osapuolena, emmekä saaneet peliämme oikein rullaamaan. Kolmannessa aloimme painaa kovempaa, mutta niinhän se on aina, kun ollaan maali tappiolla, Ruotsin sentteri Henrik Sedin analysoi.

Ruotsi vaikutti olevan ottelussa hiukan käsijarru päällä koko ajan, vaikka hallitsikin pitkiä pätkiä. Eurooppa iski ottelussa kovaa vastaan ja hyödynsi tehokkaasti saamansa paikat.

− Pyrimme välttämään virheitä mahdollisimman paljon. Silloin näyttää siltä, että vastustaja määrittelee ottelun vauhdin. Kun meidän täytyi hallita itse ottelun vauhtia kolmannessa erässä, pystyimme siihen ja loimme paikkoja, laituri Daniel Sedin kuvaili.

− Olemme olleet peleissämme äärimmäisen kärsivällisiä, se on ollut vahvuutemme. Sama juttu tänään. Näille jätkille ei voi antaa maalipaikkoja, joten rakensimme peliämme alakerran kautta. Luotimme pelisuunnitelmaamme ja saimme tasoitusosuman. Kolmannessa erässä hallitsimme peliä ja meidän olisi pitänyt voittaa, velipoika Henrik täydensi.

Erik Karlsson toi Ruotsin tasoihin kolmannen erän lopulla, mutta se oli lopulta laiha lohtu. Tomas Tatar iski jatkoerässä kiekon reppuun ja Ruotsin kotimatkalle.

− Tiesimme, että pelistä tulee vaikea. Heillä on paljon tähtiä joukkueessaan ja paljon kokemusta. Olimme mielestämme kärsivällisiä, mutta jatkoaika on lottoa. Aina, kun häviää, haluaa tehdä jotain toisin, Henrik totesi.

− Meillä oli peli aivan näpeissämme. Heillä on kuitenkin paljon taitoa, jonka he osaavat myös hyödyntää, Daniel Sedin sanoi.

Daniel Sedin summasi turnauksessa yhteensä tehot 0+2.
Daniel Sedin summasi turnauksessa yhteensä tehot 0+2.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ruotsi ei Sedinien mukaan aliarvioinut vastustajaansa

Ennen turnausta Euroopan mahdollisuuksia pärjätä turnauksessa ei pidetty kummoisina, etenkin, kun joukkueen harjoitusottelut eivät sujuneet menestyksekkäästi.

− Heidän vahvuutensa on ehkä jollain tasolla, ettei kukaan ole uskonut heihin. Heillä on vahva joukkue, joka pystyy pelaamaan omalla tavallaan, Henrik totesi.

"En ole yllättynyt heidän yhtenäisyydestään. Ihmiset eivät ole jollain tasolla kunnioittaneet heidän joukkuettaan."

− Koko turnauksen ajan heitä on aliarvioitu, ja moni on ajatellut, että tulossa on helppo peli. Me emme tehneet niin, vaan ajattelimme pelistä tulevan vaikea. Olimme välillä vaikeuksissa, mutta kolmannessa erässä otimme hallinnan itsellemme, Daniel jatkoi.

Ennen turnausta etenkin Euroopan pelaajien sitoutumista kyseenalaistettiin. Moni arveli, että omalle lipulleen pelaavat maat päihittävät kahdeksasta eri kansalaisuudesta kootun joukkueen. Etenkin, kun valmistautumisaika turnaukseen oli hyvin lyhyt.

− En ole yllättynyt heidän yhtenäisyydestään. Ihmiset eivät ole jollain tasolla kunnioittaneet heidän joukkuettaan. Me kunnioitimme ja tiesimme ottelun olevan vaikea. Siksi tämä on niin suuri pettymys, ettemme voittaneet ottelua, Daniel totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle