Saroksen kaappi edelleen koskematon: ”Työ on olla kiekon edessä”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Puolustus siivoaa. Saros hoitaa loput.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Leijonat otti selkeän niskalenkin Slovakiasta. Slovakit olivat hyvin mukana ottelun ensimmäisen erän ajan, mutta toisessa erässä Slovakia alkoi tippua kelkasta. Slovakkien ensimmäisen erän maalipaikat pysäytti Saros, vaikka Slovakia ei kyennyt niissä olemaan parhaimmillaan.

− Siinä heillä oli pari mahdollisuutta, mutta vedot vähän epäonnistuivat. Saivat vähän hässäkkää kuitenkin, 14 kertaa kiekon tielle venynyt Saros kertaa.

Saros nappasi plakkariin tämän vuoden MM-turnauksen toisen nollapelisnsä Slovakia-ottelusta. Pelaaminen on mukavaa, kun onnistuu.

"Näissä kansainvälisissä peleissä on aina hyvä puolustus edessä ja uhraudutaan hyvin"

− Oli mukava pelata, kun meidän puolustuspelaaminen on noin tiivistä. Ei siinä paljoa paikkoja kaverille annettu, Saros hymyilee.

− Kiva se on aina, että ei kovin montaa maalia päästä. Sehän tässä on työ, että ollaan sen kiekon edessä, hän jatkaa.

MM-tasolla maaleja miehen taakse ei ole kolmessa ottelussa tehty laisinkaan. Kahdesti MM-tasolla juuri Slovakian nollaneelle kaapinvartijalle tämä maistuu, mutta hän kehuu myös puolustusta.

− Ainahan se vaatii onneakin mukaan. Näissä kansainvälisissä peleissä on aina hyvä puolustus edessä ja uhraudutaan hyvin, joten mukava siellä on ottaa koppeja, hän lähettää terveisensä pakistolle.

Liikaa nollapeliputken jatkuminen ei kuitenkaan miehen tekemistä kentällä häiritse.

− En sille liikaa ajatuksia uhrannut. Ainakaan vaivaksi asti, Saros naurahtaa.

Saros on pelannut turnauksessa nyt kaksi ottelua ja esityksien perusteella on lähtenyt haastamaan Mikko Koskisen ykkösvahdin paikkaa. Saros ei kuitenkaan mene asioiden edelle.

− Aina on mukava pelata, mutta jos ei ole torjuntavuorossa, niin sitten tsempataan kavereita. Katsotaan kuinka nuo siitä päättävät asian ratkaisevat, Saros päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle