SaPKo pelasi seurahistoriansa parhaan runkosarjan - "Kyllä meillä on tavoitteena mennä ihan päätyyn asti"

MESTIS / Haastattelu
Räsänen oli suojattiensa runkosarjaan varsin tyytyväinen.
Kuva © Antti Varonen
SaPKon neljänneksi luotsannut Pasi Räsänen kertoi runkosarjan osalta kaikkien tavoitteiden täyttyneen. Seuraavaksi pässipaidat tavoittelevat Mestis-historiansa ensimmäistä välieräpaikkaa, mutta kauden päätavoitteena siintää se kaikista kirkkain.

SaPKo päätti runkosarjansa 5-2-voittoon Hermeksestä ja lopulta neljänteen sijaan. Edellisen kerran joukkue ylsi pudotuspeleihin samalta sijalta Pekka Tirkkosen aikana kaudella 2010-11.

Kulunut runkosarja oli SaPKon kymmenen kautta kestäneen Mestis-taipaleen paras. Joukkue keräsi ennätysmäärän pisteitä (88), teki eniten maaleja (169) ja päästi toiseksi vähiten maaleja (149). 

Pässipaidat keräsivät pisteitä tasaisella tahdilla läpi kauden eivätkä sortuneet pitkiin tappioputkiin. Päävalmentaja Pasi Räsänen oli 50 ottelun runkosarjaan syystäkin tyytyväinen.

− Kyllä me tavoitteessa oltiin koko ajan, ja virallinen tavoite oli olla kahdeksan joukossa. Tavoitteemme myös oli, ettei notkahduksia pääse tapahtumaan, ja kolme ottelua taisi ollakin isoin tappioputki.

Seuraavana etappina puolivälierät

Tirkkosen kahden viimeisen valmennuskauden aikana pässilauman tie katkesi molemmilla kerroilla puolivälierissä. Nyt SaPKo kohtaa KeuPan, jonka Ville Nieminen on piiskannut oivaan kevätkuntoon.

− Kyllä me jatketaan omalla tyylillämme. Ruvetaan tunnistaa tilanteita paremmin ja sitä kautta saamaan peliä tiiviimmäksi. Nyt pelataan pelkistä voitoista, ja uskon, että meillä se vahvuus on siinä, ettei meillä ole ollut niitä pitkiä tappioputkia.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljä kertaa. Voitot jakautuivat tasan, joten ennakkosuosikkina lähtevä savonlinnalaisjoukkue ei saa keuruulaisilta yhtäkään tuumaa ylimääräistä siimaa.

− Erittäin energinen vastaiskujoukkue. Kyllä meidän pitää olla hereillä. Tuo KeuPan kotikaukalo luo taas omat haasteensa, mutta kyllä meillä siihen lääkkeet on, SaPKo-luotsi luonnehti tulevaa vastustajaa.

Kysymysmerkkeihin löytyy ratkaisut

Aleksandar Georgijevin lähdön jälkeen vastuunkantajaksi palannut Antti Leskinen torjui lauantaina runkosarjan päätösottelun Hermestä vastaan virheittä. Savonlinnalainen aloittaa näillä näkymin joukkueen maalilla myös puolivälierissä.

− Nyt on selkeä ykkösmaalivahdin paikka hänellä, ja hän kantaa kyllä [joukkuetta]. Jos ajatellaan runkosarjaa, niin 19 peliä ja viisi tappiota ainoastaan niissä peleissä. Hyvällä prosentilla hän on voittanut, Räsänen sanoi luottavaisena.

Pienoinen kysymysmerkki joukkueessa on maalivahtitilanteen lisäksi ollut loukkaantumisia kestämätön puolustus. Kauden aikana joukkueessa piipahtaneet Markus Kojo ja Miro Keskitalo toivat etenkin avauspelaamiseen selkeyttä, mutta ratkaisupeleissä joukkue selviää Räsänen mukaan omin avuin.

− Meillä pystyy noita hyökkääjiä käyttämään. Paalanen pelasi viime kaudella Imatralla pakkina, ja Kainulainen on pelannut treeneissä koko ajan pakkina. Nämä ovat niitä pelejä, joita pojat haluavat pelata, ja he kyllä jaksavat.

Viime keväänä aivan kalkkiviivoille asti jatkopaikasta KooKoon kanssa kamppaillut pässilauma tiedostaan tilaisuutensa tulleen. Seurahistorian ensimmäinen välieräpaikka siintää mielessä, mutta kauden päätavoite on sitäkin korkeammalla.

− Ei ole mitään järkeä pudotuspeleihin lähteä, jos ei ole mestaruus tavoitteena. Kyllä meillä on tavoitteena mennä ihan päätyyn asti, Räsänen naulasi itsevarmana.

» Lähetä palautetta toimitukselle