SaPKo-puolustaja Pelli: "Mestiksessä peliä pitää lukea enemmän"

MESTIS / Haastattelu
Arttu Pelli on sopeutunut hyvin SaPKon ryhmään Mestis-kauden huipennuksen kynnyksellä.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo eteni Mestiksen finaaleihin voitoin 4−0. Joukkue on esiintynyt vahvasti koko kauden kovan runkonsa ansiosta. Loppukaudesta joukkue on saanut vielä täsmävahvistuksia, kuten puolustaja Arttu Pellin.

Puolivälierissä SaPKo pudotti KeuPa HT:n jatkosta suoraan neljässä pelissä. Välierässä vastaan tullut Espoo United kaatui ottelusarjassa samoin lukemin.

− Kova rekordihan se on. Se on jatkunut jo runkosarjan lopulta, hyvä että on kulkenut tärkeämmissäkin peleissä, puolustaja Arttu Pelli toteaa.

Pelli näkee samoja elementtejä ratkaisevan voiton takana kuin millä savonlinnalaiset ovat voittaneet aiempiakin otteluita.

− Olimme hyviä irtokiekoissa puolustuspäässä. Lisäksi ykkösylivoima on toiminut loistavasti tässä sarjassa aiemminkin. Tässäkin pelissä räppäsi maalin.

SaPKon molemmat maalivahdin taakse tehdyt maalit ratkaisevassa ottelussa tulivat samalla tyylillä. Puolustaja Casimir Jürgens ja puolustajan paikkaa ylivoimalla pelannut hyökkääjä Jonatan Tanus saivat poikkisyötön ja nousivat maalintekoon.

− Etuyläkulmaan taisivat molemmat mennä. Ei siinä paljoa tilaa ollut, mutta onneksi jätkillä on tarkat kudit, Pelli muistelee.

Pelli pelasi suurimman osan kaudesta KooKoossa. Hän kuului kouvolalaisten nuorten pelaajien listalle, joten hän pystyi vaihtamaan seuraa vielä siirtotakarajan jälkeen. Kauden viimeiseksi Liiga-otteluksi jäi helmikuun lopun kotiottelu Pelicansia vastaan.

− Omassa pelaamisessa on vielä ailahtelevuutta, mutta hyvin olen päässyt joukkueeseen sisään, Pelli luonnehtii.

− Vähän on liigamoodi päällä, joten tulee hätäiltyä turhaan. Pystyn parantamaan vielä paljon ja olemaan siten avuksi joukkueelle.

Pelli kokee, että Liiga-peleistä on apua Mestiksen kovimpien pelien sykkeessä.

− On siitä varmaan hyötyä. Siten olen oppinut tunnistamaan tilanteita puolustuspelissä. Ehkä Mestiksessä on joitain tilanteita helpompi puolustaa.

Samalla hän myöntää kuitenkin sarjojen olevan sen verran erilaisia, että se tuo myös päinvastaisia tilanteita eteen.

− Toisaalta täällä mennään enemmän luomulla, joten se tuo oman vaikeutensa. Liigassa peli on paljon systemaattisempaa. Mestiksessä pitää lukea peliä enemmän, mitä tahansa voi tapahtua.

SaPKo saa odottaa vielä vastustajaa loppuotteluun, sillä TUTO nappasi maanantaina ensimmäisen voiton omassa ottelusarjassaan. Tulevalla vastustajalla on ainakin yksi ottelu enemmän pelattuna, sekä tietysti 157-minuuttinen kamppailu viime viikon perjantailta.

− Uskon, että loppuviikko mennään vielä aika kovaa. Viikonloppuna vähän kevennetään tahtia ja ensi viikolla mennään kovaa, Pelli uskoo.

− Pitää olla finaalisarjassa heti valmiina, ei tässä laakereilla levätä.

» Lähetä palautetta toimitukselle