Saksan superlupaus: "Kontiola on paras pelaaja, jota vastaan olen pelannut"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Draisaitl sai kisoissa seurata läheltä NHL-tähtien, kuten tässä Mihail Grabovskin toimintaa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Yksin kesän varaustilaisuuden kuumimmista nimistä on saksalainen Leon Draisaitl. Minskin MM-kisoissa arvokisadebyyttinsä tehnyt toisen polven kiekkoilija hehkutti päätösottelunsa jälkeen Petri Kontiolaa.

Vasta 18-vuotias saksalaishyökkääjä Leon Draisaitl pelasi Minskissä uransa ensimmäiset aikuisten arvokilpailut. Tulevan kesän NHL:n varaustilaisuuden aivan kärkinimiin lukeutuva Draisaitl oli tyytyväinen omaan peliinsä, mutta joukkueen suorituksessa oli parantamisen varaa.

- Pelimme oli ihan kohtalaista. Emme saaneet kaikkia voittoja tai pisteitä, joita halusimme, mutta teimme kyllä töitä ja pystyimme pelaamaan tasapäin kaikkia joukkueita vastaan. Annoimme kuitenkin liikaa maalipaikkoja melkein jokaisessa ottelussa, se oli se suurin ongelma.

- Henkilökohtaisesti pelasin mielestäni hyvin. Tämä oli kuitenkin ensimmäisen miesten MM-kisaturnaukseni, niin kyllä siihen nähden pelasin hyvän turnauksen.

Draisaitl iski seitsemässä pelaamassaan ottelussa tilastoihin tehot 1+3. Suurin hyöty turnauksesta ei kuitenkaan tullut numeroiden muodossa.

- Opin täällä todella paljon. En ollut koskaan ennen pelannut aikuisia vastaan. Se on todella erilaista kuin junioreita vastaan, paljon kovempaa peliä. Sain tästä paljon arvokasta kokemusta, varsinkin kun vastassa oli pelaajia, joista monet ovat pelanneet paljon NHL:ssä ja KHL:ssä.

- Pelaajat täällä ovat paljon vahvempia, kokeneempia ja oikeastaan joka suhteessa parempia kuin esimerkiksi Kanadan juniorisarjojen kovimmissakin joukkueissa. Kyllä siinä on iso ero pelaako miehiä vai poikia vastaan.

18-vuotiaan pelaajan kutsuminen miesten MM-kisoihin ei ole kovin yleistä. Draisaitl osasi kuitenkin odottaa puhelua Saksan päävalmentajalta.

- Tiesin jo aiemmin talvella, että minut kutsutaan leirille. Sen jälkeen kaikki oli vain minusta itsestäni kiinni, mutta mielestäni pelasin hyvin ja ansaitsin kyllä paikkani tässä joukkuessa.

Leonin isä Peter Draisaitl pelasi 1980- ja 1990-luvuilla yhteensä seitsemät MM-kisat ja kolmet olympialaiset. Isä antoi vinkkejä myös Minskiin lähteneelle jälkikasvulleen.

- Isäni pelasi paljon arvokisoissa, ja hän kertoi minulle paljon millaista täällä on ja mikä täällä odottaa. Osasin sen pohjalta odottaa erittäin kovatasoista turnausta. Hän käski nauttia pelaamisesta maailman parhaita pelaajia vastaan.

Parhaista pelaajista puheen ollen, Draisaitlilta löytyi kysyttäessä asiaan yllättävä mielipide.

- Ennakkoon odotin tietenkin eniten Aleksandr Ovetškinin ja muiden supertähtien kohtaamista. Suurimman vaikutuksen minuun teki täällä kuitenkin Petri Kontiola. Hän on mielestäni aivan maailman kärkipelaajia, pelisilmä on todella huippuluokkaa. Hänen peliään oli erittäin hauska katsoa ja ottaa siitä oppia.

Draisaitlia odotetaan varattavaksi kesän varaustilaisuudessa jopa neljän ensimmäisen varauksen joukossa. Näytöt kisoja ajatellen on nyt annettu, ja reilun kuukauden odotus alkanut.

- Olen innoissani draftista. Nyt en tietenkään enää voi tehdä asian eteen mitään, mutta menen paikan päälle ja aion nauttia tapahtumasta täysillä perheeni kanssa. Mikä vain joukkue minut siten varaakin, niin tulen olemaan varauksesta todella iloinen ja ylpeä, ja aion tehdä kaikkeni murtautuakseni kokoonpanoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle