Savinainen: "Pelaaminen on helpompaa kuin joskus ennen"

LIIGA / Haastattelu
Savinainen on löytänyt pelaamisen riemun Tampereella.
Kuva © Jarno Hietanen
Veli-Matti Savinainen näytteli jälleen kerran yhtä pääosaa, kun Tappara heräsi taisteluun pisteistä JYPiä vastaan torstai-illan ottelussa. Viimeisen erän ja jatkoajan kiri huipentui Tapparan komeaan voitto-osumaan.

Tappara oli kaksi erää JYPiä vastaan täysi vastaantulija torstai-illan Liiga-kierroksen ottelussa. Kirvesrinnat kuitenkin heräsivät kolmannessa erässä mukaan peliin, ja nousivat jatkoaikavoittoon numeroin 3-2. Yksi voiton avainpelaajista oli − jälleen kerran − Veli-Matti Savinainen

Tapparan rytminmuutos kolmannessa erässä sai nousun voittoon näyttämään jopa helpolta.

− No ei pelaaminen nyt sentään helppoa ole. Täytyisi saada heti pelin alusta samanlainen tunne ja ilme päälle, kuin mitä saatiin tänään kolmannessa erässä ja jatkoajalla, puntaroi Savinainen.

JYP karvasi ottelussa todella korkealta. Tappara ei saanut olla edes oman maalinsa takana rauhassa, kun jyväskyläläisten kärkimies tuli jo haistelemaan kiekkoa.

Tämä heijastui myös pelitapahtumiin, sillä Tapparalla oli vaikeuksia päästä pelin rytmistä kiinni.

− Tiesimme, että JYP tulee taistelemaan kovaa. He ottivat korkealta kiinni, jopa maalin taakse hakemaan kiekkoa.

Tappara-leirissä on tällä hetkellä kaikki hyvin, vaikka pelien alut ovat olleet hieman tahmeita. Tappara ei ole tehnyt marraskuun otteluissaan kertaakaan avausmaalia.

−Vaikea sanoa, mistä se johtuu. Kun katsoo pelaajia kopissa ennen peliä, kaikki ovat keskittyneitä ja tekevät omia juttujaan. Valmistautumisesta se ainakaan ei ole kiinni. Joku siinä on. Välillä se ottaa erän, välillä puolitoista, että päästään mukaan peliin, pyöritteli Savinainen.

Kotijoukkue oli pelin alkupuolella vieraitaan rutkasti hitaammalla tempolla liikkeellä.

− Ehkä olisi pitänyt liikutella kiekkoa nopeammin lavasta lapaan.

Vaikeista aluista huolimatta Tappara johtaa Liigan sarjataulukkoa. Savinainen ja Henrik Haapala komeilevat henkilökohtaisten tilastojen kärkisijoilla.

Savinainen nousi pinnalle Porin Ässissä, jonka jälkeen miehen uralle on mahtunut hiljaisempiakin jaksoja.

− Parhaamme me yritämme joka ilta. Ja kun pääsee hyvien äijien kanssa pelaamaan, niin onnistumisia tulee − ja ne ruokkivat itseluottamusta. Pelaaminen on tällä hetkellä helpompaa kuin joskus ennen, Savinainen tuumasi.

Joukkuekaveri Haapala murjaisi taannoin haastattelussa Savinaisen olevan "kummallinen kaveri". Savinainen ei tiedä itsekään, mitä Lempäälän pieni suuri mies sanomisillaan tarkoitti.

− Sitä pitää kysyä Henkalta. Voit vaikka seuraavan pelin jälkeen tivata häneltä, että mikä juttu sillä on meikäläisen luonteen kanssa, kun se tuommoista sanoi, virnisti Savinainen tehokkaan pelikaverinsa lausuntoja.