Sami Rajaniemi: "Pohjalla käytiin, mutta sieltä kuitenkin noustiin"

LIIGA / Haastattelu
Sami Rajaniemi pääsi viime kaudella ottamaan Pekka Saravosta mittaa Kärppien paidassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Jukureiden kauden ensimmäinen vieraspeli, heti maukas voitto Porin Ässistä ja maalivahti Sami Rajaniemen oli syytäkin hymyillä. Värikkään viime kauden jälkeen nuori maalivahti on löytänyt uuden kotinsa Mikkelistä.

Mikkelin Jukurit suuntasi tiistaina Poriin kohti joukkueen Liiga-taipaleen ensimmäistä vierasottelua. Tavoitteena voitto, mikäs muukaan ja sen joukkue onnistui itselleen lopulta lukemin 3−2 nappaamaan.

Täksi kaudeksi Jukureihin siirtynyt 24-vuotias maalivahti Sami Rajaniemi oli Porin illassa mies paikallaan. Illan saldoksi kertyneet 18 torjuntaa eivät ole suurimmasta päästä, mutta joukkoon mahtui muutamia erittäin tärkeitä koppeja.

− Tiesimme mihin tulemme, kun Poria kohti lähdimme matkaamaan. Isomäestä ei koskaan saa helpolla pisteitä, mutta pysyimme hyvin pelisuunnitelmassamme ja varsinkin puolustus toimi tänään mainiosti. Hieno peli ja voitto tuli, sehän se tärkeintä on.

Viime kaudella Liigaa niin Pelicansin kuin Kärppienkin riveissä pelannut Rajaniemi on sopeutunut hyvin uuteen joukkueeseensa ja kotikaupunkiinsa.

− Meillä on todella mahtava meininki joukkueen sisällä ja olen tutustunut moniin uusiin pelaajiin. Olemme varmasti yksi yhtenäisimmistä joukkueista tässä sarjassa, vaikka Jukureiden pelaajisto paljon viime kauden jälkeen muuttuikin.

− Mikkelissä on nyt hyvä kiekkobuumi päällä ja koko kaupunki on hyvin mukana menossa. Organisaatiossa on kaikki ihan viimeisen päälle, eikä tekemisen laatu kalpene yhtään muihin seuroihin verrattaessa, Rajaniemi kehui.

Oulun kevät opetti ja kehitti

Nuori maalivahti siirtyi Lahdesta Ouluun viime vuoden joulukuun alussa ja pelasi Kärpissä erittäin vahvan kevään. Lopputuloksena olivat pronssiset mitalit, kun Tappara kukisti Kärpät välierissä ja tie vei pronssiotteluun. Aina ei kaikki kuitenkaan sujunut ruusuisesti.

− Viime kaudesta tarttui ainakin paljon kokemuksia  mukaan ja yleisestikin kaikesta jäi lopulta positiivinen maku. Kausi oli värikäs ja täytyy sanoa, että kyllä siinä jossain kohtaa käytiin aika pohjalla, mutta sieltä kuitenkin noustiin. Jääkiekko on välillä ihmeellinen peli, Rajaniemi totesi hieman haikean oloisena.

− Ei auta murehtia, mitä tapahtuu ensi viikolla tai huomennakaan, vaan päivä kerrallaan pitää keskittyä omaan tekemiseen. Joka päivä kun yrittää kaikkensa, niin välillä tapahtuu hyviäkin asioita

Rajaniemi on toistaiseksi pelannut kaikki Jukureiden ottelut. Runsas peliaika luonnollisesti miellyttää maalivahtia. Kehuja hän jakaa lähimmille treenikavereilleen.

− On toki hyvä homma, että olen päässyt pelaamaan paljon. Toki aina on paljon asioita, mitä pitää omassa tekemisessä pyrkiä parantamaan. Toisena maalivahtina meillä oleva Norjan Mika ei ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta hyvin olemme tulleet toimeen ja hän on mukava kaveri. Maalivahtivalmennuksesta vastaava Mika Tarvainen täydentää hyvin toimivan kolmikkomme.

» Lähetä palautetta toimitukselle