SaPKo-kapteeni Forsström: "Pelaan elämäni pudotuspelejä tällä hetkellä"

MESTIS / Haastattelu
Juuso Forsström on kovassa pelikunnossa.
Kuva © Antti Varonen
Kolmatta kautta SaPKossa pelaava Forsström on savonlinnalaisten kantavia voimia. Runkosarjassa syöttöjä pistetililleen napsinut pässipaitojen kapteeni on pudotuspeleissä takonut tähän mennessä jo kolme maalia ja viisi syöttöpistettä. Kovassa kunnossa oleva Forsström onkin äitynyt hirmuiseen pelivireeseen Teemu Lepauksen ja Jonatan Tanuksen rinnalla.

SaPKo tarrasi keskiviikkona välieräsarjan ensimmäisen kiinnitykseen Teemu Lepauksen viime hetken voittomaalilla. Kapteeni Juuso Forsström vastasi aiemmin ottelussa sarjan avausmaalista.

− Nyt on laskenut kyllä, mutta oli aika korkea pelin aikana. Nyt alkaa olemaan jo pahimmat höyryt päässeet, Forsström kertoi adrenaliinipitoisuutensa jo laskeneen.

SaPKo ja Espoo United pelasivat keskiviikkona läpi ottelun rinta rinnan, eikä kumpikaan päässyt tasaviisikoin maalien makuun.

− Kyllä eka voitto on aina tärkeä. Se antaa vähän suuntaa kuitenkin. Aina on kivempi voittaa kuin hävitä, mutta ei se vielä mitään merkkaa. Pitkä sarja edessä.

− Pieniin asioihin ne (pelit) ratkeavat. Erikoistilanteisiin oikeastaan. Kaikki maalit tulivat niissä, Forsström totesi.

Vahvoja otteita pitkin kautta esittänyt Forsström onnistui keskiviikkona ensimmäistä kertaa tällä kaudella maalinteossa kotikentällä.

− Kyllä kotipeleissä on aina kiva tehdä maali, kun on yleisöä paikalla. Tärkeään paikkaan ensimmäinen kotimaali tälle kaudelle. En tiedä, mistä se on johtunut, ettei ole tullut. Mutta hyvä että tuli nyt.

Pudotuspeleissä hyökkääjän peli tuntuu kulkevan hyvin. Maaleja ja syöttöpisteitäkin on tullut roppakaupalla.

− Sanotaan, että olen hyvässä kunnossa. On kiva pelata. Varmaan Mestis-tasolla elämäni pudotuspelejä tällä hetkellä pelaan, mutta vielä on matkaa jäljellä. Hyvin on mennyt.

Sarja siirtyy perjantaina Espooseen, mistä SaPKo-kapteenilla on aiemmalta uraltaan muistoja.

− Itse olen Espoossa A-junnuissa pelannut. Jonkin verran on tuttuja pelikavereita vastassa. Kiva palata perjantaina Espoon Metro Areenalle. Tällä kaudella en ole siellä päässytkään vielä pelaamaan.

Vastassa olevaa espoolaisjoukkuetta Forsström kuvailee hyvin liikkuvaksi. Vastustajana United on hyökkääjän mukaan kuitenkin mieluisa.

− Ihan hyvä joukkue, liikkuu hyvin, sopii meille ehkä paremmin kuin Hermes.

SaPKo on saavuttanut jo paljon tällä kaudella. Runkosarjan voitto ja välieräpaikka eivät kuitenkaan merkitse hyökkääjlle vielä mitään.

− Vielä on kirkkain siellä jossain. Sitä me haetaan, kapteeni painotti.

» Lähetä palautetta toimitukselle