SaiPan Oksanen: "Lähtökohta oli se, että neljää peliä ei hävitä putkeen"

LIIGA / Haastattelu
Ahti Oksanen ja muu SaiPa-joukkue päätti, ettei tappio tule maanantaina kysymykseenkään.
Kuva © Topi Lainio
SaiPa onnistui pidentämään ottelusarjaa voittamalla neljännen puolivälieräottelun TPS:ää vastaan. Tällä kertaa SaiPa onnistui välttämään kohtalokkaat virheet, mikä oli avain voittoon.

SaiPalle lähtöasetelma neljänteen otteluun oli selvä. Tappio tietäisi kauden päättymistä, voitolla seuraava peli pelattaisiin kahden päivän kuluttua.

− Joukkue saatiin kasaan, ja tämä oli hyvä suoritus meiltä, SaiPan hyökkääjä Ahti Oksanen kommentoi.

− Lähtökohtana oli se, että neljää peliä ei hävitä putkeen. Tämä peli hoidetaan keinolla millä hyvänsä, ja sen jälkeen keskitytään seuraavaan.

Liigassa ottelusarjan 0−3-tilanne on käännetty voitoksi ainoastaan kerran. Tämän tempun teki Blues kuusi vuotta sitten. Oksanen pelasi silloin Bluesin junioreissa, sillä hän ei yliopistouran alkua odottaessaan voinut pelata miesten joukkueessa.

− Muistan katsoneeni sitä sarjaa. Tiedän, että vaikeaa se on, mutta ei mahdotonta.

SaiPa teki ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen pudotuspeliottelun avausmaalin. Se oli Oksasen mukaan suuri asia henkisesti, vaikka SaiPa onkin usein noussut voittoon ilman avausmaalin tekemistä.

− Onhan se tärkeää, ettei joudu takaa-ajoasemaan heti pelin alkuun.

Toinen henkisesti suuri voitto nähtiin ensimmäisessä erässä, kun pelattiin neljällä neljää vastaan. Viimeksi Lappeenrannassa TPS iski vastaavassa tilanteessa kolme maalia, mutta tällä kertaa tilanne kääntyi SaiPan eduksi, kun TPS otti toisen rangaistuksen. Topi Nättinen ampui neljällä kolmea vastaan voittomaaliksi jääneen 2−0-osuman.

− Käytiin sitäkin ennen peliä läpi, sillä ei voi aina neljällä neljää vastaan soida omissa. Hyvä, että toimi tänään, eikä viimekertainen kohtalo toistunut tällä kertaa, Oksanen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle