Rymistelijälle jäi menestyksen nälkää

MESTIS / Haastattelu
Hokki-puolustuksen takalinjoilla kaksi täyttä kautta luutinut Jussi Makkonen oli iso palanen joukkuetta, kun kajaanilaiset etenivät pitkästä aikaa pudotuspeleihin saakka. Lopulta KooKoo-sarjassa leikkauskuntoon mennyt olkapää pakotti Makkosen seuraamaan kauden päätöspelin katsomosta. Menestyksen nälkää ja halua nousta ratkaisijaksi jäi rutkasti ensi kaudelle.

Jussi Makkosta ei kuluneesta kaudesta jauhaminen kiinnosta. Eipä sillä, että joukkue olisi jäänyt ruotimaan puolivälieriin loppunutta kautta sen suuremmin. Hokki kun on sorvannut jo kunnioitettavat 14 pelaajasopimusta kaudelle 2012-2013. Katse on siis jo tulevassa.

Jämeräotteisen rouhijan mukaan kulunut kausi vedettiin joukkueen kanssa nippuun ilman tiukkaa analyysia. Asia erikseen oli joukkueen yhteinen, hieman pohjoisemmaksi suuntautunut kauden päätösreissu, joka oli muutamaa pykälää vapaamuotoisempi tapahtuma.

– Kun kausi loppui, käytiin menneet asiat aika nopeasti läpi. Aika monelle oli jo silloin tiedossa, että

Mattila [Petri]

jatkaa valmentajana, ja että runko pysyy aika samana myös ensi kaudella. Ei siinä sen suurempia ruodittu tai hyvästejä jätetty suuntaan tai toiseen.

Luonnollisesti tippuminen puolivälierissä ei jättänyt sokeria suupieliin, vaikka joukkue ylsikin parhaaseensa sitten 2008-2009 pronssikauden.

– Ei kai voi sanoa, että kausi päättyi hyvin. Hyvä, että päästiin pudotuspeleihin ja pelattiin neljä hyvää pudotuspeliä, mutta eihän se kokonaiskuvaa kaudesta anna. Ei se mitään ruusuilla tanssimista ollut.

– Runkosarjassa seilattiin niin paljon, että tasaisuuden löytyminen pudotuspeleissä oli toki hieno juttu. Viimeinen puristus jäi puuttumaan, Makkonen näkee.

Manageri Makkonen

Jos joukkue veti kauden nopeasti yhteen, löytyi Makkosen nimi uudesta sopimuspaperista niin ikään kiireen vilkkaa.

– Soiteltiin Peten kanssa tuossa joku aika sitten kun mies oli pilkillä Inarissa jollain lammella. Kun molempien intressit kohtasivat, ei siinä tarvinnut sen kummempia hieroa. Näköjään seurallakin oli jotain kiinnostusta sopimuksen jatkamiseen.

Hokista ei löytynyt viime kaudella kookkaita rymistelijöitä. Mikäli Makkosesta tehtäisiin pelaajasopimuksista vastaava henkilö, olisivat sävelet selvillä. Makkonen tosin tähdentää, että lienee parempi, ettei hänen ääntään kuunnella liiaksi isoja päätöksiä tehtäessä.

Kai Suikkanen sanoi joskus, että mielellään sitä ottaisi joukkueeseen kaksimetrisiä pelaajia neljän kentän verran. Sellaisia, joiden jäljiltä ei olisi kaukalossa enää laitoja kun peli on ohi.

– Vakavasti puhuen, menestyksen nälkä on kyllä tärkeä juttu sopimuksia tehdessä. Sitä pitää löytyä jos tähän jengiin haluaa mukaan. Mutta ei tämänkään kauden menestys jäänyt kiinni siitä, ettei porukalla olisi ollut halua antaa itsestään kaikkea irti, Makkonen alleviivaa.


Makkonen mielii alakerran sheriffiksi.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

”Jokaisella katsojalla on oikeus ääneen”

Paikallista kiekkokeskustelua on värittänyt kauden mittaan nimimerkkien suojissa käyty varsin kiivaskin arvostelu, joka on koskenut välillä niin yksittäisiä pelaajia, toimihenkilöitä kuin koko organisaatiotakin. Makkonen sanoo kuitenkin, ettei negatiivinen ilmapiiri ole varsinaisesti vaikuttanut pelaamiseen.

– Jokainen itsensä sisälle maksaneella katsojalla on oikeus ääneen. Sehän kertoo vain, että Hokki on kainuulaisille iso asia, jos joukkueesta puhutaan. Ikävämpi tilanne olisi, jos tästä touhusta ei mitään koskaan puhuttaisi.

Valmentaja Mattilasta nimimerkit kirjoittelivat mielipiteitä aina edellisen pelin mukaan. Makkonen sanoo seuranneensa itse kirjoittelua suhteellisen vähän, mutta myöntää olevansa tietoinen asiasta.

Itse hän ei kuitenkaan sano joutuneensa kenenkään hampaisiin. Pahempi tilanne oli Raumalla, jossa hän pelasi lähinnä junioreiden SM-sarjaa kausina 2006-2010.

– Kun Raumalla pelit eivät menneet nappiin, minulle ei myyty lähikaupassa ruokaa. Junioreissakin pelatessa postiluukusta saattoi tulla lappua, että kannattaisi alkaa pelailemaan paremmin, Makkonen naureskelee näin jälkikäteen.

Kainuulainen nihilismi ei ole päässyt kuitenkaan iskemään.
Joukkueessa kun asiat on hoidettu miehen itsensä mukaan aina viimeisen päälle

– Joskus tuntuu käsittämättömältä, että jotkut haluavat riidellä koko ajan. Moni saisi ottaa oppia siitä, kuinka meillä joukkueen sisällä asiat hoidetaan, Makkonen naulaa.

Hampaankoloon Makkoselle ei sen sijaan viime kaudesta jäänyt sen suurempia, vaikka menestyksennälkäinen peluri olisi pidemmälle halunnutkin päästä. Eikä Raumalla saadusta kirjeestakään ole jäänyt traumoja.

Sen sijaan muuan Jukka Koivu lupasi aikoinaan Lukon ringissä olleille nuorille jotain, mikä saattaa pistää Koivun sanat vielä puntariin.

– Koivu lupasi meille, että jos joku meistä ei seuraavan viiden vuoden sisällä pelaa NHL:ssä, hän järjestää meille Aurajoen rannoilla sellaisen saunaillan, ettei ole ennen nähty. Nyt taitaa Eero Elo olla ainoa pelaaja, jolla on NHL-varaus. Pitänee lähettää vuoden päästä jonkinlaista pullopostia sinne suuntaan, jos lupaus on vielä lunastettavissa, Makkonen veistelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle