Sattumien summa toi Haapalan takaisin Tampereelle: "Eihän sitä tiedä, missä nyt oltaisiin ilman loukkaantumisia"

LIIGA / Haastattelu
Henrik Haapala voitti Liigan pistepörssin viime kaudella.
Kuva © Jarno Hietanen
Henrik Haapala koki Tapparan parhaaksi paikaksi saada itsensä takaisin pelikuntoon. Loukkaantumisista tällä kaudella kärsinyt Haapala aloittaa jääharjoittelun ensi viikolla ja pyrkii palaamaan peleihin vielä runkosarjan aikana.

Tappara-tähti Henrik Haapalan ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa ei sujunut odotusten mukaan. Loukkaantumiset sotkivat kautta ja olivat osasyy sille, että Haapala palasi Suomeen. Tavoitteena oli lähtökohtaisesti pelata koko kausi Yhdysvalloissa.

Tämän vuoden puolella Haapala on pelannut kaksi AHL-ottelua. Nyt pelikunto lähenee, mutta paluun ajankohta tosipeleihin on vielä kysymysmerkki. Haapala aloittaa ensi viikolla Tapparan jääharjoituksissa, mutta peleihin paluulle ei ole päivämäärää. Hyökkääjä toivoo, että pääsee pelaamaan vielä runkosarjan aikana.

Vaikka Haapala on joutunut olemaan viime kuukausina paljon sivussa, eikä omien sanojensa mukaan ole vielä aivan tikissä, Tappara oli halukas ottamaan tähtensä takaisin joukkueeseen.

Haapala punnitsi useita eri vaihtoehtoja loppukautta suunnitellessaan, mutta lopulta tuttu ympäristö vei voiton.

− Päädyin tähän sen vuoksi, että kaikki on tuttua ja turvallista. Täällä on tosi hyvä ryhmä kasassa valmennusta ja huoltoa myöten. Tämä on paras paikka saada itsensä kuntoon ja se on tärkeintä itselleni.

Loppukautta punnitessaan Haapala mietti puhtaasti itsensä kannalta parasta vaihtoehtoa, mikään pakko hänen ei olisi ollut päästä pois Yhdysvalloista. Hän myöntää, että ensi kauden kannalta olisi ehkä ollut järkevämpää jäädä Pohjois-Amerikkaan, mutta oma kuntoutuminen oli päätöstä tehdessä etusijalla.

Paperilla Tapparan joukkue näytti jo ennen Haapalan paluuta todella kovalta. Hankinnat kasaavat Kirvesrintojen hartioille paineita voittaa mestaruus tänäkin vuonna. 

Haapala kuitenkin toppuuttelee vielä mestaruuspuheita.

− TPS:llä on tosi kova nippu ja Ilves on pelannut tosi hyvin. Tietysti JYP ja Kärpät ovat myös kovia. Eihän näistä ikinä tiedä. Totta kai meillä on hyvä nippu, mutta rehellisesti meillä on joka vuosi ollut aika hyvä joukkue. Olemme saaneet silloin myös puhallettua yhteen hiileen niin, että on tehty vielä parempia pelaajia kaikista.

Reilu mahdollisuus NHL:ssä ja AHL:ssä

Kauteensa Pohjois-Amerikassa Haapala on tyytyväinen. Varsinkin alkukausi meni hyökkääjän itsensä mielestä hyvin, mutta marras-joulukuun vaihteessa pelattujen NHL-pelien jälkeen alkoi loukkaantumisputki. 

− Molemmissa paikoissa sain pelata ja sain mahdollisuuden, siitä ei jäänyt kiinni.

Haapala pelasi viisi ottelua Florida Panthersissa ja teki noissa otteluissa tehot 0+1. Hyökkääjän mielestä hän sai reilun mahdollisuuden niin ylhäällä kuin AHL:ssäkin.

− Molemmissa paikoissa sain pelata ja sain mahdollisuuden, siitä ei jäänyt kiinni. Eihän sitä tiedä, missä nyt oltaisiin ilman loukkaantumisia.

NHL-pelit olivat Haapalalle hieno kokemus. Hänen tavoitteenaan oli jo Pohjois-Amerikkaan lähtiessä, että kauden aikana pääsee kokeilemaan NHL-vauhtia.

− Nyt on ehkä vähän helpompaa mennä takaisin ensi kaudella. Hienoja liigoja molemmat.

Suuria yllätyksiä ei Yhdysvalloissa sattunut. Haapala tiesi jo etukäteen, että NHL ja AHL ovat kovia liigoja. Hyökkääjän mukaan hänellä on edelleen paljon kehitettävää Pohjois-Amerikassa pelaamisessa.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen kausi ulkomailla oli positiivinen kokemus. Tosin loukkaantuminen oleminen oli selvästi erilaista Pohjois-Amerikassa, kun ympärillä ei ollut kaikkia läheisiä.

− Siellä on vähän erilaista elämää. Pakko sanoa, että ehkä tykkään Suomesta enemmän, vaikka viihdyin Yhdysvalloissakin hyvin.

Haapala on Suomessa näillä näkymin ensi syksyyn asti ja palaa takaisin Pohjois-Amerikkaan harjoitusleirille.

» Lähetä palautetta toimitukselle