Savinainen Jokerit-ottelusta: "Yhtä päätä mentiin"

KHL / Haastattelu
Kuva on vuodelta 2013, asento sama myös 2015.
Kuva © Jarno Hietanen
Veli-Matti Savinainen pelasi alkukauden SHL-seura Leksandissa tavoitteenaan paluu KHL:ään. Vaikka tavoite on toteutunut, tunnelmat eivät ole erityisen juhlavat.

Torpedo Nižni Novgorod hävisi jo kahdeksannen ottelunsa putkeen, kun Jokerit oli Helsingissä parempi maalein 3-2. Pudotuspelipaikan saavuttaminen näyttää ottelu ottelulta vaikeammalta. Joukkue on tehnyt tappioputkensa aikana yhteensä vain 11 maalia ja hävinnyt kaikki vuoden 2015 aikana pelaamansa ottelut. Nelosketjun sentterinä vajaat kaksitoista minuuttia urakoinut Veli-Matti Savinainen katseli Jokereiden voittomaalin aitiopaikalta.

− Tehtiin kaksi maalia ja vastustaja kolme. Tää on maalintekopeli, Savinainen kuvaili pää painuksissa.

Vaikka Jokeritkaan ei erityisen vahvasti pelannut, joukkueen leveys riitti tekemään tarvittavat maalit. Torpedo taas on täysin ykkösketjunsa varassa. Savinaisen kommentti kenttätapahtumista kertoo kaiken olennaisen.

− Eihän se hyvin mennyt, hyvä kun nähtiin vastustajan maalia. Saatiin vain muutamia hyökkäyksiä Jokereiden päähän. En tiedä, miltä laukaisutilastot näyttivät, mutta ihan yhtä päätä mentiin.

Oikeassa oli Savinainen, Jokerit vei laukaukset nimiinsä lukemin 30-18. Niistäkin puolet laukoi Jarkko Immosen ja Sakari Salmisen tähdittämä ykköskenttä. Valmentaja Peteris Skudra peilasi tappioputkea kokoonpanon suureen vaihtuvuuteen.

− Ykkösketju on ainoa, joka on ollut kasassa kauden alusta asti. Meillä on ollut paljon loukkaantumisia, emme ole saaneet muiden ketjujen kemioita osumaan, Skudra kuvaili.

Nelosketjun keskellä ja ensimmäisessä alivoimanelikossa urakoiva Savinainen nostaa myös esiin omituisen pelipaikkansa.

− Sentterinä vedetään, vaikka se ei ihan mun bravuuripaikka olekaan. Jätkät vaihtuu rinnalla joka treeneissä ja peleissä. Ei ole helppoa, Savinainen pudisteli päätään.

Savinainenkin kuuluu joukkueeseen kesken kauden liittyneisiin pelaajiin, kun hän siirtyi marraskuun lopulla Leksandista takaisin KHL:n puolelle.

− Kesällä tuli ilmoitus, ettei sopimus jatku Jugrassa. Katseltiin agentin kanssa vaihtoehtoja. Sovittiin, että haetaan Ruotsista vauhtia ja yritetään takaisin KHL:ään.

Vaikka tavoite on toteutunut, suomalaishyökkääjä ei näytä onnelliselta. Toinen toimittaja kysyy kaupungin olosuhteista.

− Joo, kiva kaupunki, kahviloita ja muuta. Savinainen kuittaa kohteliaaseen sävyyn.

Kehonkieli kertoo, että peli-ilo on kaukana. Ihmekös tuo, kun on tullut kahdeksan ottelua putkeen nenään. Joukkueella on edessään viiden päivän lepotauko, mutta se ei ollutkaan syynä pukukoppiin kannettuihin pizzalaatikoihin. Kyseessä on normaali venäläinen palautusruoka.

− Ne pizzat tulee joka pelin jälkeen.

Kun runkosarjaa on jäljellä yksitoista ottelua, Torpedo on viivan väärällä puolella erittäin tasaisessa läntisessä konferenssissa. Riittääkö uskoa pudotuspelipaikkaan?

− Kyllä löytyy, Savinainen vastaa hieman epävarmasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle