Sammalmaa derbyn jälkeen: "Helkkarin hienoa oli pelata"

MESTIS / Haastattelu
Sammalmaa osui jälleen.
Kuva © Timo Savela
Jyväskylässä pelattiin keskiviikkona ensimmäinen Keski-Suomen derby, kun JYP-Akatemia kohtasi vieraita Keuruulta. Kotijoukkueen kultakypärä Joonas Sammalmaa napautti jälleen maalin ja oli ottelun jälkeen innoissaan uuden paikalliskamppailun tunnelmasta.

JYP-Akatemian ja KeuPan välille on rakennettu viime aikoina paikalliskamppailua, Keski-Suomen derbyä. Keskiviikkona joukkueet kohtasivat Jyväskylässä ensimmäisen kerran, ja tapahtuman voisi luonnehtia olevan onnistunut.

JYP-Akatemia voitti ottelun lopulta 5-2, mutta loppulukemat eivät tänään kertoneet koko totuutta. KeuPa onnistui horjuttamaan jyväskyläläisiä vahvasti rohkealla ja aktiivisella pelaamisellaan. 

− Kolme pistettä tietenkin lämmittää, mutta ei ollut paras peli meiltä. Parannettavaa jäi kyllä paljon, totesi hyökkääjä Joonas Sammalmaa. 

Sammalmaa oli ennen illan ottelua Mestiksen pistepörssissä seitsemäntenä ja hyvä vire jatkui tänään maalin muodossa. Toinenkin oli lähellä, mutta osuma hylättiin lopulta videotarkistuksen jälkeen. 

Tavoitteena Liiga

Pienikokoinen laitahyökkääjä on päässyt edelliskausina kokeilemaan Liigassa yhdentoista ottelun verran, mutta ei ole pirteistä otteistaan huolimatta onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa JYPin riveissä.

Tällä kaudella liigaotteluita ei ole vielä vyölle kertynyt, vaikka Sammalmaa pelaa tällä hetkellä uransa tehokkainta kautta Mestiksessä ja on sarjan mittapuulla hyökkäyspäässä parhaimmillaan jopa dominoiva.

JYP-Akatemian ja JYPin välinen pelaajaliikenne on tällä kaudella ollut vilkasta, joka on johtunut loukkaantumisista JYPin miehistössä. Tämän takia voisi olettaa, että JYP-Akatemian paras pistemieskin pääsisi tällä kaudella vielä kokeilemaan liigavauhtia. 

Onko Sammalmaa sitten jo odottanut kutsua JYPin matkaan tälle kaudelle?

− Tottakai minun tavoitteeni on Liigassa. Mutta en ole sitä sen enempää nyt miettinyt. Täällä saan pelata paljon ja sitä kautta kehittyä. Keskittyminen on sataprosenttisesti meidän otteluissa täällä. 

Yksi syy miksi Sammalmaata ei ole nähty tällä kaudella liigajäillä voi olla se, että JYPillä on joukkueessa positiivinen ongelma laitahyökkääjien kanssa. JYP-Akatemiasta paikkaajat ovat tulleet pääasiassa puolustukseen ja keskushyökkääjäosastolle. 

Jyväskylässä nähtiin keskiviikkoiltana hieno tapahtuma. Paikanpäällä oli yli tuhat katsojaa ja myös Keuruulta oli saatu paljon kannattajia Jyväskylään. Tunnelma oli paikoittain jopa karnevaalimainen. 

− Helkkarin hienoa oli kyllä pelata. Hieno meininki oli hallissa ja oli hienoa nähdä, että Keuruultakin oli saatu tänne porukkaa, hehkutti Sammalmaa. 

Keski-Suomen derbyn Jyväskylän osa kaksi nähdään ensi viikon perjantaina, kun KeuPa tulee uudestaan vierailulle Jyväskylään. On mielenkiintoista nähdä, saadaanko tästä kehitettyä jatkuva perinne ja kunnon paikalliskamppailu Keski-Suomeen. Jyväskylän ensi-ilta näytti jo lupaavalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle