Salonoja: "Negatiivisuus Bluesin ympärillä oli liikaa"

MESTIS / Haastattelu
Metro Areenalla nähdään tulevalla kaudella Mestis-kiekkoa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo United piti keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jossa kerrottiin uuden organisaation toiminnasta. Aluksi mukana ovat jääkiekko- ja koripallojoukkueet.

Jääkiekkojoukkueista mukana on Jussi Salonojan tänä keväänä perustama seura. Koripallossa sateenvarjon alle tulee aikaisemmin Hongan nimellä pelannut joukkue. Jatkossa käydään neuvotteluja myös jalkapallon ja salibandyn liittämisestä seurakokonaisuuteen.

− Suomessa tällaista ei ole. Vaikka HIFK on nimenä mukana jääkiekossa ja jalkapallossa, kyse on kuitenkin eri organisaatioista.

Salonoja itse tulee toimimaan organisaation toimitusjohtajana. Samalla hän toi esiin sen, että junioreita tullaan arvostamaan.

− 3000 kausikorttia tullaan antamaan kasvattajaseurojen junioreille.

Jääkiekossa sarjatasona on aluksi Mestis. Pitkällä tähtäimellä tavoitteet ovat kovat, mutta aloitus rauhallinen.

− Joukkueesta tulee ihan kohtuullinen joukkue järkevällä tasolla. Vähintään puolet on tarkoitus olla Espoosta koko ajan, mieluummin jopa kaksi kolmasosaa. Kokonaisbudjetti jääkiekossa on noin 800 000 euroa.

Se on toki toiseksi korkeimmalle sarjatasolle iso lukema, ja joukkueena tavoite on olla kärjessä mahdollisimman pian.

− Mestiksen mestaruutta toki lähdetään hakemaan. Taloudellisesti Mestis-joukkueen pyörittäminen on huomattavasti edullisempaa kuin liigajoukkueen.

− Liigaan tähdätään kolmen vuoden päästä. Pari vuotta pelataan rauhassa Mestistä, rakennetaan samalla junioriorganisaation kautta tulevaisuutta kasaan. Kun meillä on hyvä juniorituotanto, saadaan halvemmalla pelaajia.

Toiveissa lisää nuoria tähtiä

Edustusjoukkueet tulevat pelaamaan Espoo Unitedin nimellä, mikä ei innosta merkittävää osaa Bluesin otteita tiivisti seuranneita kannattajia.

− Ymmärrän Espoo Bluesin historian, koska olen itsekin ollut siinä mukana. Kuitenkin se vyyhti, mitä lähdin purkamaan jo viime vuoden lopulla, oli sellainen sotku.

− Negatiivisuus sen ympärillä oli valtaisa. Jos olisimme jatkaneet Liigassa, rahan tuhlaaminen olisi vain jatkunut, varsinkin kun kaikki velat olisi pitänyt maksaa. Halusimme puhtaan lähdön, joten tultiin tähän näkemykseen.

Organisaatiouudistuksen myötä myös naisten joukkue tulee pelaamaan Espoon Areenalle.

− Miehet pelaavat isolla areenalla, naiset pelaavat pienemmässä hallissa, jossa myös juniorit pelaavat suurimman osan otteluistaan.

Salonoja toivoo myös, että pelaajatuotannon taso nousee Espoossa. Vaikka mestaruuksia on tullut lähes joka vuosi, todelliset espoolaiset supertähdet puuttuvat.

− Miksi tähtiä ei voisi tulla omasta junioriorganisaatiosta? Junioriorganisaatioon ja akatemiaan panostetaan sen verran, että saadaan huippuyksilöitä.

− Täytyy katsoa, mitä valmennuksessa voidaan tehdä eri tavalla. Joukkueet ovat menestyneet, mutta huippuyksilöitä ei ole tullut.

» Lähetä palautetta toimitukselle