Saksa möyhensi Slovakiaa – ”En sanoisi sitä sensaatioksi”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saksan 1-1-tasoituksen tehnyt Patrick Hager uhrautui myös omalla maalilla.
Saksa oli löytänyt pelin juonen Pietarin iltapäiväotteluun Slovakiaa vastaan. Slovakit aloittivat hyvin, mutta viimeiset 50 minuuttia saksalaiset veivät peliä mielin määrin. Saksan 1-1-tasoituksesta vastannut Patrick Hager riemuitsi selvästä voitosta.

Slovakia tuli otteluun Saksaa vastaan hyvin ja sai ajoittain pitkiä pyörityksiä aikaan Saksan päätyyn. Kun slovakeista Peter Cehlarik laittoi kiekon maaliin ennen avauserän puoliväliä, näytti siltä, että Saksa jäi tässäkin pelissä toiseksi, kuten ennakkoon saattoi arvella.

Saksa löysi kuitenkin uuden vaihteen koneeseensa ensimmäisen erän lopulla. Slovakia puolestaan näytti voimattomalta tämän jälkeen, eikä sille suotu juurikaan maalintekopaikkoja. Slovakkien keskialueen ylitys tuntui tuottavan ylittämättömiä vaikeuksia, eikä alueelle päästyäänkään joukkue saanut luotua kuin harvoja tekopaikkoja.

Saksa sen sijaan onnistui luomaan kerta toisensa jälkeen vaarallisia paikkoja ja oli pelin päällä viimeiset 50 minuuttia ottelusta. Joukkueelle turnauksen alku on ollut kaiken kaikkiaan vaikea, mutta tällä kertaa saksalaisten pelisuunnitelma piti.

− Turnauksemme alku oli todella vaikea, emmekä saaneet haluamaamme alkua. Tänään ensimmäisen erän teema oli puolustaa hyvin, eikä antaa paljoa hyviä maalintekopaikkoja ja mielestäni onnistuimme siinä hyvin. Se ensimmäinen maali oli vähä harmillinen, saksalaisten avausmaalin iskenyt Patrick Hager avasi.

"Kun viimein teimme avausmaalin toisessa erässä, saimme siitä paljon itseluottamusta"

Toiseen erään saksalaiset tulivat vielä ensimmäisen erän loppua energisemmin ja otti kuskin paikan. Slovakia oli vastaantulija.

− Saimme jo ennen avausmaaliamme hyviä paikkoja, mutta emme onnistuneet. Kun viimein teimme avausmaalin toisessa erässä, saimme siitä paljon itseluottamusta ja sitä kautta tunsimme, että voimme ottaa tästä voiton, Hager kertoi.

− Maalin myötä itseluottamus kasvoi ja pelisuunnitelmamme alkoi toimia, hallitsimme täysin toista ja kolmatta erää, hän tunnelmoi.

Se, että Slovakia kaatui peräti lukemin 5-1 on melkoinen yllätys. Lähtökohtaisesti Slovakian nippu on saksalaisten omaa vahvempi, mutta kentällä tilanne näytti nurinkuriselta.

Hager kuitenkaan ei kuvaillut tulosta yllättäväksi.

− En sanoisi sitä sensaatioksi, vaikka Slovakia on hyvä joukkue, mekin osaamme kuitenkin pelata jääkiekkoa ja olemme näyttäneet sen kahdessa ensimmäisessä pelissämme. Olimme tänään tehokkaita maalipaikoilla ja onnistuimme pitämään pelin ehjänä 60 minuuttia, joten 5-1-tulos on ansaittu.

Saksan seuraava ottelu on jälleen suuri haaste. Torstaina saksalaiset luistelevat Kanadaa vastaan Pietarin iltaottelussa. Slovakia-voiton kautta saadulla itseluottamuksella saksalaiset lähtevät luottavaisin mielin vaahteranlehtien kaatoon.

− Se tulee olemaan samanlainen peli kuin Suomea vastaan. Kanada on yksi maailman parhaista kiekkomaista. Siinä ottelussa ei saa ottaa liikaa jäähyjä ja pitää olla rauhallinen omalla alueella. Pitää onnistua vielä paremmin niistä harvoista paikoista, mitä tarjotaan.

− Heillä oli viime vuonna uskomaton joukkue ja se on myös tänä vuonna kova. Meidän täytyy puolustaa hyvin ja maalivahdin täytyy onnistua, jotta voisimme voittaa Kanadan.