Saros pikakomennuksella pudotuspeleihin: "Ennen peliä jännitti"

LIIGA / Haastattelu
Juuse Saroksella oli hymy herkässä ottelun jälkeen.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
HPK eteni Nuorten SM-liigan pudotuspeleissä jatkoon. Ratkaisevassa ottelussa Ässiä vastaan yksi suurimmista tähdistä oli Juuse Saros.

HPK sai kovan vahvistuksen Nuorten SM-liigan pudotuspeleihin. Juuse Saros pelasi joukkueen maalilla neljännessä ottelussa Ässiä vastaan. Samalla hän liittyi kovaan joukkoon.

Saros oli mukana viime keväänä MM-hopeaa voittaneessa joukkueessa. Aiemmin Nuorten SM-liigassa ovat aikuisten arvokisamitalin voitettuaan pelanneet Janne Niinimaa, Jere Lehtinen ja Jarkko Varvio

HPK otti ottelusta tyylipuhtaan 5−0-voiton. Sarokselle nollapeli irtosi lopulta 31 torjunnalla. Kylmähermoisuudestaan tunnettu Saros yllätti myös ottelun jälkeen.

− Ennen peliä jännitti. Kahteen vuoteen en ole A-junnujen pelejä pelannut. Kyllähän sitä etukäteen mietti, että mitä sieltä tulee, Saros kommentoi.

− Onneksi tuli sopivaan tahtiin vetoja, niin pääsin hyvin mukaan.

Myös edustusjoukkueen maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen oli seuraamassa ottelua. Hän kävikin ottelun jälkeen palautteen läpi suojattinsa kanssa. Lisäksi Saros oli saanut vinkkejä Ässien ylivoimapelistä.

Saroksen pelaaminen oli monille yllätys. Myös pelaajalle itselleen. Mahdollisuutta tarjottiin ottelua edeltävänä iltana, mutta päätös ei lopulta ollut vaikea.

− Minun annettiin tehdä oma päätös. Vaikeahan kutsusta on kieltäytyä, kun pääsee pudotuspelejä pelaamaan.

− Aika yllättäen tämä tuli. En ollut tällaista vaihtoehtoa itse edes ajatellut.

HPK:n taival Nuorten SM-liigassa jatkuu seuraavaksi Ilvestä vastaan, mutta Saroksen kanssa ei olla vielä puhuttu jatkosta. HPK:n edustusjoukkueella on runkosarjassa vielä kaksi ottelua.

− Tiistaina olen ainakin näillä näkymin edustuksen mukana.

Sarosta ollaan vahvasti viemässä Pohjois-Amerikkaan kauden jälkeen. Toistaiseksi Nashvillen suunnalta ei kuitenkaan olla kiirehditty.

− Ei ole nyt mitään viestejä tullut sieltä. Elän tässä hetkessä ja katsotaan mitä mikäkin päivä tuo tullessaan, Saros totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle