Savinainen hehkutti MM-puolivälierän puitteita: "Mikäs sen hienompaa torstai-iltana"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Savinainen aikoo olla hereillä puolivälieräottelun alusta saakka.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Leijonien hyökkääjä Veli-Matti Savinainen sai Kölnin ensimmäisissä harjoituksissa uudet ketjukaverit itselleen, kun mies istutettiin ykkösketjuun. Torstain puolivälierä siintää jo mielessä.

Leijonat saapui Pariisista Kölniin keskiviikkoaamuna. Kulkupelinä oli juna, joka kulki kaupungien välisen matkan noin kolmessa tunnissa. Veli-Matti Savinainen saapui Saksan maaperälle hyvillä mielin.

− Junamatka meni nopeasti. Oli hyvä kulkupeli, niin mikäs siinä.

Pariisissa pelatun alkulohkon aikana Leijonat ja monet muutkin joukkueet joutuivat tekemisiin täkäläisen jäähallin alustan kanssa. Jää oli osan pelaajista mielestä lämmin ja tahmea. Kölnissä samanlaista ongelmaa ei ollut.

− Jää oli itse asiassa ihan hyvä. Parempi kuin Pariisissa. Ei mitään pahaa sanottavaa, Savinainen pohti.

Yhdysvaltoja vastaan oltava hereillä heti

Suomi kohtaa MM-kisojen puolivälierässä Yhdysvallat torstai-iltana. Savinaisen mielestä puitteet ottelulle ovat ainakin mitä parhaimmat. Juonikas hyökkääjä harjoitteli Valtteri Filppulan ja Mikko Rantasen vierellä.

− Hyvillä mielin lähden peliin. MM-kisojen puolivälierä Kölnissä − Euroopan suurimmassa hallissa. Mikäs sen hienompaa torstai-iltana, heitti Savinainen.

Vastaan asettuva joukkue on tunnettu nopeudestaan. Yhdysvallat piti alkusarjassa otteessaan niin Ruotsia kuin Venäjääkin.

− Heti ensimmäisestä vaihdosta asti pitää olla hereillä. Yhdysvalloilla on nuori ja luisteleva joukkue. Nopea porukka iskee saman tien vastaan, kun on mahdollisuus, Savinainen tiesi.

Omasta turnauksestaan Savinainen ei meteliä pitänyt, vaan keskittyi vahvasti vain seuraavaan koitokseen.

− Hyvin on mennyt. Ei tässä mitään. Odottava on tunnelma, tunnelmoi Savinainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle