Rymistellen kohti finaaleja

MESTIS / Haastattelu
Olli Julkunen iskee maaleja kultakypärän arvoisesti.
Kuva © Miikka Mikkola
Olli Julkunen on ehtinyt pelata jääkiekkoa jo monta vuotta. Eri seuroja ja sarjoja kolunnut ja jo alle kaksikymppisenä Ruotsin Elitserienissä pelannut maalitykki ei ole kuitenkaan ikinä päässyt finaalien makuun ennen tätä kevättä. Julkunen on syystäkin innoissaan.

KooKoon ja TUTOn välinen välieräsarja oli tiukka. KooKoo ei kuitenkaan ehkä lievänä altavastaajana taittunut edes neljän maalin tappioasemasta, vaan runkosarjassa kasapäin ja pudotuspeleissä vielä huikeammalla tavalla viimeistellyt maalitykki Olli Julkunen käänsi hattutempullaan eräänkin 4-0-tappioaseman 6-4-voitoksi.

- Tämä on joukkuepeli. Ennen maalia tapahtuu aina neljästä viiteen erilaista asiaa, mitkä siihen maaliin johtavat, analysoi "Julle" onnistumisiaan.

TUTO-sarja oli tiukka ja fyysinen, mutta KooKoo oli Julkusen mukaan vahvempi nimenomaan luistelullaan. "Aurinkokuningas" Juhani Tamminen kertoi pelitapansakin olevan vaativa ja väsyttävä, mutta Julkunen kokee joukkueensa olleen ylipäätään kovempi luistelussa ja voiton tulleen sen myötä.

- Me tiedettiin, että jossain vaiheessa niiltä loppuu bensa. Me oltiin fyysisempi joukkue, painettiin päälle ja pyöritettiin tasaisesti neljää kenttää, kertoo Julkunen kouvolalaisten avaimista turkulaisten kaatoon.

Mikkelin Jukurit ja Kouvolan KooKoo ovat yksi Mestiksen kuumimmista taistelupareista. Turkulaisia vastaan nähtiin fyysinen ja aggressiivinen KooKoo, mutta se ei tule riittämään Jukureita vastaan.

- TUTOa vastaan kun tiedettiin, että se väsähdys tulee jossain vaiheesssa Peliitat-sarjankin raastettua joukkuetta, niin Jukureita se ei riitä vaan on oltava vielä vahvempi ja fyysisempi, kertoo Julkunen.

KooKoo onnistui voittamaan Jukurit runkosarjan aikana vain kerran, mutta ne ovat menneisyyttä. Julkunen kertoo KooKoon pelanneen Jukureita vastaan kuitenkin hyvin, ja pomppu sinne pomppu tänne, niin pelit olisivat voineet kääntyä toisinkin päin.

- He yksinkertaisesti viimeistelevät hyvin, kun paikka tulee, tiivistää Julle.

Odotettavissa fyysistä peliä

Kuten sanottua, Olli Julkunen on kylmäpäinen viimeistelijä. Iso mies, jolla on hyvä laukaus. Jotkut soraäänet ovat miestä moittineet pelin pehmeydestä, mutta Jukureita vastaan nämä puheet voitaneen unohtaa.

- Emmehän me ole edes pelanneet fyysisesti tähän mennessä, naurahtaa Julkunen.

TUTOa vastaan Julkunen tykitti sensaatiomaisesti kahden ottelun aikana viisi maalia. 6-4-välierävoitossa mies takoi komeilla laukauksilla ensin kaksi maalia ja viimeisteli hattutemppunsa tyhjiin. Kunnia kuuluu kuitenkin myös joukkueelle.

- Harvoinhan niitä näkee, että maalin takaa kieputetaan koko puolustus solmuun ja tehdään maali. Omat vahvuuteni ovat laukauksessa ja pitää kiittää niitä syöttäjiä jotka antavat mahdollisuuden sitä käyttää, kehuu Julkunen joukkuetovereitaan.

Finaalisarja laitetaan käyntiin Mikkelissä lauantaina 9. maaliskuuta. Tuntemukset avauspeliä kohtaan ovat hyvät.

- Kuten sanottua, niin aiomme pelata finaaleissa fyysistä peliä. Mikkelissä kaukalo on pienempi, ja se sopii meidän pelitavallemme. Se nähdään sitten, miten mikkeliläiset jaksavat, kun aletaan oikein kunnolla prässätä, availee Julkunen taktiikoita rakkaan vihollisen kaatamiseen.

- Finaaleihin lähdetään hyvillä mielin ja innostuneena, summaa Julkunen.

» Lähetä palautetta toimitukselle