Saarijärvi: "Tämä oli hyvä näpäytys meille"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
– Ei putoamisesta kannata liikaa paineita ottaa. Paineet pitää saada tietyille rajoille, että saa itsestään parhaan irti. Mennään vaihto kerrallaan, eikä mietitä yhtään pidemmälle, Saarijärvi sanoi.

Nuoret Leijona olivat ensimmäisessä karsintapelissään unessa. Suomen Vili Saarijärvi sanoi, ettei vaisuus johtunut ainakaan valmistautumisesta.

− Ihan samalla tavalla valmistauduttiin kuin muihinkin peleihin tähän asti. Tiedostimme, sen että kahdella voitolla pysymme näissä karkeloissa ja kahdella häviöllä lähdetään toisiin karkeloihin.

Selvää syytä puolustaja ei heikolle peliesitykselle keksinyt. Huomisen ottelussa joukkueen täytyy Saarijärven mukaan pysyä kärsivällisenä.

− On paha sanoa, mistä huono peli johtui. Emme olleet terävimmillämme alussa, vaikka halusimme hyvän alun peliin. Sitä emme saaneet. Siinä vaiheessa pitää vain olla kärsivällinen, eikä turhautua.

Saarijärven mukaan Suomen pelissä täytyy tulla parannusta erityisesti kolmessa asiassa, jotta voitto irtoaa huomennakin. Myös valmennus painotti samoja asioita ottelun jälkeen.

− Huomiselle pitää saada voittamisen ydinasioita: kamppailupelaamista, kiekkojen blokkaamista ja se viimeinen vaihde, että pistetään kiekkoa maaliin. Mikään ei tule ilmaiseksi ja se on tässä turnauksessa nähty.

Suomen avauspelissä oli kuitenkin jotain hyvääkin. Muun muassa maalivahti Veini Vehviläinen sai Saarijärveltä kehut.

− Voitto ja Veinin peli ovat aika lailla ne hyvät asiat, jotka tästä pelistä otetaan mukaan. Veini pelasi loistavan pelin ja piti meitä pystyssä. Huomiseen pitää parantaa paljon ja saada ehjempi peli.

Latvian roikkuminen mukana pelissä oli joukkueelle hyvä herätys.

− Tämä oli varmasti näpäytys meille. Meidän pitää olla valmiita pelaamaan jokaisen pelin jokaisessa erässä. Ehkä vähän vain katselimme ensimmäisessä erässä, vaikka sellaista ei saisi missään nimessä tapahtua.

Saarijärvi pääsi iskemään Suomen ensimmäisen maalin ylivoimalla avauserässä.

− Maalista tuli hyvä mieli, mutta olisi sen voinut aikaisemminkin tässä turnauksessa tehdä.

− Maalissa oli sovittu kuvio. Aapeli otti hyvän aloitusvoiton. Kun Eeli pelattiin kahdella pois, sain väylän ampua. Siinä oli pikku ruuhka maalin edessä, niin ei tainnut maalivahti paljon nähdä, Saarijärvi kertasi osumaa.

Nuoret Leijonat ovat painottaneet sitä, että haluavat turnauksen viimeisissä peleissä antaa parastaan ja näyttää, että he osaavat pelata. Tavoitteeseen ei ole päästy.

− Ehkä Ruotsi-pelin ensimmäiseen erään voi olla tyytyväinen, ja Sveitsi-peli oli meiltä kohtuullisen hyvä suoritus. Tänään ei sitten taas oltu omalla tasolla. Huomenna otetaan voitto sellaisella pelillä, että voimme näyttää, millaisia Suomi-poikia oikeasti olemme.

» Lähetä palautetta toimitukselle