Sebastian Aho palasi Raksilaan alumniottelun merkeissä.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Sebastian Aho palaa rapakon taakse voitonnälkäisenä - "Totutteluvaiheen pitäisi olla nyt ohi"

Ensimmäisen kautensa NHL-jäillä pelannut Sebastian Aho onnistui hienosti rapakon takana ja vakuutti varmasti joukkueensa taidoillaan. Taiturimainen hyökkääjä käväisi myös pelaamassa Oulussa, kun Kärppien ja Liigan alumnijoukkueet kohtasivat hyväntekeväisyysottelussa.

Carolina Hurricanesin yksi valopilkuista oli ehdottomasti Sebastian Aho. Miehen kesä on kulunut kovan treenaamisen merkeissä, mutta on hän ehtinyt viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Viime kausi oli hurrikaaneilta jälleen mollivoittoinen, eikä joukkue päässyt pudotuspeleihin. Suomalaisnuorukainen oli tyytyväinen omaan suorittamiseensa ja toivoo, että muutkin pelaajat olisivat voitontahtoisia ensimmäisestä pelistä lähtien.

− Hyvä kausi oli omalta osalta. Nälkä kasvaa syödessä ja haluaisin, että joukkue pärjää. Sen takiahan töitä tehdään, että joukkue menestyisi mahdollisimman hyvin.

− Siinä mielessä jäi hampaan koloon vielä. Varmasti on nälkäinen joukkue heti kauden alusta alkaen.

"Varmasti on nälkäinen joukkue"

Pienempi kaukalo ja kovempi pelitempo. Siinä jo kaksi asiaa, jotka tekevät pelaamisen haastavammaksi NHL:ssä. 

Ahon loistavalla pelinlukutaidolla mies pääsi tästä "harjoitteluvaiheesta" nopeasti yli.

− Olihan se alkukausi sellaista totuttelua, että nyt sen totutteluvaiheen pitäisi olla kaiken järjen mukaan nyt ohi. Nyt tietää mitä odottaa, niin sen kannalta on vähän helpompaa.

Taalaliigassa pelataan kovalla tahdilla pelejä, mikä vaatii tasaisuutta illasta toiseen. Muuten pelipaikka voi olla vaarassa.

− Minun mielestä siellä tasaisuus on tosi tärkeää, koska pelejä on paljon nopeassa tahdissa. Pitää pystyä suorittamaan joka ilta hyvällä tasolla.

Jo Oulussa pelatessaan 20-vuotias hyökkääjä tottui pelaamaan joko laidassa tai keskellä. Myös Hurricanes on käyttänyt tätä monipuolisuutta hyväkseen.

− Minulle käy kumpi vain. Veikkaisin, että aloitan ensi kauden laidassa, mutta en ole vielä jutellut valmentajan kanssa tästä asiasta.

Hurrikaanit ovat tehneet muutaman hankinnan ensi kaudeksi. Yksi heistä on Scott Darling, joka pelasi kolme viimeistä kauttaan Chicago Blackhawksissa voittaen myös Stanley Cup -mestaruuden kaudella 2014-15.

− Minun mielestäni hyviä hankintoja. Tuovat leveyttä meidän joukkueeseen ja osa on voittaneita pelaajia.

− He varmasti tuovat oikeanlaista taitoa ja kokemusta opettaen meille muille mitä voittaminen vaatii illasta toiseen.

Ahon kesä on mennyt perinteisesti: kovaa treeniä. Ja tietysti myös lomailua perheen ja ystävien kanssa, joita ei pääse niin usein näkemään.

− Hyvin on kesä mennyt. Saa tässä hetken vielä vaan olla, mutta paljon on aikaa mennyt treenaamiseen. 

"Ville on yhden erän kesän aikana voittanut"

− Olen ehtinyt kuitenkin nähdä myös perhettä ja kavereita, mikä on ollut tärkeää, koska vuoden aikana heitä ei paljoa näe.

Kesään on kuulunut erityisesti mailapelit, jotka ovat lähellä miehen sydäntä. Hän on pelannut muun muassa sulkapalloa Ville Pokan kanssa.

− Pelaan lähes kaikkia mahdollisia mailapelejä. En voi todennäköisesti luopua niistä koskaan. Tennistä, sulkapalloa, golfia ja jalkapalloa. Kaikki menee, varsinkin kesäisin.

− Ville on yhden erän koko kesän aikana voittanut ja loput on mennyt minulle.

Lue myös

Tutkapari Teräväinen ja Aho kääntäneet Hurricanesin nousuun

NHL | 22.11.2017 12:00
Tämän hetken kuumin hyökkäysketju on Carolina Hurricanesilla. Jordan Staalin kanssa ykkösketjussa pelaa suomalaiskaksikko, joka aiheuttaa jatkuvasti päänvaivaa vastustajille taidoillaan ja nopeudellaan. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat jo nyt kovin suomalainen tutkapari NHL:ssä. lue lisää

Aho jatkaa Hurricanesin kärkipelaajana – ”Pudotuspeleihin pääsy on tärkein tavoitteemme”

NHL | 6.10.2017 18:00
Sebastian Aho pelasi hyvällä tulokaskaudellaan itsensä koko NHL-kansan tietoisuuteen. Nuorukainen haluaa kehittyä entistä paremmaksi ja päästä pelaamaan pudotuspelejä. lue lisää

Ahon johtamalle Carolinalle kirpeä tappio Philadelphiassa - “Oltaisiin ehkä ansaittu voitto mutta sohlattin taas lopussa”

NHL | 20.3.2017 5:54
Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina Hurricanes kärsi kirpeän jatkoaikatappion sunnuntai-iltana Philadelphiassa. Flyersin sankarina toimi voittomaalin viimeistellyt Brayden Schenn. lue lisää

Sebastian Aho on Hurricanesin kulmakivi, mutta ei ratkaisu sentteriongelmaan

NHL | 15.3.2017 12:00
Carolina Hurricanesin kausi on jälleen ollut pettymys, mutta suomalaistulokas Sebastian Aho on ollut joukkueen valopilkku. Erinomaiset otteet ovat käynnistäneet jopa spekulaatiot sentterinä pelaamisesta. Taitavasta ja älykkäästä Ahosta on kuitenkin enemmän hyötyä laidalla. lue lisää

Suora Yhteys: Monipuolinen Sebastian Aho on noussut ryminällä tutkakuviin

NHL | 9.2.2017 9:00
Minnesota Wildin Mikael Granlund ja Carolina Hurricanesin Sebastian Aho valtasivat paikat edellisen NHL-viikon tähdistössä. Viikonloppuna katseet onkin hyvä kohdistaa tähän superduoon, kun molempien joukkueet pelaavat parhaaseen katseluaikaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Sebastian Aho

Carolina #20 L h
s. 1997 Rauma, FIN
180CM / 78KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2015 Carolina Hurricanes 2.kierros #35