SaiPan maalitykki nyrkkeili itsensä ulos: ”On puolustettava itseään!”

LIIGA / Haastattelu
SaiPan Dave Spina ei tällä kertaa noussut esiin taitavilla maaleillaan.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Dave Spinan perjantai-illasta tuli kaksijakoinen. Ensin laituri johdatti SaiPan hyvään alkuun kultakypärä hehkuen. Sitten paloi pinna.

- Olen iloinen voitosta. Pelasin hienosti ennen ulosajoa. En halunnut katsoa loppupeliä, olin niin vihainen. Katson usein kaikki pelit kotona, teen niin nytkin.

- Hallitsimme peliä täysin. Kenttämme sai monta hyvää pyöritystä aikaan, Spina kehui.

Ulosajotilanteessa SaiPan kultakypärä tulistui totaalisesti Ilveksen Antti Tyrväiselle, joka oli vastikään kaatanut Spinan kumoon pelitilanteen oltua jo ohi. Spina nousi ylös, ampaisi Tyrväisen perään ja löi Ilves-hyökkääjää naamaan nyrkillä.

- Otin kahdessa perättäisessä aloituksessa mailaniskun päähäni. Ja saamme koko ajan enemmän jäähyjä kuin he. Sitten saan iskun kylkiluihini, en ole tehnyt sitä itse koskaan, Spina ihmetteli.

- Pelasimme hyvin omassa päässä, pääsimme hyökkäämään, he saivat jäähyn ja sitten he tekevät likaisia temppujaan. Tuomareilla on valta käsissään pelistä. He päättivät vain antaa kaiken tapahtua. On puolustettava itseään.

Siitä lähtee Spinan heijari.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

"Oliko tuo reilua?"

Tyrväinen oli suunsoitollaan ja taklauksillaan koko ottelun ajan isossa roolissa SaiPa-pelaajien hiillostamisessa. Palkintona nyrkinisku naamaan, mutta myös SaiPan parhaan hyökkääjän saaminen ulos pelistä.

- Jos olisin lyönyt kovaa, hän ei olisi hymyillyt maassa ja noussut ylös. Löin häntä ja hän sukelsi jäähän. Oliko tuo reilua?

- Voitte katsoa itse videolta, löinkö oikeasti niin lujaa häntä. Tai onko isku naamaan pahempi kuin kylkiluihin. Päättäkää te.

Jo kolmetoista liigamaalia tällä kaudella iskeneeltä Spinalta ei herunut suuresti sympatiaa Tyrväiselle tai ottelun tuomaristolle.

- Hän [Tyrväinen] on tehokas työssään. Tuomarien on päätettävä, onko tuo likaista peliä. Jotkut saavat työnsä sukeltamisesta ja tekevät sen tehokkaasti, Spina arvioi.

- En voi puhua tuomarien puolesta, mutta kun tarpeeksi monta iskua päähän ja kylkiluihin saa, on puolustettava itseään.

» Lähetä palautetta toimitukselle