Säilynoja: "En tiedä onko Kekäläisen saappaisiin kukaan valmis astumaan"

LIIGA / Haastattelu
Keijo Säilynoja on kevään ajan tuplatoimitusjohtaja.
Kuva © Jussi Kivimäki
Jarmo Kekäläisen vastuutehtävistä ison osan kontolleen ottava Keijo Säilynoja toivoo voivansa pysyä paljolti taustalla. Hänen työtään keväällä helpottaa Kekäläisen jättämä timantiksi hiottu organisaatio.

Keijo Säilynoja ottaa Jarmo Kekäläisen lähdettyä ison osan seuran toimitusjohtajan vastuista harteilleen. Entinen jokeripelaaja on aiemmin päätoimenaan työskennellyt emoyhtiön Jokerit HC Oyj:n toimitusjohtajana.

Säilynoja otti uuden pestinsä vastaan hieman hämmentyneenä.

– En tiedä onko Kekäläisen saappaisiin kukaan valmis astumaan. Isoin juttu meille organisaationa on, että hän on laittanut liigajoukkueen ja juniorit kuntoon, Säilynoja sanoi.

– Hän on rakentanut ne rakenteet ja toimintamallit uudelleen. Luulen, että se on meidän iso vahvuutemme jatkossa, ja se pitää käyttää hyväksi. Ja jatkaa kovaa työtä tästä eteenpäin, hän jatkoi.

Jatkossa Säilynoja vastaa pitkälti urheilupuolen käytännön asioista. Hän on kuitenkin hyvässä asemassa, sillä joukkueen ja valmennusjohdon sävelet ovat selvät. Myös ensi kauden pelaajasopimukset ovat muutamaa lukuun ottamatta selvillä.

– Valmennuksella ja joukkueella on paketti kasassa. Annetaan heille rauha ja tuetaan käytännön jutuissa. Mahdollistetaan, että kaikki asiat ovat kunnossa.

Urheilupuoli näkyviin

Kekäläinen oli kolmen vuoden ajan Jokerien kasvot ja ääni. Seuran puheenjohtaja Hjallis Harkimon mukaan Säilynoja on jatkossa nämä kasvot ja ääni, mutta väliaikainen toimitusjohtaja toivoo kuitenkin voivansa pysytellä taustalla.

– Toivon, että se on joukkue – yksittäiset pelaajat ja valmennus – jotka tulevat esille. Haluan nähdä, että meillä on se urheilullinen puoli millä tullaan.

– Mutta sitten jos tarvitsee, niin toki olen ne kasvot. Tämä on ollut vaiheikas kausi tiedottamisen puolelta kokonaisuutena ja nyt toivotaan, että voimme keskittyä nimenomaan siihen mitä tapahtuu kentällä.

Harkimo mainitsi myös, että Säilynojan jatkaminen seurajoukkueen toimitusjohtajana kevään jälkeen ei ole mahdottomuus. Säilynoja kuitenkin toppuuttelee näitä puheita.

– Me ei olla Hjalliksen kanssa vielä asiasta keskusteltu. Lähdetään sillä, että menen nyt lähemmäksi joukkuetta ja sitten tulemme varmaan palaamaan meidän organisaatioon myöhemmin. Ja tiedotamme sitten mitä tapahtuu, vai tuleeko tapahtumaan.

Säilynoja ei myöskään ole itse aiemmin miettinyt tekevänsä uraa nimenomaan seurajoukkueen toimitusjohtajana. Kekäläisen esimerkki on kuitenkin innostanut myös häntä.

– Olen tässä opetellut juttuja niin hallin kuin Jokerien puolesta, eli en ole sitä ajatellut. Tietysti on päässyt seuraamaan "Kekun" toimintaa läheltä. On ollut tietoinen kaikista päätöksistä ja sikäli ollut oikeinkin hienoa aikaa.

– Kolmeen vuoteen on mahtunut erilaisia tunnetiloja. On tiputtu HIFK:lle, on tiputettu HIFK ja sitten jääty kuitenkin finaaleista. Sikäli on sääli, että matka jäi vähän kesken. Tietysti meidän tehtävä on jatkaa se tämän kevään osalta loppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle