Saarelainen pelasi viime kauden lopun KooKoossa, ja sitä ennen HIFK:ssa.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Saarelainen vaikeiden kausien jälkeen KeuPaan − "Olen pelaaja, joka pystyy tekemään pisteitä"

HIFK:n nuorisojoukkueissa kovaa jälkeä tehnyt Miro-Pekka Saarelainen päätyi täksi kaudeksi KooKoon kautta Mestis-joukkue KeuPaan.

Miro-Pekka Saarelainen siirtyi täksi kaudeksi Keuruun ylpeyteen KeuPaan. HIFK:ssa Liigaakin maistamaan päässyt hyökkääjä on kotiutunut Keski-Suomeen hyvin.

− Keuruulla on mukava olla. Täällä on hyvät puitteet. Sali ja uimahalli ovat lähellä, ja niitä saa käyttää vapaasti. Myös jäähalli on lähellä.

Viime kaudella HIFK:ssa aloittanut, mutta kauden mittaan monessa eri joukkueessa vieraillut pelaaja päätyi KeuPaan varsin tavallisen tarinan kautta.

− Sopimusta ei tullut muualle ja KeuPa oli mahdollisista vaihtoehdoista paras. Tämä on paras paikka minulle tällä hetkellä, Saarelainen uskoo.

Saarelaisella on kokemusta Mestiksestä hajaotteluiden verran, mutta alkava kausi on miehen ensimmäinen kokonainen Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Sarjan anatomia on tullut 23-vuotiaalle tutuksi.

− Tämä on hyvä ja vauhdikas sarja. Pelit ovat tasaisia ja kovia − kuten toki muissakin sarjoissa. Mikä joukkue tahansa voi voittaa minkä tahansa toisen joukkueen.

Vaikeiden vuosien jälkeen kohti valoa

HIFK:n A-nuorissa kovia pistemääriä iskenyt hyökkääjä lähtee kauteen maltillisin mielin.

− En ole asettanut henkilökohtaisia pistetavoitteita, mutta kova halu on kehittyä. Se on se tärkein juttu joka kaudella.

Vaikka muutama viime kausi onkin ollut Saarelaiselle pisteiden valossa hiljaisempi, ei hän ole muuttanut pelillisiä asioita tekemisessään.

− Pyrin pelaamaan samalla tavalla kuin aikanaan A-nuorissa. Olen pelaaja, joka pystyy tekemään pisteitä. Sellainen haluan olla. Aika näyttää, mitä tuleman pitää.

Keuruulla on myös kova usko omaan tekemiseen.

− Meillä on mahdollisuudet mihin vain. Laadukas joukkueemme taistelee voitosta joka ilta, täräyttää Saarelainen.

Monien muidenkin potentiaalisten johtavien pelaajien joukosta esiin nousee yksi nimi.

Lauri Huhdanpää on taitava pelaaja, joka on näppärä kiekon kanssa. Häntä kannattaa seurata, Saarelainen vinkkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KeuPan miehistöön lisää vahvistusta - Lukko lähettää viisi pelaajaa Keuruulle

MESTIS | 15.8.2017 22:06
Aiemmin JYPistä joukkueeseensa vahvistusta saanut KeuPa täydentyy vielä Lukosta saapuvilla Matias Rauvolalla, Heikki Liedeksellä, Joonas Niemelällä sekä maalivahti Sebastian Ylösellä. lue lisää

Ilveksen Ahoniemi loppukauden Turussa

MESTIS | 4.1.2018 19:52
Ilveksen sopimuspelaaja Niko Ahoniemi siirtyy TUTOon. Lisäksi seura tiedotti lainaliikenteestä myös poispäin ja uudesta A-nuorten vahvistuksesta. lue lisää

Kolme toivetta: Keuruulle eväitä huippuvireen jatkamiseen ja tulevaisuuteen

MESTIS | 23.12.2017 16:00
Suureksi yllätykseksi Mestiksen piikkipaikalta joulutauolle lähteneen KeuPa HT:n meno on ollut vakuuttavaa. Erityisesti joukkueen hyökkäyspelaaminen on kerännyt ihastelua. lue lisää

Suomenmestari Tuokkola KeuPan tolppien väliin - "Todellinen laatuvahti"

MESTIS | 14.11.2017 22:25
Mestiksen kärjessä majaileva KeuPa saa maalivahtiosastolleen kokeneen vahvistuksen, kun alkukauden Itävallassa torjunut Pekka Tuokkola siirtyy keuruulaisryhmään. lue lisää

Joona Erving Jatkoajan valinta kuukauden Mestis-pelaajaksi: "Pelataan sille, kuka istuu vieressä"

MESTIS | 3.11.2017 15:23
Jatkoajan Mestis-toimitus valitsee tälläkin kaudella joka kuukausi kuukauden pelaajan. Lokakuussa valinta kohdistui KeuPan puolustajaan Joona Ervingiin. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Miro-Pekka Saarelainen

KeuPa HT #12 R vlh
s. 1994
177CM / 81KG
SOPIMUS: Laina (Lukko)