"Saimmepahan hyökätä" - hukatut ylivoimamahdollisuudet jäivät harmittamaan Kontiolaa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Petri Kontiola toimii Venäjän EHT:lla Suomen joukkueen kapteenina.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomen neljä hukattua ylivoimaa jäivät harmittamaan Petri Kontiolaa voitosta huolimatta. 4-1-lukemin päättynyt ottelu oli Kontiolan mielestä yksipuolinen Leijonien aktiivisuuden johdosta.

Suomen joukkueen kapteenin C-kirjainta Venäjän EHT-turnauksessa kantava Petri Kontiola oli tyytyväinen Leijonien voittoon perjantain päiväpelissä, mutta löysi pelistä myös parannettavaa.

Historiallisessa ensimmäisessä maiden välisessä A-maaottelussa Suomi kaatoi Etelä-Korean lukemin 4-1.

- Hyvä peli meiltä. Olimme aktiivisia alusta asti ja ensimmäinen erä oli täysin meidän hallintaamme, Kontiola tuumi pelin jälkeen.

Ensimmäisen erän jälkeenkin ottelu oli käytännössä loppuun asti täydellistä suomalaishallintaa. Etelä-Korea pystyi luomaan painetta Suomen päätyyn ainoastaan päästessään pelaamaan ylivoimalla.

Kontiola painottikin, että Suomen pitää ottaa vähemmän jäähyjä seuraavassa ottelussa, jossa Suomi kohtaa Venäjän.

- Jos jotain virheitä halutaan hakea, niin otimme muutaman turhan jäähyn, jotka pitäisi pystyä välttämään, mies tuumi

Suomen painostuksesta huolimatta Etelä-Korea vastasi ottelun avausmaalista, kun Ki-Sung Kim laukoi kiekon ohi leijonavahti Karri Rämön vain hetki Juuso Puustisen rangaistuksen päättymisen jälkeen.

Kontiola ei osannut odottaa Etelä-Korean tekevän ensimmäistä maalia.

- Yllättäen kyllä kaveri sai ensimmäisen maalin. Tuntui kyllä hyvältä kuitata peli tasoihin heti seuraavassa vaihdossa ja siten tulla peliin taas täysillä mukaan, hän kertoi ensimmäisen erän kulusta.

Tuleva olympiaisäntä Etelä-Korea on kiekkoyleisölle uusi tuttavuus EHT-tasolla. Suomen joukkueessa vastustajasta tiedettiin kuitenkin jo ennen peliä, että vastaan on tulossa kovasti taisteleva ryhmä.

- Oli tiedossa, että he pelaavat isolla sydämellä. Blokkaavat paljon laukauksia ja pelaavat todella tiivistä puolustuspeliä oman maalinsa edustalla. Lisättynä tähän vielä hyvä maalivahtipeli, niin kyllä vastustaja oli pitkälti sellainen, kuin mitä osasimme odottaakin.

Ottelun laukaukset kirjattiin Suomelle lopulta peräti 56-13. Suomi pääsi yrittämään maalintekoa neljä kertaa myös ylivoimalla onnistumatta kuitenkaan maalinteossa.

Vaikka ottelu voittoon päättyikin, jäivät hukatut ylivoimamahdollisuudet harmittamaan Kontiolaa.

- Ylivoimapeliä meidän on pakko parantaa. Kyllähän siinä hyviä paikkoja oli, mutta vain maaleilla on ylivoimassa merkitystä ja ne jäivät puuttumaan tänään, mies manasi.

Kysyttäessä Kontiolalta oliko ottelu Suomen kannalta hieman yksipuolinen, mies myönsi asian kohteliaasti. Tähän syyksi hän kuitenkin mainitsee Suomen joukkueen onnistumisen vastustajan rajallisten taitojen sijaan.

- Olihan se hieman yksipuolinen peli. Kuten sanoin, niin me olimme aktiivisia ja annoimme kovan paineen heidän puolustusalueella. Sen johdosta heillä oli melkoinen kiire omassa päässä ja pääsimme hallitsemaan peliä. Saimmepahan ainakin hyökätä, Kontiola totesi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle